Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Jagódko możesz wpaść nawet na dłużej nie tylko przelotem .Masz rację ,ze imię zobowiązuje
.Moja Jadwisia przesadzona w inne miejsce, skoszona w ubiegłym roku przez kosiarkę fajnie powstała w tym sezonie .Na razie listki ma zdrowe ,ale zobaczymy dalej .Rośnie teraz w słoneczku ,bo może to słoneczna dziewczyna tak jak my

- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jagodko- nadrabiam zaległości,zachwycam się kolorami i obfitością kwitnących u Ciebie roślin,podziwiam,że przy wszystkich wiadomych uwarunkowaniach zdążyłaś z domowymi porządkami w dużym domu(mnie zostało po 1 oknie w dwu lokalach.... i zimno i leje).Daj pomidorom czas-może mile Cię jeszcze zaskoczą?Ocieplenie zapowiadają na jutrzejsze popołudnie. 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iguś z prawdziwą przyjemnością oglądam Twoje kwiatowe kolekcje.... masz takie perełki, których nawet nigdy nie widziałam....oryginalne i cudne
Prymuleczki i ja uwielbiam, pięknie u Ciebie kwitną.... u mnie omszone jeszcze leniuchują, ale mam nadzieję, ze zapowiadane ciepełko je zmobilizuje do otworzenia pąków
Kochana ściskam Cię serdecznie
Prymuleczki i ja uwielbiam, pięknie u Ciebie kwitną.... u mnie omszone jeszcze leniuchują, ale mam nadzieję, ze zapowiadane ciepełko je zmobilizuje do otworzenia pąków
Kochana ściskam Cię serdecznie
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Jadzieńko i ...byłam pod drzwiami , pukalam , dzwoniłam i ...nic
?
Moja Święta Jadwiga też ładnie wypuszcza kolejne listeczki ...ale jej nie obcinałam po zimie , bo maleńka jeszcze .
Moje wszystkie rosną w słońcu ...byle je znów coś nie zeżarło
Serdecznie pozdrawiam - pomimo przejmującego zimniska
Ewuniu...nie mogę siedzieć bezczynnie i załamywać rąk - bo zwyczajnie nikt nawet u mnie nie kiwnie palcem ...nie umyje okien , nie wypierze ( pomimo tego , że pralka to wykonuje ) , ani nie ugotuje ...a jeszcze do tego dochodzi Janusz w szpitalu . No , a przecież i w ogrodzie ciągle coś trzeba "dziabnąć " - chociażby przejść na inspekcję
.
Pomidorów nie będę jednak mieć w tym roku swoich - kupię na targu - niech się dzieje wola nieba - z nią się zawsze zgadzać trzeba
.
Buziaki
Agusiu...niezmiernie mi miło , ze lubisz oglądać moje kwiecie - tak , jak ja u Ciebie - dziękuję
.
Kilka odmian auricula's , x pubescens , Francesca i Siebolda oraz japońskie też mają pąki drzemiące pośród liści ...ale nie ma słońca , więc się nie wychylają .
Agusiu pozdrawiam serdecznie i
do
Gabunię .
Asiu, pisałam kilka postów wyżej ...duża ma około 50 lat , a obok niej - nie uchwycona - ma około 20 lat .
W zasadzie to nie drzewo , tylko potężny , rozłożysty krzew , którego ukwiecone gałęzie leżą na trawniku . W tym roku będą 'przyszpilone ' do podłoża i okopane ziemią , by porobić sadzonki . Trwa to wszystko cztery lata - dwa rosną jeszcze z matką , a dwa następne lata po odcięciu od rzeczonej rosną samoistnie i potem się je wykopuje , ale wtedy są spore i już kwitnące .
Serdeczności zasyłam

Moja Święta Jadwiga też ładnie wypuszcza kolejne listeczki ...ale jej nie obcinałam po zimie , bo maleńka jeszcze .
Moje wszystkie rosną w słońcu ...byle je znów coś nie zeżarło
Serdecznie pozdrawiam - pomimo przejmującego zimniska
Ewuniu...nie mogę siedzieć bezczynnie i załamywać rąk - bo zwyczajnie nikt nawet u mnie nie kiwnie palcem ...nie umyje okien , nie wypierze ( pomimo tego , że pralka to wykonuje ) , ani nie ugotuje ...a jeszcze do tego dochodzi Janusz w szpitalu . No , a przecież i w ogrodzie ciągle coś trzeba "dziabnąć " - chociażby przejść na inspekcję
Pomidorów nie będę jednak mieć w tym roku swoich - kupię na targu - niech się dzieje wola nieba - z nią się zawsze zgadzać trzeba
Buziaki
Agusiu...niezmiernie mi miło , ze lubisz oglądać moje kwiecie - tak , jak ja u Ciebie - dziękuję
Kilka odmian auricula's , x pubescens , Francesca i Siebolda oraz japońskie też mają pąki drzemiące pośród liści ...ale nie ma słońca , więc się nie wychylają .
Agusiu pozdrawiam serdecznie i
Asiu, pisałam kilka postów wyżej ...duża ma około 50 lat , a obok niej - nie uchwycona - ma około 20 lat .
W zasadzie to nie drzewo , tylko potężny , rozłożysty krzew , którego ukwiecone gałęzie leżą na trawniku . W tym roku będą 'przyszpilone ' do podłoża i okopane ziemią , by porobić sadzonki . Trwa to wszystko cztery lata - dwa rosną jeszcze z matką , a dwa następne lata po odcięciu od rzeczonej rosną samoistnie i potem się je wykopuje , ale wtedy są spore i już kwitnące .
Serdeczności zasyłam
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Podziwiam ,jestem nią urzeczona
Kupiłam jakąś jasną soul....,ale nie wiem jak duża urośnie.Na razie jest malutka
Kupiłam jakąś jasną soul....,ale nie wiem jak duża urośnie.Na razie jest malutka
- Teniak
- 200p

- Od: 13 sty 2013, o 14:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagódko gdybyś jeszcze w sobotę się odezwała w sprawie pomidorów to były ale w niedzielę rozdałam ostatnie ,razem to miałam chyba 300 sztuk na zbyciu bo tyle odmian wysiałam.
Były i papryki i bakłażany,o kurcze głupio mi że nie mam czym się podzielić ale dla siebie zostawiłam po jednej rozsadzie z odmiany.Zobaczę jeszcze przy wysadzaniu do namiotu gdyby coś było dam znać.
Jagódko ucieszę się z każdego malucha którego możesz podzielić.U mnie też czekają dla Ciebie roślinki obiecane.
Miłej nocki.Teresa
Były i papryki i bakłażany,o kurcze głupio mi że nie mam czym się podzielić ale dla siebie zostawiłam po jednej rozsadzie z odmiany.Zobaczę jeszcze przy wysadzaniu do namiotu gdyby coś było dam znać.
Jagódko ucieszę się z każdego malucha którego możesz podzielić.U mnie też czekają dla Ciebie roślinki obiecane.
Miłej nocki.Teresa
- Jagodka

Tereniu ...żaden problem ... ludzie mają większe problemy - nie masz powodu , by się głupio czuć
poradzę sobie ...napisałam PW ...
.
Witam Cię Wolusiu ...nie mam co prawda chleba i soli pod ręką , ale tak , jak potrafię najserdeczniej ...
. Miło mi , że prymulki - w których jestem zakochana po uszy - podobają się i Tobie , dziękuję 
Witam Cię Wolusiu ...nie mam co prawda chleba i soli pod ręką , ale tak , jak potrafię najserdeczniej ...
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JAGÓDKO,zaglądam wieczorową porą,trochę popodziwiam,
życzę magnoliowych snów
Czyli różowych
Slawek
życzę magnoliowych snów
Slawek
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Jagódko...jaka bajeczna magnolia! 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Jagodka

Sławku - dziękuję ...jednak sen miałam okropny - nie mający nic z magnolią wspólnego
...
Dziękuję ..Ewo ...miło mi ...że Ci się podoba
Proszę Szanowne Moderatorstwo o zamknięcie wątku ...nowy ...następny - wkrótce ...może zdążę przed swiętam,i ...albo po ...
Dziękuję Wam serdecznie , że byliście ze mną na dobre i na złe ...przez 81 stron tegoż wątku
Do ...następnego
Który znaleźć możecie tutaj
bab...
Dziękuję ..Ewo ...miło mi ...że Ci się podoba
Proszę Szanowne Moderatorstwo o zamknięcie wątku ...nowy ...następny - wkrótce ...może zdążę przed swiętam,i ...albo po ...
Dziękuję Wam serdecznie , że byliście ze mną na dobre i na złe ...przez 81 stron tegoż wątku
Do ...następnego
Który znaleźć możecie tutaj
bab...