Wczoraj spędziłyśmy z Danusią fantastyczne popołudnie. Rozmawiało nam się, jakbyśmy się znały lata

Pogoda dopisała, bo Danusia ma tam na górze niezłe chody

Jeszcze raz za wszystko dziękuję

Dla Ciebie Danusiu tulipan, który Ci się tak spodobał. Niestety nie znam nazwy, bo to niespodziankowa pomyłka. Takich nie kupowałam. Ale może koś rozpozna
Asiu (cyganka77)! Roślin jest tak wiele, że dla każdego z nas chodzenie po forumowych ogrodach wiąże się z nowościami i ... kolejnymi chciejstwami. Taki los...
Zakwitły małe, bylinowe tulipanki. Nazwy odmiany nie znam
Pati! Rozumiem, że tulipany miałby się wysiać u Ciebie

Gdybyż się choć siały u mnie, to chętnie bym się podzieliła.
Dla Ciebie łowicki tulipan Cilesta
Marysiu (Maska)! Z 2 sadzonek przetrwała jedna. Na razie to tylko małe listki

Ale nie odbiega od sadzonek innych. Zobaczymy jak zakwitnie...
Tulipan Princess Irene
Pacynko! Nie mam. Sadzonki bardzo ładne. Moje były podobne wielkościowo. Kupiłam 3 odmiany. Wszystkie, jakie mieli!
Zakwitł kolejny łyszczak od Teresy (taniak). Cudny
Kasiu (Kasiula17)! Najważniejsze, by brunery ładnie się rozrastały

Tulipan ó mam sporo, ale troch e ich od zeszłego roku także zniknęło
Jeszcze raz Cilesta
Gosiu (Margo2)! Ze wstydem przyznam, że ja Twój ogród odwiedzam, ale ... w ciszy. Ciągły ten brak czasu
Wilczomlecz złocisty od Marty (koziorożec) pięknie zakwitł
Ewo (ewamaj66)! Moje brunery są za młode na sianie się. Ale gdyby się siały, nie miałabym nic przeciwko temu, by pojawiła się wersja podstawowa. Takiej bowiem nie mam.
Jadziu (e-babcia)! Co wychodzę do ogródka, to coś nowego kwitnie, więc musze pokazać

Miłej niedzieli
Sławku (slanka-flora)! Kasiu (kasiula17)! Marysiu (Maska), Iwonko (zielonajagoda)! Aniu (ann_30_)! Justynko (klarysa)! Asiu (cyganka77)! dziękuję Wam za miłe słowa! Zdaje sobie sprawę z własnej niedoskonałości, jak i moich ogrodowych poczynań. Ale działam dalej... Danusia to super kobietka. Można z nią konie kraść. Znalazłyśmy wspólny język w ułamek sekundy

Justynko - pozdrowienia dla eMa
Poza nami było też inne spotkanie w moim ogrodzie
Ona czekała na niego

I doczekała się.
Obelisk

już dziś stoi. Wczorajsze oczekiwanie
A to kolejny efekt poszukiwania kamienia na słupki ogrodzeniowe
Na słupki i częściowo na elewacje wybraliśmy dendryt bułgarski
Miłej niedzieli!