Micha storczyków Kahim cz.2
- Emila707
- 500p

- Od: 2 sie 2013, o 14:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Micha storczyków Kahim cz.2
Aj. Kasiu wiedziałaś kiedy się wybrać na zakupy.
A ja miałabym nawet ochotę na tego felka, jednak z powodu chrzcin za dwa tygodnie, muszę sobie na razie odpuścić. 
"Rośliny to zdrowe uzależnienie, nie choroba.."
Pozdrawiam
, Emila ?
Pozdrawiam
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj Aneczko, szkoda, że nie widziałam
Była naprawdę śliczna- dwupędowa i jędrniutka
Może następnym razem jak pojadę i będzie, to ci kupię
Emilio, będą jeszcze okazje
Może następnym razem jak pojadę i będzie, to ci kupię
Emilio, będą jeszcze okazje
- kahim

Rozkwitła mi dziś niespodzianka w lewitującej misie

Śmieszny ma ten biały kask
wydaje mi się, że będzie bardzo podobna do tego niespodziankowego pelorica... Ale jeszcze zobaczymy
Zakwitł mi dziś też fiołeczek

Mam kilka ładnych ukorzenionych sadzonek, więc jeżeli byłby ktoś zainteresowany, zapraszam na PW.
Hibiskus puścił dwa kwiatuchy... Nieco mniejsze niż zwykle, ale dwa

Rozwinął się też ostatni kwiat na niedawno zakupionej niepokojąco rozgałęzionej hybrydce

Myślałam, że nie utrzyma tego pąka, a tu proszę
A wiatraczek nadal kropiasty

Śmieszny ma ten biały kask
Zakwitł mi dziś też fiołeczek

Mam kilka ładnych ukorzenionych sadzonek, więc jeżeli byłby ktoś zainteresowany, zapraszam na PW.
Hibiskus puścił dwa kwiatuchy... Nieco mniejsze niż zwykle, ale dwa

Rozwinął się też ostatni kwiat na niedawno zakupionej niepokojąco rozgałęzionej hybrydce

Myślałam, że nie utrzyma tego pąka, a tu proszę
A wiatraczek nadal kropiasty

"niespodzianka w lewitującej misie"
W końcu!
Na pierwszych fotkach kolory z wnętrza/"zewnętrza" płatków, jak z jakichś lodów śmietankowo-truskawkowych, mniam
W końcu!
Na pierwszych fotkach kolory z wnętrza/"zewnętrza" płatków, jak z jakichś lodów śmietankowo-truskawkowych, mniam
- kahim

O, Tomasz głodny
Ona ma niemal identyczny kolor jak peloric.... Kurcze, ależ to trzeba mieć niefarta, żeby ustrzelić z kilkuset egzemplarzy akurat dwa w tym samym kolorze
Fajnie, że wpadłeś i dzięki za miłe słowa, ale przez ciebie teraz ja jestem głodna
A co do wiatraczka- już wiem z jakim botanikiem mi się kojarzył- z phalaenopsis mannii
Toż to prawie to samo... 
Ona ma niemal identyczny kolor jak peloric.... Kurcze, ależ to trzeba mieć niefarta, żeby ustrzelić z kilkuset egzemplarzy akurat dwa w tym samym kolorze
Fajnie, że wpadłeś i dzięki za miłe słowa, ale przez ciebie teraz ja jestem głodna
A co do wiatraczka- już wiem z jakim botanikiem mi się kojarzył- z phalaenopsis mannii
- Dufin

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Kasiu, co to za płótno masz na szybie?
przydałby mi sie taki materiał na zazdrostkę bo pasowałby do mojej rolety
Gdzie coś takiego dostałaś?
Faktycznie niespodzianka zdaje się być podobna do swojej poprzedniczki ale pożyjemy, zobaczymy
trochę mi też przypomina mojego fioletowego, którego ostatnio pokazywałam 
P.S Phal. manii?! w życiu bym na to nie wpadła
Faktycznie niespodzianka zdaje się być podobna do swojej poprzedniczki ale pożyjemy, zobaczymy
P.S Phal. manii?! w życiu bym na to nie wpadła
- kahim

Witaj Aneczko
Materiał to czyściutki len. Mam go z pracowni tkacko/ hafciarskiej mojej znajomej
Nie wiem jak u Ciebie, ale w Warszawie są takie sklepiki które oferują różne wyroby z lnu, w tym też sam materiał z beli ( na metry jak w zwykłym sklepie z tkaninami). Rozejrzyj się u siebie, może coś takiego ustrzelisz. A ten len bardzo mi pasuje, bo ani nie zaciemnia za mocno ani też roślin mi słonko nie pali
Jak będziesz miała problem z kupnem u siebie, daj znać , to coś pomyślimy
Jakto byś nie wpadła??!! Przecież to mannii jak malowany
A tak na poważnie, to tylko jeden z jego kwiatów mi się tak kojarzy, bo ma bardzo wąskie i długie płatki... Mutant taki
Materiał to czyściutki len. Mam go z pracowni tkacko/ hafciarskiej mojej znajomej
Jak będziesz miała problem z kupnem u siebie, daj znać , to coś pomyślimy
Jakto byś nie wpadła??!! Przecież to mannii jak malowany
A tak na poważnie, to tylko jeden z jego kwiatów mi się tak kojarzy, bo ma bardzo wąskie i długie płatki... Mutant taki
Dziewczyny. A może udajcie się do zakładu, dzie przyciemniają szyby samochodowe i poproście o docięcie na wymiar 
- Dufin

myślałam o takiej folii Tomaszu ale nie wiem na ile to faktycznie zdaje egzamin. Poza tym jeśli folia taka pochłania promieniowanie to storczyki nie będą miały takiej wyraźnej różnicy temp.
a po trzecie, taki len bardziej mi się podoba
Kasiu u mnie na pewno nie ma takiego sklepu bo tu bida z nędzą, ale na allegro na pewno coś znajdę, chciałam tylko wiedzieć czy to jakiś materiał czy czysty len bo własnie fajnie filtruje światło
Kasiu u mnie na pewno nie ma takiego sklepu bo tu bida z nędzą, ale na allegro na pewno coś znajdę, chciałam tylko wiedzieć czy to jakiś materiał czy czysty len bo własnie fajnie filtruje światło
- kahim

Hmmm... Jak taka folia pochłania UV, to pewnie się nagrzewa, a więc będzie różnica temperatur
Można zawsze w takiej folii wyciąć jakiś wzorek i będzie też przechodzić czyste, niefiltrowane słońce
Ale ja też wolę len
Można zawsze w takiej folii wyciąć jakiś wzorek i będzie też przechodzić czyste, niefiltrowane słońce
Ale ja też wolę len
A Wy nie kombinujecie przypadkiem "jak koń pod górkę"
? Nie wystarczy zwykła roletka? Teraz w marketach tego pełno i tanio. Szybko się zakłada czy zdejmuje.
- Dufin

Mam roletę, ale jak ją opuszczę w dół to storczyki stojące w głębi pokoju nie mają już totalnie światła
najlepszym dla mnie rozwiązaniem jest zacieniowanie szyby tylko u dołu by chronić liście a pędy rosną w pełnym słonku
a i storczyki w głębi pokoju mają jasno..
- Borg
- 200p

- Od: 29 kwie 2013, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dufin, musisz sobie dwustronne plisy założyć. ;)
- Dufin

to by było najlepsze rozwiązanie ale trochę głupio to wygląda gdy się ma już roletę
poza tym w domu pobędę raczej do czerwca więc nie ma sensu inwestować
i co Kasia, werandujesz katleje czy nie? ja dzisiaj ostatecznie wyniosłam już wszystkie, te liche tez i mam nadzieję, że nowe przyrosty szybciej podrosną.. chociaż może być i tak, że szybciej... zmarnieją
a tak w ogóle.. czy kupiłaś na giełdzie coś dla siebie?
swoją drogą mogłabyś kupować storczyki, nawet bez wcześniejszego ich zamawiania przez forumowiczów i sprzedawać tutaj, czuję że po takich cenach wszystkich byś się pozbyła 
i co Kasia, werandujesz katleje czy nie? ja dzisiaj ostatecznie wyniosłam już wszystkie, te liche tez i mam nadzieję, że nowe przyrosty szybciej podrosną.. chociaż może być i tak, że szybciej... zmarnieją