Izuś, mogę Ci na wiosnę ukorzenić jeśli chcesz.liska pisze:oj Gabi alez piękne te hebe... aż chce sięje mieć ...
Mój skrawek ziemi - Gabriela - część 2
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabrysiu co prawda żal i złość mi już minęła i nie wiem czy wiosną nie wrócę do nich.
Wiesz Gabi jak to jest jak wpadnie się do ogrodniczego.Ja dostaję amoku i kupuję co mi się tylko podoba nie patrzę na nazwę, czy zimuje ,czy podatne na choroby-kupuje
A opamiętanie przychodzi w domu,bo albo nie ma juz gdzie sadzić albo nie pasuje do niczego.
Podziwiam osoby,które z zegarmistrzowską pedanterią robią nasadzenia w swoich ogrodach.
Wiesz Gabi jak to jest jak wpadnie się do ogrodniczego.Ja dostaję amoku i kupuję co mi się tylko podoba nie patrzę na nazwę, czy zimuje ,czy podatne na choroby-kupuje
A opamiętanie przychodzi w domu,bo albo nie ma juz gdzie sadzić albo nie pasuje do niczego.
Podziwiam osoby,które z zegarmistrzowską pedanterią robią nasadzenia w swoich ogrodach.
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Hanka 1 pisze:Gabrysiu co prawda żal i złość mi już minęła i nie wiem czy wiosną nie wrócę do nich.
A opamiętanie przychodzi w domu,bo albo nie ma już gdzie sadzić albo nie pasuje do niczego.
Haniu, pewnie wrócisz do nich, bo są piękne i może tym razem uda się je przezimować.
Ja kiedyś też kupowałam wszystko co wpadło mi w ręce.
Teraz już nie - nie kupuję żadnego skalniaka.
Po pierwsze, nie mam skalniaka, a po drugie, nie lubię zbytnio rojników, rozchodników i takich malutkich roślin.
Ale lubię je oglądać u innych.
Natomiast podobają mi się rośliny okazałe i rarytaski, chociaż jeszcze nie mam ich za dużo.
- Gabriela

bogusia177 pisze:Gabryśko ,czy wszystkie odmiany hebe zimują w ziemi ,czy trzeba je zabierać do domu ,ja widziałam dzisiaj u nas w ogrodniczym parę odmian w małych doniczkach za 4 zł sztuka, powiedz czy one kwitną :P
Bogusia, z tego co tu piszą wynika, że nie wszystkie zimują dobrze.
Te moje stare wytrzymują, ale nie wiem jak się zachowają te, które kupiłam w tym roku.
Trzeba eksperymentować.
A chyba też nie wszystkie kwitną.
Ten co Ci dałam, u mnie jeszcze nigdy nie kwitł i chyba nie będzie.
Tak mi się wydaje.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Gabriela

Ja też mam kilka takich niskich przy chodniku, ale robię teraz taki niziutki żywopłocik, i nie wiem jak to wyjdzie.Hanka 1 pisze: Ja też nie mam skalniaka zlikwidowałam,bo nie mogłam wygrać z mrówkami.
A rośliny też lubię okazałe,nie mam dużo niziutkich bo ich nie widać,chociaż przy chodniku mam niskie roślinki
Zobaczymy na drugi rok.
Jeśli mi się nie spodoba to go wywalę, i pomyślę o czymś innym.
A więc plany są, oby tylko zdrowie i siły dopisały.
- Gabriela

Elizabetka pisze:Gabryśko ale fajny nabytek. A ja też kupiłam taką jak na drugim zdjęciu....i mówisz nie przemarza?
Mam też inną hebe ale okrywałam i tele dobrze bo była mroźna bezśnieżna zima.
Mimo wszystko tą nową okryję agrowłókniną ....nie zaszkodzi.
Elżbietko, mówisz o tej trochę brązowej ?
Jeśli tak to u mnie trzyma się dobrze, już zimowała.
A okrycie włókniną na pewno nie zaszkodzi, ja też tak zrobię.
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabi wystarczą gałązki świerkowe do ochrony , ja tak zabezpieczam i nie mam jak na razie kłopotów z hebe , bo one lubią dostęp powietrza .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków