Mój kwiatowy azyl cz. 5
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój kwiatowy azyl cz. 5
Kiedyś miałam obok szafirków omiegi
Tylko teraz szafirki się rozrosły, a omiegi rozsiały się w różnych miejscach-obok szafirków znikły. Niebieski z białą gęsiówką też wygląda ładnie 
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko przepiękne kompozycje stokrotkowo-bratkowe
. Z niczym nie kojarzy mi się wiosna tak jak z nimi. A serduszka - piękny i jaki duży okaz. A ostatnie tulipanowe fotki - kolorowy zawrót głowy.
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrawiam serdecznie!
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Patrzę z przerażeniem na to, co dzieje się za oknem
Takiej burzy nie spodziewałam się. Grad młóci bezlitośnie tarasowe kompozycje (ogrodowe pewnie też
),
a ulica zmieniła się w rwącą rzekę niosącą kamienie.
Całe szczęście, że zwierzaki wróciły do domu, kiedy usłyszały pierwsze grzmoty.

Pacynko ja również wiele czytałam na temat znikających narcyzy i doszłam do wniosku, że im bardziej fikuśna odmiana,
tym mniejsza szansa, aby została u nas w ogrodzie
Niestety coraz trudniej dostać "babcine" odmiany, chyba, że ma się kogoś kto z nami podzieli się.
Ewo w tej chwili zaczyna kwitnąć wilczomlecz sosnka, więc swoimi żółtymi kwiatami ładnie wpisze się w szafirową wstęgę
Zdjęcie zrobię, jak tylko pozwoli pogoda, o ile grad nie "wybił" szafirków
Witaj Karolinko
Ja również nie wyobrażam sobie wiosny bez bratków i stokrotek, no i oczywiście tulipanów, które wprost uwielbiam.
Koniecznie muszę zrobić nowe zdjęcia, bo widzę świeże kwitnienia
Takiej burzy nie spodziewałam się. Grad młóci bezlitośnie tarasowe kompozycje (ogrodowe pewnie też
a ulica zmieniła się w rwącą rzekę niosącą kamienie.
Całe szczęście, że zwierzaki wróciły do domu, kiedy usłyszały pierwsze grzmoty.

Pacynko ja również wiele czytałam na temat znikających narcyzy i doszłam do wniosku, że im bardziej fikuśna odmiana,
tym mniejsza szansa, aby została u nas w ogrodzie
Niestety coraz trudniej dostać "babcine" odmiany, chyba, że ma się kogoś kto z nami podzieli się.
Ewo w tej chwili zaczyna kwitnąć wilczomlecz sosnka, więc swoimi żółtymi kwiatami ładnie wpisze się w szafirową wstęgę
Zdjęcie zrobię, jak tylko pozwoli pogoda, o ile grad nie "wybił" szafirków
Witaj Karolinko
Ja również nie wyobrażam sobie wiosny bez bratków i stokrotek, no i oczywiście tulipanów, które wprost uwielbiam.
Koniecznie muszę zrobić nowe zdjęcia, bo widzę świeże kwitnienia
- Pacynka
- 500p

- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Wcale mnie te fikuśne tak bardzo nie kuszą
A te babcine pachnące narcyzy są już w sprzedaży. Sama ich nie kupowałam, ale dostałam kilka cebulek 2 lata temu i w zeszłym roku. Te sprzed 2 lat w tym roku nie kwitną, a te z zeszłego mają 2 kwiatki. Szału więc nie ma
Mam też znajomą, u której rosną zwykłe narcyzy i twierdziła dawniej, że sam szczypior i żebym brała. W tym roku ponoć kwitną, ale coś tam od niej skubnę, bo przecież mi proponowała dawniej
Ale tak naprawdę mam też w ogródku takie naprawdę stare stare, które przeniosłam z innej części ogrodu do ogródka rok temu. Nie zakwitły póki co, ale przenosiłam je wiosną z bryłą. W tym roku je wykopię i porozdzielam. To jest dla mnie baaardzo cenna kępka
Ale tak naprawdę mam też w ogródku takie naprawdę stare stare, które przeniosłam z innej części ogrodu do ogródka rok temu. Nie zakwitły póki co, ale przenosiłam je wiosną z bryłą. W tym roku je wykopię i porozdzielam. To jest dla mnie baaardzo cenna kępka
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Iwonka
to już 5 część
Jak cudnie

-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Wiosna aż miło
I ta na rabatach i ta w donicach...pięknie,kolorowo i radośnie
Cudnie u Ciebie Iwciu 
I ta na rabatach i ta w donicach...pięknie,kolorowo i radośnie
marzenia się spełniają! Dana
-
heliofitka

Od rana służby miejskie sprzątały ulice, straż wypompowywała przepełnione dziękuję...tak narozrabiała wczorajsza burza
Liczyłam na spokojny dzień, ale kiedy wybierałam się do ogrodu, aby sprawdzić poniesione straty, wszystko zaczęło się od nowa
W pewnym momencie wystraszyłam się, gdy nagle zaczęły wyć syreny, usłyszałam samochody pędzące na sygnale, a nad moim domem zaczął krążyć helikopter...oby nikomu nic się nie stało.
W tej chwili uspokoiło się, więc wyskoczyłam na chwilę do ogrodu. Nie jest źle. Najbardziej ucierpiały kwitnące tulipany...

...natomiast te w pąkach są OK. W takich momentach cieszę się, że wegetacja roślin w moim ogrodzie jest opóźniona w stosunku do waszych o jakieś dwa tygodnie, bo moje hosty znowu wyglądałyby, jak sito (tak było w zeszłym roku).

W jednym z zaprzyjaźnionych ogrodów widziałam kwitnące goryczki
U mnie jakoś niespecjalnie rosną, o kwitnieniu nie wspomnę, ale dla świętego spokoju poszłam sprawdzić, jak się miewają.
Nie wierzę...tyle pączków...chyba po jednym za każdy zmarnowany rok

Pacynko bierz, jak dają, bo potem mogą się rozmyślić
Tym bardziej, że masz gdzie sadzić.

Gosiu cieszę się, że znowu jesteś na forum, bo to znaczy, że wszystko jest w porządku
Masz szczęście, że nie jestem gadułą, bo mógłby to być 15 wątek

Danusiu, tak dawno Cię nie było, że już martwiłam się, że o mnie zapomniałaś

Liczyłam na spokojny dzień, ale kiedy wybierałam się do ogrodu, aby sprawdzić poniesione straty, wszystko zaczęło się od nowa
W pewnym momencie wystraszyłam się, gdy nagle zaczęły wyć syreny, usłyszałam samochody pędzące na sygnale, a nad moim domem zaczął krążyć helikopter...oby nikomu nic się nie stało.
W tej chwili uspokoiło się, więc wyskoczyłam na chwilę do ogrodu. Nie jest źle. Najbardziej ucierpiały kwitnące tulipany...

...natomiast te w pąkach są OK. W takich momentach cieszę się, że wegetacja roślin w moim ogrodzie jest opóźniona w stosunku do waszych o jakieś dwa tygodnie, bo moje hosty znowu wyglądałyby, jak sito (tak było w zeszłym roku).

W jednym z zaprzyjaźnionych ogrodów widziałam kwitnące goryczki
U mnie jakoś niespecjalnie rosną, o kwitnieniu nie wspomnę, ale dla świętego spokoju poszłam sprawdzić, jak się miewają.
Nie wierzę...tyle pączków...chyba po jednym za każdy zmarnowany rok

Pacynko bierz, jak dają, bo potem mogą się rozmyślić

Gosiu cieszę się, że znowu jesteś na forum, bo to znaczy, że wszystko jest w porządku
Masz szczęście, że nie jestem gadułą, bo mógłby to być 15 wątek

Danusiu, tak dawno Cię nie było, że już martwiłam się, że o mnie zapomniałaś

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko
Pięknie i kolorowo w Twoim ogrodzie
Nawet deszczowe fotki bardzo urokliwe
I burzę już miałaś,U mnie raz deszczyk padał,raczej sucho ciągle mam
Tulipanki chyba mamy jedne takie same
Pięknie i kolorowo w Twoim ogrodzie
Nawet deszczowe fotki bardzo urokliwe
I burzę już miałaś,U mnie raz deszczyk padał,raczej sucho ciągle mam
Tulipanki chyba mamy jedne takie same
-
heliofitka

Aniu ogród mam dobrze podlany, więc może na razie wystarczy
W zeszły piątek kupiłam 20 worków kory i nie mam, kiedy jej wysypać, bo ciągle leje.
Hahaha...nie dziwi mnie fakt, że mamy takie same tulipany, bo podobnie, jak połowa forum robię zakupy w popularnych marketach
W zeszły piątek kupiłam 20 worków kory i nie mam, kiedy jej wysypać, bo ciągle leje.
Hahaha...nie dziwi mnie fakt, że mamy takie same tulipany, bo podobnie, jak połowa forum robię zakupy w popularnych marketach
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Co to za cudo ostatnie zdjęcie
Burza u mnie też przeszła ale całe szczęście bez gradu
Burza u mnie też przeszła ale całe szczęście bez gradu
-
heliofitka

Dzidziu roślina o którą pytasz to Naradka rojnikowa.
To dość niska bylina zadarniająca (10 cm), ale niezwykle urocza.
U mnie rośnie między kamieniami, więc za dużo do zadarniania nie ma
To dość niska bylina zadarniająca (10 cm), ale niezwykle urocza.
U mnie rośnie między kamieniami, więc za dużo do zadarniania nie ma
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Goryczki mają piękny kolor
Wreszcie zakwitły, więc czeka Cię sama przyjemność patrzenia
Okropnie mi przykro, że pogoda tak Cię doświadcza
U mnie jest tylko zimno nocami (dziś +2), ale słonecznie i w ciągu dnia naprawdę ciepło.
Okropnie mi przykro, że pogoda tak Cię doświadcza
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja tylko się modliłam, żeby grad nas ominął
No i zostałam wysłuchana
Najbardziej szkoda mi Twoich biednych tulipanków.A hosty, masz rację, dobrze że jeszcze nie zdążyły w pełni rozwinąć liści.
Fajny masz ten klinkierowy murek przy tarasie
Najbardziej szkoda mi Twoich biednych tulipanków.A hosty, masz rację, dobrze że jeszcze nie zdążyły w pełni rozwinąć liści.
Fajny masz ten klinkierowy murek przy tarasie
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Iwonko, kwitnących tulipanów szkoda ale reszta roślin to teraz ruszy błyskawicznie po takim podlewaniu. U mnie drugi dzień słoneczko i wszystko rośnie na potęgę. Szczególnie chwasty
a przez sekundę miałam wrażenie że się z nimi uporałam.
Goryczki uwielbiam, kolorek mają zabójczy. Niestety w mojej okolicy jeszcze się na nie nie natknęłam. Ale przyjdzie i na nie czas
Goryczki uwielbiam, kolorek mają zabójczy. Niestety w mojej okolicy jeszcze się na nie nie natknęłam. Ale przyjdzie i na nie czas
-
heliofitka

Nareszcie wypogodziło się, a przelotny deszczyk jest ciepły i przyjemny.
Mam nadzieję, że jutro będzie podobnie, bo w końcu wezmę się za przesadzanie.

Jolu nawet nie wspominaj mi o chwastach.
Mnie też wydawało się, że uporałam się z gwiazdnicą, a dzisiaj widziałam, że urosła, jak przysłowiowe grzyby po deszczu
Czy to nigdy nie skończy się
Dziwię się, że nie spotkałaś jeszcze goryczek, bo nie dalej, jak dzisiaj widziałam je w ogrodniczym (z pąkami!)

Wandziu większość moich host wygląda, jak na poniższym zdjęciu, więc grad nie miał pola do popisu
Teraz pewnie (mokro i ciepło) zaczną rosnąć, jak na drożdżach, więc tego typu atrakcji już nie życzę sobie.
Miło mi, że podoba Ci się mój taras

Ewo ostatnio rozmawiałyśmy u ciebie o kolorach tulipanów.
Dowiedziałam się, że pewnych połączeń nie lubisz...ale tak, jak na pierwszym zdjęciu, czy drugim
Wiem, wiem...jestem złośliwa

Mam nadzieję, że jutro będzie podobnie, bo w końcu wezmę się za przesadzanie.

Jolu nawet nie wspominaj mi o chwastach.
Mnie też wydawało się, że uporałam się z gwiazdnicą, a dzisiaj widziałam, że urosła, jak przysłowiowe grzyby po deszczu
Czy to nigdy nie skończy się
Dziwię się, że nie spotkałaś jeszcze goryczek, bo nie dalej, jak dzisiaj widziałam je w ogrodniczym (z pąkami!)

Wandziu większość moich host wygląda, jak na poniższym zdjęciu, więc grad nie miał pola do popisu
Teraz pewnie (mokro i ciepło) zaczną rosnąć, jak na drożdżach, więc tego typu atrakcji już nie życzę sobie.
Miło mi, że podoba Ci się mój taras

Ewo ostatnio rozmawiałyśmy u ciebie o kolorach tulipanów.
Dowiedziałam się, że pewnych połączeń nie lubisz...ale tak, jak na pierwszym zdjęciu, czy drugim
Wiem, wiem...jestem złośliwa