Per aspera ad astra, czyli chwaszczoria :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Per aspera ad astra, czyli chwaszczoria :)

Post »

spagusia pisze:Zadzwonił do mnie o 9.30, że od 8.00 kosi i żebym mu dostarczyła kanapki i grabie. Gdy dotarłam na miejsce, oczywiście po kwiatkach nie było już śladu Za to mission completed, Czesław Action zakończona, a Tatko niezmiernie z siebie dumny...
;:306 ;:306 ;:306 Znam ja to doskonale! Mój tatuś też taki wyrywny :lol: . Szkód, jakich na działce narobił (oczywiście w ramach szczerej chęci pomocy) nie zliczę !
Nie na darmo mówi się, że dobrymi chęciami piekło brukują ;:306 .
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

haha czyli też masz ogrodowego Szkodnika ;:306
no to witaj w klubie.........nie powiem ile razy mi mama urządziła demolkę na działce....... ;:306
Awatar użytkownika
Aga_orchid
100p
100p
Od: 1 kwie 2014, o 22:18

Post »

Witam imienniczkę :wit
Nie zazdroszczę ;:185 znam ten ból kręgosłupa, kolan i co tam jeszcze aż się ryczeć czasem chce ;:145 ale jak już wszystko ogarniesz a nie prędko :? i usiądziesz, popatrzysz na swoją pracę ;:215 niesamowite uczucie ;:173 bezcenne

Jestem ciekawa dalszych postępów :wink:
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Aga :)
Moje storczyki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=75178" onclick="window.open(this.href);return false;
kupię, sprzedam, zamienię: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=76040" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59

Post »

Wpisuję się i ja :D Z chęcią będę do Ciebie zaglądał i patrzył jak zakładasz ogród
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p
Od: 4 maja 2010, o 21:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Was kochani w tym poświątecznym i okołoburzowym czasie :) Miło mi widzieć nowych znajomych ;:168 Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa ;:196

Przedświąteczne porządki troszkę mnie nadwyrężyły i nie bardzo mogłam coś naskrobać, bo polegiwałam :evil: czego nie cierpię :evil: Do tego w Wielki Piątek okazało się, że z planów świątecznych nici- miały być święta u Taty, ale moja przyrodnia sis ma ospę wietrzną, której ja nie przechodziłam... zatem w Wlk. Sobotę zaczęłam (!) robić zakupy i przygotowywać osobne święta ;:172 ;:134 ;:14 W roli obiadu świątecznego wystąpił pierwszy zaimprowizowany grill na działce ;:172 ;:304

Obrazek

Grill z termoobiegiem konstrukcji Małżonka ;:306

Kwiatuchów jeszcze nie mam to się Dżedajką chwalę ;) Psia radość

Obrazek

Powiedzenie, że "trawa u sąsiada jest zawsze bardziej zielona" u nas nabiera nowego wymiaru

Obrazek

Oto altana, której żywot na działce wkrótce dobiegnie końca. Tylko najpierw wydobędę z niej wszelkie skarby. Ostatnio odnalazłam ceramikę chodzieską i rzeźbione deseczki do krojenia/ u mnie wiszą obok bolesławca :)

Obrazek

Tak, ja wiem, że "niedzielna praca w G... się obraca" i w ogóle święta, ale nie mogliśmy tak bezczynnie siedzieć. Kalorie po grillu zostały spalone grabieniem :) Dżedajka oblizuje się po karkówce :P

Obrazek

Wczoraj pozbyliśmy się 3 ogromnych iglaków, które rosły w miejscu przyszłego warzywnika- Tatko przeszczęśliwy, bo dostał je w prezencie :) W okolicy weekendu wstawiamy przyczepę campingową jako tymczasową altankę. Następnie wjeżdża glebogryzarka. Moje ostatnie odkrycie to, że rosnący pod starą gruszą krzak róży [chyba róży :?: -> liście wyglądają jak u róż, zaschnięte kwiato/owocostany przypominają winogrona, brak kolców, forma szaleńczopnąca-pędy ok 4m] jest w rzeczywistości grupą drzewek i krzewów ;:oj ;:oj ;:oj Znalazłam tam:
-2 agresty
-tą chyba-różę,
-jakiś krzew na pewno kwitnący o drobnych listeczkach
-drzewko, które początkowo wzięłam za orzech włoski [mamy sporo orzechów w trawniku], ale ma nieliczne ale długie kolce, więc zgłupiałam- może to ałycza? ale chyba powinna już kwitnąć ;:219 postaram się je wkrótce udokumentować. Wiecie jak to jest- szał roboty, a po potem nie ma już czasu fotek trzaskać...

To na zakończenie, jeden z moich ukochanych kwiatuchów. Piękna w swej prostocie.....
PANNA NIEZAPOMINAJKA

Obrazek
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Możesz sobie urządzić sianokosy.... Masz tam co najmniej 3 stopień zagrożenia pożarowego.... ;:306
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

Dżedajka ;:167
Nie myśleliście o wstawieniu domku holenderskiego zamiast altanki? Plus taki, że od razu jest wszystko łącznie z łazienką,prysznicem ogrzewaniem i innymi kuchniami :)
Gdyby nie to, że ja mam altanę podpiwniczoną, nie zastanawiałabym się zbyt długo :lol: (na Mazurach mam 8m przyczepę i jestem gotowa wznosić pomniki osobom, które to urządzenie wymyśliły)
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

I takie święta to ja lubię, spontaniczne wyczyny świadczą o kreatywności do potęgi n-tej.
Kalorie też najlepiej lubię spalać w ogrodzie.
Dżedejka jak zwykle powaliła mnie na kolana ;:180 ;:167
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p
Od: 4 maja 2010, o 21:40

Post »

Sianokosy już były ;:306 Teraz trwa wygrabianie ;:134

Domki holenderskie to fajna sprawa, ale na chwilę obecną zbyt kosztowna dla nas. Przyczepa stała u Taty nieużywana i chciał się jej pozbyć, więc dobrze nam się to zbiegło w czasie- na razie musi nam wystarczyć. A kiedyś, kiedyś... Marecki z pewnością sam będzie chciał coś wybudować ;:224

Dżedajka i nas non stop rozkłada- ten pies został wymyślony przez Boga po to, by rozśmieszać. No i po to by być wielbioną ;:306
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

Przyczepa, nawet mała Niewiadka też nie jest zła - na pocieszenie Ci powiem, że ja w altance miejsca mam niewiele więcej niż w Niewiadce, tylko spać nie mam na czym ;:222 Z resztą, na działce i tak się siedzi głównie na dworze :;230
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Witaj Adziu :) Kolor mnie zwabił - jak mawia mój małż "rudy to nie kolor, to charakter", dlatego idąc tym tropem sama się przerobiłam niedawno :)
Roboty, która Cię czeka, nie zazdroszczę, tym bardziej, że mam podobnie na 48 arach ;:224 Ale tam warzywnika nie będzie, więc wspomożemy się chemią. Natomiast jeśli kochasz grzebanie w ziemi, to nawet zarobiona na chwilową śmierć będziesz przeszczęśliwa! I to jest najważniejsze :D
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

No to u Ciebie sezon grillowy już rozpoczęty ;:215, my może dzisiaj też rozpoczniemy.
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Awatar użytkownika
Aga_orchid
100p
100p
Od: 1 kwie 2014, o 22:18

Post »

Oj chyba niedługo zmienisz tytuł wątku ;:204
Świątek piątek i niedziela ;:333 no no w takim tempie ;:215 myślałam że to tylko ja tak szaleję ;:219
Pochwalę Ci się że również staram się o działkę :tan czekam tylko na umowę ;:7
Mam duży ogród przed domem ale szkoda mi ryć na warzywka ;:204
Pozdrawiam :D
Pozdrawiam Aga :)
Moje storczyki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=75178" onclick="window.open(this.href);return false;
kupię, sprzedam, zamienię: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=76040" onclick="window.open(this.href);return false;
1grazyna46
500p
500p
Od: 3 kwie 2014, o 23:20

Post »

:wit No faktycznie Macie roboty co nie miara! ale pomału Dacie radę.A święta takie spontaniczne lepsze niż zaplanowane tym bardziej, że nie było za gorąco/Wam było/ ;:124 Zazdroszczę psinki-radosna,widać, że kochana Pozdrawiam- Grażyna ;:196
Awatar użytkownika
krakfix
50p
50p
Od: 19 mar 2011, o 14:35

Post »

Ależ tu sympatycznie ;:7 będę zaglądać :)
Pozdrawiam, Monika:)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=76198" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”