Co do papryki się nie znam
 za rok postaram sie coś wyhodować...

Dużo słoneczka
   Dużo słoneczka  
 będziesz miała gdzie sadzić
 będziesz miała gdzie sadzić   a co jeszcze zaplanowałaś posadzić ?
 a co jeszcze zaplanowałaś posadzić ?

.Doba powinna być dłuższa bo ciągle brakuje  czasu  jak każdy z nas ma ogrom prac w ogrodzie .Każdy kwiatek cieszy oko nawet w tak młodym ogrodzie jak mój.Marta-Koziorożec często mi powtarzała( jak w ubiegłym roku niecierpliwiłam się ,że coś powoli rośnie lub nie kwitnie),że trzeba czasu .Widzę już teraz różnicę jak roślinki się rozrastają  a te kwitnące pokazują coraz więcej kwiatów....  a przecież to tylko rok.Niektóre nawet za blisko siebie posadzone. Zmartwiły mnie Lilie których posadziłam około 100 sztuk a zaledwie kilkanaście wzeszło.
 .Doba powinna być dłuższa bo ciągle brakuje  czasu  jak każdy z nas ma ogrom prac w ogrodzie .Każdy kwiatek cieszy oko nawet w tak młodym ogrodzie jak mój.Marta-Koziorożec często mi powtarzała( jak w ubiegłym roku niecierpliwiłam się ,że coś powoli rośnie lub nie kwitnie),że trzeba czasu .Widzę już teraz różnicę jak roślinki się rozrastają  a te kwitnące pokazują coraz więcej kwiatów....  a przecież to tylko rok.Niektóre nawet za blisko siebie posadzone. Zmartwiły mnie Lilie których posadziłam około 100 sztuk a zaledwie kilkanaście wzeszło.  Liliowcami prawdopodobnie też się nie będę cieszyć.Różyczki bardzo ładnie rosną ,zarówno te posadzone  wiosną  ubiegłym roku, jak i te z jesieni od Ewy.
 Liliowcami prawdopodobnie też się nie będę cieszyć.Różyczki bardzo ładnie rosną ,zarówno te posadzone  wiosną  ubiegłym roku, jak i te z jesieni od Ewy.  

. U mnie też padła część lilii, te sadzone później jesienią. Dochodzę do wniosku, że bezpieczniej jest sadzić wiosną
 . U mnie też padła część lilii, te sadzone później jesienią. Dochodzę do wniosku, że bezpieczniej jest sadzić wiosną  .
 .
 Joasiu
  Joasiu 

Witaj Joasiu. Ale pięknie u Ciebie się robi. Tyle różyczek. Hosta coraz większa. Ładniutkie żurawki. No i gość taki dostojny. Szkoda mi Gucia, ja od małego co jakiś czas walczę z oczkami Foxera. Już go jakimś zabiegiem straszyli. Ale jak tylko zaczynają ropieć kupuję Gentomecynę. Wystarczy kilka kropelek i jest w porządku na jakiś długi okres czasu. Śliczny kolorek różanecznika.
  Witaj Joasiu. Ale pięknie u Ciebie się robi. Tyle różyczek. Hosta coraz większa. Ładniutkie żurawki. No i gość taki dostojny. Szkoda mi Gucia, ja od małego co jakiś czas walczę z oczkami Foxera. Już go jakimś zabiegiem straszyli. Ale jak tylko zaczynają ropieć kupuję Gentomecynę. Wystarczy kilka kropelek i jest w porządku na jakiś długi okres czasu. Śliczny kolorek różanecznika.