Sojusz starego z nowym cz.2
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Sojusz starego z nowym cz.2
Zuzanno-gratuluję udanego niedzielnego zakupu!Nie tylko Bolesławca,także kieliszków,śliczne.Mocno wiosennie w ogrodzie mimo niskich temperatur.
-
- 500p
- Od: 28 sty 2013, o 12:33
Dzień Dobry Zuzanno
Podziwiam doskonały gust W. w kwestii wyboru garnituru ceramicznego! Absolutnie boski! (garnitur znaczy się, gust też, samego W. nie odważę się tak otwarcie komplementować
)
Cebulaki pięknie kwitną, rabaty Masz wspaniale odchwaszczone! A jak się miewa Arlington?

Podziwiam doskonały gust W. w kwestii wyboru garnituru ceramicznego! Absolutnie boski! (garnitur znaczy się, gust też, samego W. nie odważę się tak otwarcie komplementować

Cebulaki pięknie kwitną, rabaty Masz wspaniale odchwaszczone! A jak się miewa Arlington?
- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zbyt łaskawa Pani Dobrodziejka
zbyt łaskawa ...
Ja Chmielewską zaczęłam od Romansu Wszechczasów i cieszę się bardzo ,bo kocham tą książkę miłością bezwarunkową.
Patrząc na Wasze cebulowe w pełni rozkwitu i moje dopiero w nieśmiałych pączkach nie mogę się nadziwić jakie duże rozbieżności klimatyczne mamy.
Różanka może i wg Ciebie bałaganiarska ale wg mnie bardzo wdzięczna i naturalistyczna idealnie pasująca do wikliny

Ja Chmielewską zaczęłam od Romansu Wszechczasów i cieszę się bardzo ,bo kocham tą książkę miłością bezwarunkową.
Patrząc na Wasze cebulowe w pełni rozkwitu i moje dopiero w nieśmiałych pączkach nie mogę się nadziwić jakie duże rozbieżności klimatyczne mamy.
Różanka może i wg Ciebie bałaganiarska ale wg mnie bardzo wdzięczna i naturalistyczna idealnie pasująca do wikliny

- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuziu, ależ masz cudnie w ogrodzie! Zwłaszcza to stado tulipanów i hiacyntów. A z tymi babciowymi narcyzami to poczekaj aż moje zakwitną - rosły u babci od zawsze, pachną cudnie i intensywnie, mają czerwony szlaczek na sukience i kwitną nieco później niż odmianowa większość. Jako że mam ich sporo, to jeśli to będą TE, to chętnie się podzielę 

Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają

pozdrawiam, Ania
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Marysiu ja tez bardzo lubię dąbrówki i nie zgadzam się z opinia, że ozdobne są tylko z liści a kwiaty mają niepozorne. Kwitnienie moim zdanie, jest także bardzo dekoracyjne.
EwoEs Moja namiętność do kieliszków i filiżanek została mile połechtana
Znów sporo handlujących na Kole, a był okres kiedy ten targ podupadł. Można sobie coś fajnego wybrać, choć ceny u większości sprzedawców niezbyt zachęcające.
Martusiu W. bardzo łasy na komplementy
Rabaty odchwaszczałam mimo jęków W., że na pewno coś wydziabię i zniszczę bezpowrotnie. A ja mu wypieliłam dwie zarośnięte totalnie hosty! Arlington ma się świetnie, na razie w wiosennej odsłonie, czyli żonkile i nabierające masy liliowce. Oczywiście epitafia, tfu!... znaczniki widoczne są najbardziej, chyba będę musiała pomyśleć o czymś mniej rzucającym się w oczy 
Aniu czar_na Oj tak, na kłopoty - Chmielewska
W ogrodzie moja niesystematyczność, skłonność do improwizacji i uwielbienie dla kolorów znalazło swoje odzwierciedlenie. A w tym roku czeka nas plecenie nowych płotków...
Wsianiu dzięki kochana! Mam jeszcze nadzieję, ze te wsiowe są na rabacie pod jabłonką, ale na razie w pączkach są. No i powinno być kilka kępek we wsiowym ogrodzie.Intensywnie czerwony szlaczek mnie ostatecznie upewni
Kilka widoczków z wczoraj. Ciemne chmury na kilka sekund przegrywały ze słońcem, jednak ponurość przeważała.

Kalina Burkwooda będzie miała sporo kwiatów

No i wiadomo co

A, zapomniałabym. Przyszła druga paczka z Krotona. Tym razem jestem zadowolona. Bodziszki bardzo ładne, inne sadzonki też. Cyknę po południu. Na razie lista zakupów:
Bodziszek himalajski \'Birch Double\'-Geranium Himalayense Birch Double
Bodziszek oksfordzki Southcombe Double- Geranium oxonianum Southcombe Double
Bodziszek phaeum Springtime - Geranium phaeum \'Springtime
Dzwonek hybrydowy Sarastro - Campanula Sarastro
Ostrogowiec - CENTRANTHUS RUBER
Rudbekia zachodnia Black Beauty - Rudbeckia occidentalis Black Beauty
Zephyranthes rosea
Lilak Krasawica Moskwy- Syringa vulgaris Krasawica Moskwy
EwoEs Moja namiętność do kieliszków i filiżanek została mile połechtana

Martusiu W. bardzo łasy na komplementy

Aniu czar_na Oj tak, na kłopoty - Chmielewska

Wsianiu dzięki kochana! Mam jeszcze nadzieję, ze te wsiowe są na rabacie pod jabłonką, ale na razie w pączkach są. No i powinno być kilka kępek we wsiowym ogrodzie.Intensywnie czerwony szlaczek mnie ostatecznie upewni

Kilka widoczków z wczoraj. Ciemne chmury na kilka sekund przegrywały ze słońcem, jednak ponurość przeważała.

Kalina Burkwooda będzie miała sporo kwiatów

No i wiadomo co

A, zapomniałabym. Przyszła druga paczka z Krotona. Tym razem jestem zadowolona. Bodziszki bardzo ładne, inne sadzonki też. Cyknę po południu. Na razie lista zakupów:
Bodziszek himalajski \'Birch Double\'-Geranium Himalayense Birch Double
Bodziszek oksfordzki Southcombe Double- Geranium oxonianum Southcombe Double
Bodziszek phaeum Springtime - Geranium phaeum \'Springtime
Dzwonek hybrydowy Sarastro - Campanula Sarastro
Ostrogowiec - CENTRANTHUS RUBER
Rudbekia zachodnia Black Beauty - Rudbeckia occidentalis Black Beauty
Zephyranthes rosea
Lilak Krasawica Moskwy- Syringa vulgaris Krasawica Moskwy
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zuziu chmur już pewnie dzisiaj nie będzie, bo u mnie ślicznie, więc i Tobie życzę takiej cudnej pogody i łatwego sadzenia tych interesujących nabytków, a ja poczekam aż Ci to wszystko zakwitnie. Dobrego dnia 

- szelma
- 100p
- Od: 5 lis 2013, o 15:44
No to się doczekałam.
Dziękuję, są niezwykle piękne. Moja choroba się pogłębia.
A magnolia...achchch...
Teraz czekam aż zakwitną żurawki bo widzę, że jest sporo zarażonych żurawkowicą. Może i na mnie padnie.
Jest z tego taka pociecha, że jak już będę mogła urządzać ogród to będę dokładnie wiedziała co ma tam rosnąć.

A magnolia...achchch...
Teraz czekam aż zakwitną żurawki bo widzę, że jest sporo zarażonych żurawkowicą. Może i na mnie padnie.
Jest z tego taka pociecha, że jak już będę mogła urządzać ogród to będę dokładnie wiedziała co ma tam rosnąć.
pozdrawiam
Kasia
Kasia
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Ale zakupy, czekam na lilaka, bo go uwielbiam ... od lat podziwiałam u mojej śp. Cioci, sama zakupiłam w tamtym roku.
Pozdrawiam - Justyna
Nieustannie podziwiam Twoje wiklinowe płotki no i ta podpora pod pnącza
Ile czasu je masz? Wyglądają, jakby czas niekoniecznie działał na ich niekorzyść.
Zakupy bombowe. Rzadko bywam na Kole, czasami w Broniszach, gdzie jesienią nabyliśmy cudną lampę na wieś. Tak mi się wydaje, że cudna była, tyle co ją widziałam przy zakupie, bo M ją błyskawicznie.... zgubił

Ile czasu je masz? Wyglądają, jakby czas niekoniecznie działał na ich niekorzyść.
Zakupy bombowe. Rzadko bywam na Kole, czasami w Broniszach, gdzie jesienią nabyliśmy cudną lampę na wieś. Tak mi się wydaje, że cudna była, tyle co ją widziałam przy zakupie, bo M ją błyskawicznie.... zgubił

Joasia
- zuzanna2418
- 1000p
Justynko ten co przyjechał w paczce na razie malutki. Ale mam nadzieję, że ucieszy mnie za czas jakiś kwiatkami.

Joasiu atko płotki już są bardzo biedne, podpieram je jeszcze tu i ówdzie, bo klapsneły by w niektórych miejscach na amen. To już ich czwarta wiosna... A stojaczek zeszłoroczny, kupiony. Na Broniszach byłam raz i też tam lampę kupiłam. Ale jak to zgubił???
Słońce dziś Marysiu, zajrzało, no to kilka słonecznych zdjęć:

Niektóre powojniki zbierają się do kwitnienia

Zmiana kolorystyki

Podniosłam się z poziomu Kredki i wycelowałam obiektyw nieco wyżej:

A to dla Tych, co nie mają dość
Czyli dla Ciebie Kasiu

Co do żurawkozy, to tak skromniutko na razie:

Joasiu atko płotki już są bardzo biedne, podpieram je jeszcze tu i ówdzie, bo klapsneły by w niektórych miejscach na amen. To już ich czwarta wiosna... A stojaczek zeszłoroczny, kupiony. Na Broniszach byłam raz i też tam lampę kupiłam. Ale jak to zgubił???

Słońce dziś Marysiu, zajrzało, no to kilka słonecznych zdjęć:

Niektóre powojniki zbierają się do kwitnienia

Zmiana kolorystyki

Podniosłam się z poziomu Kredki i wycelowałam obiektyw nieco wyżej:

A to dla Tych, co nie mają dość

Co do żurawkozy, to tak skromniutko na razie:

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A jaki dokładnie ten lilak? 
Taką czerwolistnego bodziszka muszę koniecznie sobie kupić

Taką czerwolistnego bodziszka muszę koniecznie sobie kupić

- zuzanna2418
- 1000p
Aniu Krasawica Maskwy prijechała
A tego bodziszka mam nierozpoznanego, znalazłam co najmniej trzy odmiany o ciemnych liściach w necie 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zuziu nie taki malutki bzik, moja Krasawica była podobnych rozmiarów i już kwiaty pokazała w pierwszym roku , teraz ma 3 latka i nie jest jakaś wielka, ale kwiaty ma śliczne. A na bodziszki to ja wszystkie choruję, więc i na te w ciemnej oprawie, ale powoli......
Zdjęcia z pozycji kredkowej bardzo wyniebieszczone
Zdjęcia z pozycji kredkowej bardzo wyniebieszczone

- szelma
- 100p
- Od: 5 lis 2013, o 15:44
Dzięki. W zbliżeniu jeszcze ładniejszy. Liście żurawki ciekawe, czekam co będzie dalej. 
Teraz masz słonecznie w ogrodzie. Chodzi mi głównie o kolory.

Teraz masz słonecznie w ogrodzie. Chodzi mi głównie o kolory.

pozdrawiam
Kasia
Kasia
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Zuziu zdjęcia w słońcu przepiękne a babcine narcyzy przywołały wspomnienia z dzieciństwa. Pamiętam że jako dziecko zrywałam je razem z omiegiem do wazonu.
Słoneczka i wszystkiego dobrego na święta życzę
Słoneczka i wszystkiego dobrego na święta życzę