Aniu
a ja mam wrażenie ,że u Ciebie niektóre roślinki wcześniek kwitną
Piękna ta Twoja wiosna
Floks zaczyna rozkwitać i Skalnica U mnie nic nie widać,skalnica ma malutkie pączki przy ziemi jeszcze
Sasanki w pełnym cudnym rozkwicie
Aniu, faktycznie, więcej roślinek u Ciebie już kwitnie. A sasanki są takie piękne.
Byliśmy na działce i deszcz nas wygonił , były też i grzmoty. Pozdrawiam.
Jolu floks tylko jeden kwitnie, pozostałe są w pączkach...pogoda pod,, psem''zimno i pada...kwiaty siedzą postulane Liliowiec chyba już duży urósł
Aga wiem że floksy po jakimś czasie przerastają chwastami trudnymi do wyplewienia...nowe sadzonki najlepiej posadzić w nowym miejscu, w starym wybrać rośliny które można bez problemu plewić...nie okrywowe.
Aniu sasanki dalej kwitną, niedługo będą zdobić nasiennikami...jedna pobiła rekord, kwiatów ma bardzo dużo
Mirko w końcu deszcz przyszedł w nasze strony, jest zimno...deszcz też momentami porządnie pada. Grzmotów na szczęście nie było...jest czas na prace przed świąteczne.
Annes 77 szachownica prawdopodobnie wyciąga się do światła, ta ze zdjęcia rośnie w pełnym
Romko kamienie nie są trwałe...kruszą się, najpierw nawoziłam...za kilka lat będą na pewno wywożone w formie pyłu
A ja nie mogę rozpoznać kwitnącego na różowo krzewu na pierwszym zdjęciu.
Poza tym wiosna cudna u ciebie Aniu. Te wielkie kępy sasanek po prostu są bajeczne. Ukochane przeze mnie żurawki też w świetnej kondycji. No i rozmaite tulipanki, które teraz malują ogród żywymi barwami. Akurat tulipanów zawsze mi się wydaje, że mam za mało. Uwaga: uzależniają
Wandziu z krzewem Ci nie pomogę, dostałam od znajomej kawałek...nie znam nazwy. Krzaczek bardzo się rozłazi, od korzeni wypuszcza gałęzie...na wiosnę ładnie zdobi. Później jest taki sobie Tulipany to prawda, wciągają...jeszcze wszystkie nie zakwitły...wczoraj zakwitł
Queen of Night na etykietce kolor jest bardziej intensywny.
Jankupersymona na 6 zdjęciu jest Ukwap dwupienny, Antennaria dioica'...nie wiem czy dobrze jest oznaczony, jak zakwitnie będzie dopiero widać. Kwiaty widziałam, ale pod koniec kwitnienia...dosłownie kilka sztuk.
Aniu ale masz cudne roślinki.
Ukwap mam od ubiegłego roku, ale ma dopiero jednego kwiatka, a u Ciebie cudnie rozkwita.
Jeśli chodzi o tulipany Queen of Night, to nie wiem, czy nie pomylone w sprzedaży, gdyż miałam je dopóki nornice nie zjadły.
One były prawie czarne.
Wszyscy mówili na nie żałobniki.