Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
- baasik
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
Tulipanki śliczne i szachownica kamczacka super
- moja nigdy nie zakwitła 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne zdjęcia... zdecydowanie muszę pomyśleć o nowym aparacie fotograficznym...
Kolorowe tulipany to jest to czego wiosną nam potrzeba!
Wrzuć proszę wspominkowe zdjęcie, z pełni sezonu, swojej rabaty hostowej.
Kolorowe tulipany to jest to czego wiosną nam potrzeba!
Wrzuć proszę wspominkowe zdjęcie, z pełni sezonu, swojej rabaty hostowej.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu witaj .
Powiedz mi proszę, czy korona cesarska kamczacka, to jest to samo, co Perska?
Jest śliczna, taki rarytas w ogrodzie. Moja szachownica perska co roku ma tylko liście.
Mnóstwo tulipanów Ci kwitnie . Chyba ten Twój cudny kotek przegania nornice?
Powiedz mi proszę, czy korona cesarska kamczacka, to jest to samo, co Perska?
Jest śliczna, taki rarytas w ogrodzie. Moja szachownica perska co roku ma tylko liście.
Mnóstwo tulipanów Ci kwitnie . Chyba ten Twój cudny kotek przegania nornice?
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękna seria tulipanów, zwłaszcza tych muśniętych innym kolorem.
Magnolie w moim rejonie już dawno przekwitły, więc z tym większą przyjemnością patrzę na twoje.
Koronę chyba jednak perską mam od kilku lat, ale jeszcze ani razu nie zakwitła.
Magnolie w moim rejonie już dawno przekwitły, więc z tym większą przyjemnością patrzę na twoje.
Koronę chyba jednak perską mam od kilku lat, ale jeszcze ani razu nie zakwitła.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Aga1504
- 200p

- Od: 2 lut 2013, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rabata z tulipanami
przepięknie wygląda ta gama przeróżnych kolorów. Bardzo podoba mi się ten pomarańczowy z postrzępionymi brzegami ale Super Parrot i Princess Irene są
I ja muszę pomyśleć o dokupienie jeszcze sobie tulipanów. Na razie jak tylko zaczną im zasychać liście czeka mnie wykopywanie
I ja muszę pomyśleć o dokupienie jeszcze sobie tulipanów. Na razie jak tylko zaczną im zasychać liście czeka mnie wykopywanie
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
Mój mały kawałek ziemi:-D
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jak zawsze straszliwie podoba mi się Twoje makro.
Ja dopiero w tym roku odkryłam te nawozy antymchowe. Teraz już będę je stosowała jak tylko pojawi się to paskudztwo.
Ale myślę, że tak łatwo to się tego nie pozbędziemy
Ja dopiero w tym roku odkryłam te nawozy antymchowe. Teraz już będę je stosowała jak tylko pojawi się to paskudztwo.
Ale myślę, że tak łatwo to się tego nie pozbędziemy
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
anym-Aniu;misiaczekm-Piotrze I chyba o to chodzi aby nacieszyć się kwitnącymi kwiatami,bo już niektóre przekwitają,robią miejsce innym,a nam pozostają tylko zdjęcia
Ja też czekam z niecierpliwością na kwitnienie powojnika Kaisera 
Magnolie przeważnie kwitną wczesną wiosna przed wypuszczeniem liści.Tylko niektóre powtarzają kwitnienie,aje mają juz drugie słabsze,niz wiosną.Moja kwitnie tylko raz.A tak,pozostają tylko liście
Tulipan Purple Dream,Princess Irene i Tulipan Queen of Night ten wysoki ciemny

Iw-Iwonko;Aga1504 Tulipanów sporo dasadziłam na jesieni to i widać jak kwitną. ale kto wie czy znowu na jesieni znowu jakiś mi nie wpadnie w oko
Magnolię kupiłam właśnie i tylko dlatego ,że to moja imienniczka,Nie należy do najwcześniejszych ale piękna jest i duży kształt kwiatu ma.
A co najważniejsze pomału bardzo rośnie.A mi o to chodzi
Tulipan papuzi (Tulipa 'Rococo')
Viola K Dziękuję
Nie wiem czy chodzi Ci o ta roślinka co pytałam ??Już znam nazwę to Epimedium 
U mnie ma ok, 20 cm,ale ponoć dochodzi do 30- 40 cm.Mój tylko jeden hiacynt niebieski kwitnie a i fioletowy
Tulipan Strzępiasty Lambada i Jaap Groot

PEŁNY BLUE DIAMOND

Gosiaczek12a11 Tak ciepełko w miare jest,drzew coraz więcej kwitnie,roślin tez to i pszczółki raj mają,pracują non- stop.I u motylków pojawia się coraz więcej
A owocowo niech będzie to ja lubię i mam ok, 10 drzewek owocowych i kilka może też z 10 krzewów owocowych
jeszcze kwitną

aage-Aguś Walka z mchem jakby wygrana,za radą kuliśmy dolomit.ale jeszcze ze 2 tygodnie i posypiemy nim.Ale teraz walczę z mniszkami, ,bo trochę ich się nasiało więc nożykiem pojedynczo wycinam coraz
baasik-Basiu ; TajeczkoJa ją kupiłam jako szachownica kamczacka -i jest u mnie 3 rok,pierwszy raz zakwitła jedna,a druga nie
Psiząb 'Pagoda myśłałam,że juz go nie mam,ale wyszedł
Tulipanków trochę jest.a Fiona owszem teraz łapie nornice,Już jedną zaliczyła.Ale nie zawsze tu jesteśmy,jak jedziemy to ją wozimy ze sobą.Lubi nawet te podróże a potem ganianie, tarzanie się w ziemi, czy w piachu na drodze

kogra-Grażynko Bo u Ciebie cieplej i szybciej wszystko jest,To i magnolie przekwitły a moja nie najwcześniejsza kwitnie sobie.u sąsiada jeszcze też kwitną gwieździsta też
Korony mam 2 od 3 lat.i jedna zakwitła a druga nie

Za siatką kwitnie jakieś drzewo ??? ,pięknie wygląda i pięknie pachnie

aneczka1979 Czas tulipnowy to piękny i kolorowy czas w naszych ogrodach.Mam juz ich sporo,ale jeszcze może jakieś na jesieni dokupię
A dla Ciebie wspomninkowe rabaty hostowe,jeszcze troche i znów będziemy sie nimi cieszyć
Na razie wpsominkowe

Moje się rozrosły,maja trochę za ciasno,ale tak to jest jak chce się ich dużo na jednym miejscu
W tm roku ida troche do podziału ,do przesadzania w nowe miejsca też.i juz nowe 4 upatzryłam a juz myslałam,żee ich więcej nie dokupię

Magnolie przeważnie kwitną wczesną wiosna przed wypuszczeniem liści.Tylko niektóre powtarzają kwitnienie,aje mają juz drugie słabsze,niz wiosną.Moja kwitnie tylko raz.A tak,pozostają tylko liście
Tulipan Purple Dream,Princess Irene i Tulipan Queen of Night ten wysoki ciemny

Iw-Iwonko;Aga1504 Tulipanów sporo dasadziłam na jesieni to i widać jak kwitną. ale kto wie czy znowu na jesieni znowu jakiś mi nie wpadnie w oko
Magnolię kupiłam właśnie i tylko dlatego ,że to moja imienniczka,Nie należy do najwcześniejszych ale piękna jest i duży kształt kwiatu ma.
A co najważniejsze pomału bardzo rośnie.A mi o to chodzi
Tulipan papuzi (Tulipa 'Rococo')
Viola K Dziękuję
U mnie ma ok, 20 cm,ale ponoć dochodzi do 30- 40 cm.Mój tylko jeden hiacynt niebieski kwitnie a i fioletowy
Tulipan Strzępiasty Lambada i Jaap Groot

PEŁNY BLUE DIAMOND

Gosiaczek12a11 Tak ciepełko w miare jest,drzew coraz więcej kwitnie,roślin tez to i pszczółki raj mają,pracują non- stop.I u motylków pojawia się coraz więcej
A owocowo niech będzie to ja lubię i mam ok, 10 drzewek owocowych i kilka może też z 10 krzewów owocowych
jeszcze kwitną

aage-Aguś Walka z mchem jakby wygrana,za radą kuliśmy dolomit.ale jeszcze ze 2 tygodnie i posypiemy nim.Ale teraz walczę z mniszkami, ,bo trochę ich się nasiało więc nożykiem pojedynczo wycinam coraz
baasik-Basiu ; TajeczkoJa ją kupiłam jako szachownica kamczacka -i jest u mnie 3 rok,pierwszy raz zakwitła jedna,a druga nie
Psiząb 'Pagoda myśłałam,że juz go nie mam,ale wyszedł

kogra-Grażynko Bo u Ciebie cieplej i szybciej wszystko jest,To i magnolie przekwitły a moja nie najwcześniejsza kwitnie sobie.u sąsiada jeszcze też kwitną gwieździsta też

Za siatką kwitnie jakieś drzewo ??? ,pięknie wygląda i pięknie pachnie

aneczka1979 Czas tulipnowy to piękny i kolorowy czas w naszych ogrodach.Mam juz ich sporo,ale jeszcze może jakieś na jesieni dokupię
A dla Ciebie wspomninkowe rabaty hostowe,jeszcze troche i znów będziemy sie nimi cieszyć
Na razie wpsominkowe

Moje się rozrosły,maja trochę za ciasno,ale tak to jest jak chce się ich dużo na jednym miejscu
W tm roku ida troche do podziału ,do przesadzania w nowe miejsca też.i juz nowe 4 upatzryłam a juz myslałam,żee ich więcej nie dokupię

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ja na mniszka też z nożykiem 
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
ochy i achy dla host wielkie
Tulipanki też masz piekne 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu masz przepiękne hosty, wspaniałe odmiany .
Ja w tym roku trochę u Igi zamówiłam, bo do tej pory miałam same pospolite.
Słońca chyba dziś nie będzie, ale mimo to miłego weekendu Ci życzę .
Ja w tym roku trochę u Igi zamówiłam, bo do tej pory miałam same pospolite.
Słońca chyba dziś nie będzie, ale mimo to miłego weekendu Ci życzę .
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu dziękuję! Piękne masz te hosty. Kiedy ja się doczekam takiej ilości cienia, by i u mnie zawitały większym gronem?
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu Twoje hosty powalają. Jeszcze troszkę i nie będą już tylko wspomnieniem
Tulipany masz śliczne ale najbardziej podobają mi się te ciemne. Jakoś ostatnio takie barwy zaczęły mnie "kręcić". Dobrze masz z tą Fioną że goni nornice. A nie musisz jej pilnować? Nie próbuje uciekać z działki?
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu hosty prześliczne imponujące. I to z każdej strony wyglądają cudnie. Nasza walka z mniszkiem też w ten sam sposób wygląda co u Ciebie. Nożyk i wykręsanie. Daje to rezultaty bo jak sięgnę pamięcią to nasza trawakiedyś głównie składała się z mleczu. i było dosłownie żółto. Tulipany teraz przechodzą swoje wielkie dni. Co jakiś czas zakwita nowy i cieszy serce.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,cóż mogę jeszcze dodać do pochwał o hostach ,jakoś wcześniej aż tak bardzo mnie nie kręciły,ale teraz ich uwielbiam dzięki Tobie,pozdrawiam

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ochy i achy dla twoich host i
za opiekę, bo pewno tam nie jest zbyt mokro pod tą strzechą.
Świetnie się prezentuje ten płotek pod nimi z brzozowych palików.
Świetnie się prezentuje ten płotek pod nimi z brzozowych palików.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki