Ogródek Gosi 13
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 13
Też mam mało kwiatów na wysokich tulipanach. Te średnie Ok. 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Gosiute swoje odmianowe primule okrywasz na zimę? ja okrywam boję się że mogły by mi wymarznąć , tylko te zwyklejsze rosną bez okrycia choć 3 lata temu wszystko wymarzło , dobrze\że zasiały się na tej rabacie z iglakami i znowu je mam .
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
U mnie tulipany botaniczne na ogół kwitną tylko raz. Te zwykłe babcine zawsze są piękne i niezawodne, choć nigdy nie wykopywane.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
W tym roku jaskry podbiły moje 

Twoje jaskry mają niesamowicie piękne kolory. U mnie dostępne tylko żółte i pomarańczowe, ale może skusić się na nie?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś wspaniale wyglądają te kępy białych hiacyntów..... mam ich stanowczo zbyt mało..... większość już się wyrodziła i zdrobniała.... koniecznie jesienią muszę dokupić
Kompozycje w donicach przyciągają wzrok i cieszą.... jaskry cudo.... ja chyba nigdy ich nie miałam.....

Kompozycje w donicach przyciągają wzrok i cieszą.... jaskry cudo.... ja chyba nigdy ich nie miałam.....
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu,dużo kwitnie Ci wiosennych,te kępki rozkwitniętych kwiatuszków super wyglądają,miłego dnia

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Prace przed świętami jednak pochłaniają bardzo dużo czasu.
Jutro pewnie nie będę miała w ogóle czasu na forum
Święta są u mnie, roboty jest bardzo dużo, jak same wiecie
Aniu, jak zobaczyłam tego jaskra musiałam go mieć. Ten różowy też jest słodki. Ciekawe, czy przetrwają
Aniu Anym Dokupiłam trochę pierwiosnków. Musiałam je mieć. Kiedy oglądałam unne ogrody wołały do mnie Kup mnie, Kup mnie
Dużo nie musiały wołac
Aga, ja też podosadzam więcej tulipanów. Już nie będzie większych zakupów roślinnych (no chyba, że znowu mnie najdzie, bo przecież teraz też miałam nic nie kupować
)
Trawnik leży i schnie. W zeszłym tygodniu jeszcze opryskałam raz, bo powyłaziło trochę zielonego. Może po świętach uda się go skopać.
Maryniu, nie mogłam sie mu oprzeć. To mój kolor.
Aniu, te bratki same się sieją, to są takie drobniutkie. Mam ich całe łany
Ewa, ja zauważyłam, że te ktore zawiązały pąki mają je mniejsze niż w zeszłym roku. Nie mam pojęcia co się dzieje. Muszę koniecznie wykopać parę cebulek i sprawdzić w jakim są stanie.
Paulinko, ja przez wiele lat w ogóle nie tolerowałam bieli w ogrodzie/ Może za dużo powiedziane, ale jej w ogóle nie zauważałam. Od jakiegoś czasu białych kwiatów mam coraz więcej. Gusta się zmieniają. Na razie nie zmieniłam swojego zdania o czerwieni, chociaż mam parę roślin w tym kolorze
Nena, tulipany z pojedynczym listkiem to są najczęściej młode przybyszowe ceblki, które po pewnym czasie dojrzewają Też mam takie. Mnie niepokoją te, które mają masę liści i zero kwiatów.
Renatko, u mnie jest pół na pół z wysokimi. Zobaczymy co to bedzie w przyszłym roku
Geniu, jak do tej pory nie okrywałam żadnych prymulek. I o dziwo pamiętnej zimy zginęły mi te zwykłe. Te odmanowe przetrwały
Aguskas, to dziwne. Dla mnie tulipany botaniczne sa niezniszczalne. U mnie co roku jest ich coraz więcej. Ciekawe dlaczego u Ciebie zamierają. Chociaz nie powinnam się niczemu dziwić, bo u mnie niekttóre rośliny uważane za nie do zdarcia nie chcą rosnąc
Aga, ja już zachorowałam na nie w zeszłym roku. Miałam białe, ale jesienią przez pomyłkę wywaliłam
W tym roku już tego nie zrobię. Spróbuje przechować
Edytko, jeśli lubisz takie kolory i jeśli pasują Ci do kompozycji to bierz w ciemno. Ja wybrałam białe, fioletowy i różowy, bo uwielbiam te właśnie kolory.
Agness, jaskry sa u mnie od zeszłego roku. W tym roku postaram się je przechować, bo są cudowne. Musze tylko zostawić je na rabacie, bo w zeszłym roku wykopałam zaraz po kwitnieniu, a potem nie wiedziałam co to jest i wywaliłam.
W dodatku przeczytałam, że trzeba je trzymać w ziemi do jesieni, żeby sił nabrały
Marto, zaczyna dużo kwitnąc, bo dokupiłam trochę wiosennych kwiatów. Jesienią muszę dokupić koniecznie tulipanów, bo pewnie z tych co mam juz nic nie bedzie

Prawdopodobnie jutro już nie będe miała czasu zatem chciałam złożyć
Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych
wypełnionych nadzieją budzącej się do życia
wiosny i wiarą w sens życia.
Pogody w sercu i radości płynącej z faktu
Zmartwychwstania Pańskiego
oraz smacznego Święconego w gronie
najbliższych osób
I nie objedźcie się
Jutro pewnie nie będę miała w ogóle czasu na forum
Święta są u mnie, roboty jest bardzo dużo, jak same wiecie
Aniu, jak zobaczyłam tego jaskra musiałam go mieć. Ten różowy też jest słodki. Ciekawe, czy przetrwają
Aniu Anym Dokupiłam trochę pierwiosnków. Musiałam je mieć. Kiedy oglądałam unne ogrody wołały do mnie Kup mnie, Kup mnie

Dużo nie musiały wołac
Aga, ja też podosadzam więcej tulipanów. Już nie będzie większych zakupów roślinnych (no chyba, że znowu mnie najdzie, bo przecież teraz też miałam nic nie kupować

Trawnik leży i schnie. W zeszłym tygodniu jeszcze opryskałam raz, bo powyłaziło trochę zielonego. Może po świętach uda się go skopać.
Maryniu, nie mogłam sie mu oprzeć. To mój kolor.
Aniu, te bratki same się sieją, to są takie drobniutkie. Mam ich całe łany
Ewa, ja zauważyłam, że te ktore zawiązały pąki mają je mniejsze niż w zeszłym roku. Nie mam pojęcia co się dzieje. Muszę koniecznie wykopać parę cebulek i sprawdzić w jakim są stanie.
Paulinko, ja przez wiele lat w ogóle nie tolerowałam bieli w ogrodzie/ Może za dużo powiedziane, ale jej w ogóle nie zauważałam. Od jakiegoś czasu białych kwiatów mam coraz więcej. Gusta się zmieniają. Na razie nie zmieniłam swojego zdania o czerwieni, chociaż mam parę roślin w tym kolorze
Nena, tulipany z pojedynczym listkiem to są najczęściej młode przybyszowe ceblki, które po pewnym czasie dojrzewają Też mam takie. Mnie niepokoją te, które mają masę liści i zero kwiatów.
Renatko, u mnie jest pół na pół z wysokimi. Zobaczymy co to bedzie w przyszłym roku
Geniu, jak do tej pory nie okrywałam żadnych prymulek. I o dziwo pamiętnej zimy zginęły mi te zwykłe. Te odmanowe przetrwały
Aguskas, to dziwne. Dla mnie tulipany botaniczne sa niezniszczalne. U mnie co roku jest ich coraz więcej. Ciekawe dlaczego u Ciebie zamierają. Chociaz nie powinnam się niczemu dziwić, bo u mnie niekttóre rośliny uważane za nie do zdarcia nie chcą rosnąc
Aga, ja już zachorowałam na nie w zeszłym roku. Miałam białe, ale jesienią przez pomyłkę wywaliłam

W tym roku już tego nie zrobię. Spróbuje przechować
Edytko, jeśli lubisz takie kolory i jeśli pasują Ci do kompozycji to bierz w ciemno. Ja wybrałam białe, fioletowy i różowy, bo uwielbiam te właśnie kolory.
Agness, jaskry sa u mnie od zeszłego roku. W tym roku postaram się je przechować, bo są cudowne. Musze tylko zostawić je na rabacie, bo w zeszłym roku wykopałam zaraz po kwitnieniu, a potem nie wiedziałam co to jest i wywaliłam.
W dodatku przeczytałam, że trzeba je trzymać w ziemi do jesieni, żeby sił nabrały
Marto, zaczyna dużo kwitnąc, bo dokupiłam trochę wiosennych kwiatów. Jesienią muszę dokupić koniecznie tulipanów, bo pewnie z tych co mam juz nic nie bedzie

Prawdopodobnie jutro już nie będe miała czasu zatem chciałam złożyć
Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych
wypełnionych nadzieją budzącej się do życia
wiosny i wiarą w sens życia.
Pogody w sercu i radości płynącej z faktu
Zmartwychwstania Pańskiego
oraz smacznego Święconego w gronie
najbliższych osób
I nie objedźcie się

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Gosiu, nieustannie zachwycam się Twoimi cebulkowymi kwiatami
Piękne te pełne tulipany nad Tardami 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Gosiu, późno, ale wreszcie Cię znalazłam...
Powinnaś była mnie kopnąć w kostkę i powiedzieć, że juz jesteś w nowym..zgubiłam Cię
Ale już jestem i nadrabiam
Buziaki

Ale już jestem i nadrabiam

Buziaki

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Gosiu,pięknej wiosny,wielkanocnego koszyka pełnego marzeń i wesołego Alleluja
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Masz w końcu jaskry, przepiękne kolory. Jak je zamierzasz przezimować - w ziemi czy będziesz wykopywać?
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Witam świątecznie
Ja dzisiaj mam dzień odpoczynku, po wczorajszych gościach
Aniu, szafirki muszę już chyba porozdzielać, bo za duże już te kępy. Chociaż z daleka to fajnie wygląda. Plama niebieskiego, a u mnie za dużo plam nie ma.
Monia, w tym roku tulipany mi się nie udały. Mam ich połowę. Musze koniecznie sprawdzić co jest tego przyczyną
Kasiu, dobrze, że jesteś.
Mnie często zdarza się gubić wątki. Dopiero po pewnym czasie orientuję się, że dawno u kogoś nie byłam
Matro, wiosna piękna jest, chociaż szkoda, że wczoraj od południa u mnie padało. Za mało można było pobyć na dworze.
Iwonko, jaskry niestety nie zimują. Przechowuje się je tak samo jak dalie. Jeszcze nigdy tego nie robiłam, bo guła, w zeszłym roku wyrzuciłam cebulki przed zimą, bo zapomniałam co to jest. W dodatku doczytałam, że jaskry muszą pobyć w ziemi do jesieni. Chociaż moje w zeszłym roku zaschły chyba zaraz po przekwitnięciu. Zobaczymy. W razie czego i tak w przyszłym roku kupię bo są piękne.

Ja dzisiaj mam dzień odpoczynku, po wczorajszych gościach
Aniu, szafirki muszę już chyba porozdzielać, bo za duże już te kępy. Chociaż z daleka to fajnie wygląda. Plama niebieskiego, a u mnie za dużo plam nie ma.
Monia, w tym roku tulipany mi się nie udały. Mam ich połowę. Musze koniecznie sprawdzić co jest tego przyczyną
Kasiu, dobrze, że jesteś.

Mnie często zdarza się gubić wątki. Dopiero po pewnym czasie orientuję się, że dawno u kogoś nie byłam
Matro, wiosna piękna jest, chociaż szkoda, że wczoraj od południa u mnie padało. Za mało można było pobyć na dworze.
Iwonko, jaskry niestety nie zimują. Przechowuje się je tak samo jak dalie. Jeszcze nigdy tego nie robiłam, bo guła, w zeszłym roku wyrzuciłam cebulki przed zimą, bo zapomniałam co to jest. W dodatku doczytałam, że jaskry muszą pobyć w ziemi do jesieni. Chociaż moje w zeszłym roku zaschły chyba zaraz po przekwitnięciu. Zobaczymy. W razie czego i tak w przyszłym roku kupię bo są piękne.

- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Masz piękne białe hiacenty, podziwiam u innych bo u mnie nie bardzo lubią.
W tym roku tylko jeden się uchował .

W tym roku tylko jeden się uchował .