Cynia, jakobinka (Zinnia) cz.1
Re: Cynie
Glebę mam gliniastą, ale do wysiewu posypuje trochę lepszej... Dzięki za rady, posadzę za łubinem. Nawet na dobre wyjdzie, bo mam niestety ciągotki do sadzenia roślin za blisko siebie, a z tyłu rosną jeszcze piwonie, więc akurat ta przerwa na jednoroczne cynie może mi się przydać za rok;)
Do połowy maja jest to ryzykowne.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Jolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje już pięknie wzeszły w ziemi
Z tą ,,Zośką " jest jak w kalejdoskopie- może a nie musi być przymrozek. Jak ,,Zośka" nie załatwi roślin to może być susza lub długa ulewa. Jak sobie wspomnę pogodę z zeszłego roku to w tym czasie lało u mnie prawie 3 tyg i wszystko co wysiałam zgniło a po ,,Zośce" nastąpiła dłuuuga susza.
Obecnie u mnie jest susza i śmieję się z TV jak pokazują w moim regionie deszcze i burze. Owszem burze są ale tylko grzmi.

Z tą ,,Zośką " jest jak w kalejdoskopie- może a nie musi być przymrozek. Jak ,,Zośka" nie załatwi roślin to może być susza lub długa ulewa. Jak sobie wspomnę pogodę z zeszłego roku to w tym czasie lało u mnie prawie 3 tyg i wszystko co wysiałam zgniło a po ,,Zośce" nastąpiła dłuuuga susza.
Obecnie u mnie jest susza i śmieję się z TV jak pokazują w moim regionie deszcze i burze. Owszem burze są ale tylko grzmi.
Na pogodę nie mamy wpływu u mnie zapowiadają przymrozki w niedzielę więc nic jeszcze nie daje do ogrodu.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
To może poczekaj jeszcze trochę i posadź je na miejsce stałe.
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Moje cynie (6 odmian
) przedwczoraj powędrowało do doniczek. Nasiona oczywiście 

Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
-
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
Zbierałam zeszłego roku nasiona z cynii 'Illumination', w marcu robiłam próbę kiełkowania i wyszło 50:50. Wydaje mi się, że to przez mokrą końcówkę lata. Pamiętam, że czekałam na kilka suchych dni, aż w końcu zerwałam cały kwiatostan i suszyłam go w domu.
Akurat teraz sieję jednoroczne (znowu obsuwa w czasie, plany sobie, życie sobie), więc będę po prostu siała po kilka nasion do jednego miejsca.
A dzisiaj wysiałam cynię Liliput, różowo-łososiową. Bardzo jestem jej ciekawa.
Akurat teraz sieję jednoroczne (znowu obsuwa w czasie, plany sobie, życie sobie), więc będę po prostu siała po kilka nasion do jednego miejsca.
A dzisiaj wysiałam cynię Liliput, różowo-łososiową. Bardzo jestem jej ciekawa.