Kwiecisty ogród Doroty cz. 7
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiecisty ogród Doroty cz. 7
Dorotko ale piękne tulipanowe piękności nam pokazujesz! 

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotki,przepiękny spektakl tulipanów
U mnie kwitną jakieś marne niedobitki. Na przyszły rok pewnie już nic nie będzie. Muszę tylko te pozostałości wykopać, bo denerwują mnie te liście.
Ja też dziś spędziłam dzień w ogrodzie na plewieniu i koszeniu trawy. Kręgosłupa nie czuję, albo nie ...czuję aż za bardzo

Ja też dziś spędziłam dzień w ogrodzie na plewieniu i koszeniu trawy. Kręgosłupa nie czuję, albo nie ...czuję aż za bardzo

- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Grażynko u nas co dzień burze, deszcz bardzo potrzebny piaskom to niech pada każdą noc. Wszystko pięknie ciągnie w górę , ogród bardzo kolorowy, wiosna jest piękna.
Mój czosnek rośnie jak na razie ładnie, jest niższy od Twojego ma ok 20 cm. Dzięki słonecznej i ciepłej pogodzie i moje sadzonki pomidorów wykazały chęć do życia, rosną pięknie, a jeszcze w zeszłym tygodniu tak bardzo się o nie bałam.
Iwonko planowałam i dziś plewić, ale po nocy było tak mokro więc zabrałam się za sadzenie mieczyków. Jutro mam przerwę od prac ogrodowych, jak pogoda pozwoli to ruszam na odsiecz chwastom w piątek.
Reniu nie miałam czasu zrobić zdjęć następnym rozkwitającym tulipanom, a jest naprawdę pięknie, kolorowo.
Wiolu u mnie część starych tulipanów w ogóle nie kwitnie, chyba czas się z nimi pożegnać okrutnie
Ja tak ostro pracowałam wczoraj, że mnie wszystko boli, a najgorszą mam twarz. Jak co roku przy pierwszym mocnym słońcu dostaję uczulenia, później mi to przechodzi, skóra się przyzwyczaja nie reaguje tak ostro, obronnie.

Mój czosnek rośnie jak na razie ładnie, jest niższy od Twojego ma ok 20 cm. Dzięki słonecznej i ciepłej pogodzie i moje sadzonki pomidorów wykazały chęć do życia, rosną pięknie, a jeszcze w zeszłym tygodniu tak bardzo się o nie bałam.
Iwonko planowałam i dziś plewić, ale po nocy było tak mokro więc zabrałam się za sadzenie mieczyków. Jutro mam przerwę od prac ogrodowych, jak pogoda pozwoli to ruszam na odsiecz chwastom w piątek.
Reniu nie miałam czasu zrobić zdjęć następnym rozkwitającym tulipanom, a jest naprawdę pięknie, kolorowo.
Wiolu u mnie część starych tulipanów w ogóle nie kwitnie, chyba czas się z nimi pożegnać okrutnie

Ja tak ostro pracowałam wczoraj, że mnie wszystko boli, a najgorszą mam twarz. Jak co roku przy pierwszym mocnym słońcu dostaję uczulenia, później mi to przechodzi, skóra się przyzwyczaja nie reaguje tak ostro, obronnie.
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Śliczna ta różowiutka sasanka... taka delikatna... nie widziałam jeszcze takiej.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sasanki masz cudne, ale jaką opuncję....
!!!!
Rany aż wierzyć się nie chce, że tak ładnie Ci rośnie.
Bo to chyba opuncja, prawda ?

Rany aż wierzyć się nie chce, że tak ładnie Ci rośnie.
Bo to chyba opuncja, prawda ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Dorciu u mnie też tulipany które w zeszłym roku pięknie kwitły teraz mają tylko liście , nie wiem dlaczego,
a te posadzne na jesieni kwitną.
a te posadzne na jesieni kwitną.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ja też nie... zachwycającaGabriela pisze:Śliczna ta różowiutka sasanka... taka delikatna... nie widziałam jeszcze takiej.

- korzo_m
Gabrysiu mnie zdawało się, że ona ma być biała, a to taki delikatny róż, kwitnie najpóźniej z moich 3 odmian.
Grażynko dobrze dostrzegłaś to opuncja zeszłego roku po raz pierwszy mi zakwitła. Mam ją od forumki.
Dziś plewiłam po raz drugi mój czosnek i wiesz on już wyrósł tak na 35 cm. deszczyk wszystko goni w górę.
Doroto chyba będziemy musiały te starsze tulipany wykopać i porządnie wysuszyć, może to im pomoże.
Ewo dziękuję, masz rację nie zachwyca
To chyba już ostatnie widoki na moje tulipany

W końcu w dniu dzisiejszym udało mi się posadzić dalie i jak zawsze każdego dnia plewię , plewię , plewię.........plewię. Jabłonki pięknie zakwitły, bez również zaczyna pękać w ogrodzie piękny zapach i bardzo kolorowo.
Zastanawiam się czym opryskać lilie, coraz więcej mam na nich czerwonych poskrzypek. Zbieram na razie ręcznie, a i tak są od razu następne.
Grażynko dobrze dostrzegłaś to opuncja zeszłego roku po raz pierwszy mi zakwitła. Mam ją od forumki.
Dziś plewiłam po raz drugi mój czosnek i wiesz on już wyrósł tak na 35 cm. deszczyk wszystko goni w górę.
Doroto chyba będziemy musiały te starsze tulipany wykopać i porządnie wysuszyć, może to im pomoże.
Ewo dziękuję, masz rację nie zachwyca

To chyba już ostatnie widoki na moje tulipany
W końcu w dniu dzisiejszym udało mi się posadzić dalie i jak zawsze każdego dnia plewię , plewię , plewię.........plewię. Jabłonki pięknie zakwitły, bez również zaczyna pękać w ogrodzie piękny zapach i bardzo kolorowo.
Zastanawiam się czym opryskać lilie, coraz więcej mam na nich czerwonych poskrzypek. Zbieram na razie ręcznie, a i tak są od razu następne.
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Masz naprawdę zachwycające tulipany.
U mnie na liliach również pojawiają się poskrzypki, też jak na razie pozbywam się ich ręcznie.

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Dorotko, tulipany piękne i jak dużo... nie ma to jak wiosna 

- Kamilwilcz
- 200p
- Od: 7 lip 2011, o 19:46
Witam serdecznie:) Bardzo śliczny ogród. Tulipany w najróżniejszych kolorach... coś pięknego 

- korzo_m
Krystianie poskrzypki to takie moje utrapienie, już widzę kilka listków nadgryzionych. Staram się zbierać rano i po południu, ale one przybywają w parach
i jest ich więcej.
Gabrysiu wiosna to najpiękniejsza pora roku, szczególnie dla mojego ogrodu. Twoje fioletowe tulipanki mnie zachwyciły, muszę jesienią poszukać takiej odmiany.
Kamilwilcz witam
nowego gościa bardzo serdecznie, dziękuję za pochwały mojego ogrodu.
Wczoraj deszcz mnie przegonił, bardzo dobrze bo pewno pracowałabym do późnego wieczora. Moje piaski porządnie podlane. W czasie deszczu trochę posadziłam moich sadzonek balkonowych do skrzynek. Część roślin muszę dokupić, chyba znowu zostanę przy różowych kolorkach, może coś fioletowego dosadzę dla kontrastu, na razie to tylko moje plany, a co kupię zobaczę. Oprócz roślin muszę kupić worki ziemi, ile ja jej każdego roku kupuję, powinnam mieć u sprzedawców rabaty.
Uwielbiam niskie irysy, czyż nie są piękne

Gabrysiu wiosna to najpiękniejsza pora roku, szczególnie dla mojego ogrodu. Twoje fioletowe tulipanki mnie zachwyciły, muszę jesienią poszukać takiej odmiany.
Kamilwilcz witam

Wczoraj deszcz mnie przegonił, bardzo dobrze bo pewno pracowałabym do późnego wieczora. Moje piaski porządnie podlane. W czasie deszczu trochę posadziłam moich sadzonek balkonowych do skrzynek. Część roślin muszę dokupić, chyba znowu zostanę przy różowych kolorkach, może coś fioletowego dosadzę dla kontrastu, na razie to tylko moje plany, a co kupię zobaczę. Oprócz roślin muszę kupić worki ziemi, ile ja jej każdego roku kupuję, powinnam mieć u sprzedawców rabaty.
Uwielbiam niskie irysy, czyż nie są piękne
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dorotko nie miałam powiadomień i myślałam, że Ty taka zajęta.....a tu widzę śliczne tulipany i kwiecia mnóstwo! Czy na zdjęciu (tam gdzie serduszki) to są laki?
Irysek u mnie pierwszy zakwitł ale nie wiem od której z Was, bo dostałam wtedy z trzech albo i czterech źródeł...nie ważne, ważne że śliczny. U Ciebie cała gama
Powtórzę ja też zapraszam
Irysek u mnie pierwszy zakwitł ale nie wiem od której z Was, bo dostałam wtedy z trzech albo i czterech źródeł...nie ważne, ważne że śliczny. U Ciebie cała gama

Powtórzę ja też zapraszam

- korzo_m
Marysiu masz rację, zapracowana jestem bardzo. Ogród pochłania mi wiele pracy, do tego inne obowiązki dołożyły się i są dni kiedy forum idzie w całkowitą odstawkę.
Może być, że masz iryski ode mnie bo pamiętam, że wysyłałam Ci zeszłego roku różne odmiany. Rób zdjęcia, będziemy rozpoznawać od kogo dostałaś
Może to są laki, nie wiem dostałam w zeszłym roku mieszankę nasion skalniakowych i coś takiego między innymi wyrosło, dziś wygladają tak

Zaproszenie przyjęte, ale kiedy dam radę nie wiem, cały czas jesteśmy w trakcie remontu, a przed nami już czeka następna inwestycja zmiana wyglądu ogrodzenia. Więc muszę moich chłopów dopilnować i dokarmiać, aby mieli dużo siły i wytrwałości.
Jeszcze mam kilka zdjęć, mój skalniak obecnie jest bardzo kolorowy

i jeszcze kilka migawek tego co zakwitło

Może być, że masz iryski ode mnie bo pamiętam, że wysyłałam Ci zeszłego roku różne odmiany. Rób zdjęcia, będziemy rozpoznawać od kogo dostałaś

Może to są laki, nie wiem dostałam w zeszłym roku mieszankę nasion skalniakowych i coś takiego między innymi wyrosło, dziś wygladają tak
Zaproszenie przyjęte, ale kiedy dam radę nie wiem, cały czas jesteśmy w trakcie remontu, a przed nami już czeka następna inwestycja zmiana wyglądu ogrodzenia. Więc muszę moich chłopów dopilnować i dokarmiać, aby mieli dużo siły i wytrwałości.
Jeszcze mam kilka zdjęć, mój skalniak obecnie jest bardzo kolorowy
i jeszcze kilka migawek tego co zakwitło
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dorotko zapraszam więc w którąś niedzielę na deser po obiedzie
Laki są chyba żółte a Twoje kolorowe
nie wiem ale ładne 

Laki są chyba żółte a Twoje kolorowe