Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Post »

Boguniu, Twój ogród jak zawsze mnie zachwyca. Widać, że bardzo dopieszczony, a jednak sprawia wrażenie, jakby wszystko samo się wysiewało i rozrastało. Bardzo naturalny klimat. Uwielbiam takie ogrody.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu kwiecień pokazał swoje prawdziwe oblicze, przeplatał zimą i latem, ale już ma być cieplej, ogród Twój jak marzenie, choć pracy wymaga sporo ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Elu!...okazuje się ,ze wczorajszy grad to był ...mały pikuś.Dzisiaj było niesamowicie...grad wielkości grochu...a dawało tak,ze świata nie było widać.
Aniu!/sweety/ dzisiaj u mnie jeszcze gorzej niż wczoraj. Najbardziej ucierpiały magnolie i tulipany. No i co mi po tym,ze nie było zimy :?:
Dorotko!korzo_m/....niesamowite anomalia pogodowe. Pogoda zmusiła do pozostania w domu, dzięki temu przygotowana jestem już do świąt...oczywiście oprócz strony kulinarnej. Mogę już zacząć leniuchowanie... ;:108
Martusiu!....dziękuję . Starodrzewu u mnie jeszcze sporo...wiele musieliśmy iglastych wyciąć ponieważ stworzył się busz
/ oczywiście uzyskując zezwolenie/ .W zamian musieliśmy posadzić liściaste....dlatego jest sporo brzóz , jarzębiny, złotokap, miłorząb...i inne
Iwonko!0042...a pokazał...pokazał...dzisiaj tez nie oszczędził naszych roślinek ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Już miałam pisać, że ten Twój ogród to właściwie park, ale widzę że nie jestem oryginalna, bo Marta już to napisała. Ale podziwiam Twoją posiadłość, bo nie dość że duża to wszędzie widać rękę gospodarzy i to najważniejsze. To musi być na żywo bardzo przyjazne miejsce ;:215
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu ładnie i dostojnie jak zawsze ;:196
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No właśnie tego się bardzo boję jak pisałam że zima łagodna a wiosna pokaże zimę i takie coś już przeżyłam i powtórki się boję i oby nie ;:185
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Aga1504
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 15:51

Post »

Wspaniały pokaz zdjęć. Gradobicie przykre ale moment uchwyciłaś doskonale. Złotlin już widzę Ci pięknie kwitnie, mój dopiero w pączkach ;:333
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani! witam Was serdecznie . Nareszcie na moim niebie ...pojawiło się słońce ;:215 Myślę,że ...zagości w końcu na dłużej.
Marysiu!/ maska/dziękuję za miłe słowa...pod adresem naszego ogrodo- parku. Staramy się aby jak najlepiej prezentowała się nasza posiadłość...mając świadomość,ze jest to nasza wizytówka!
Elu!...moje nasionka wysiane w gruncie przed ulewnymi deszczami ....albo spłynęły do stawu....albo wbite przez grad w ziemię.
Jadziu!...dziękuję ;:168
Agnieszko!...gradobicie było niesamowite...dwa dni po kilka razy w ciągu dnia...Żal mi obitych z kwiatów magnolii i tulipanów.
Złotlin w pełni kwitnienia.Po kwitnieniu przycinam...i cieszy kwiatami do jesieni. Pozdrawiam ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Witaj,Bogusiu ;:196 u nas niestety straszny ziąb i pochmurno :( Ale w sercu ;:3 Dzisiaj już jedziemy na Zagórek i wracamy dopiero we wtorek po świętach ;:138 ;:138 ;:138 Tyle planów, Coś podgonię na na grządkach :heja

Cieplutkich,słonecznych i przede wszystkim rodzinnych Świąt życzę Tobie i całej rodzince ;:196 ;:167
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

U Ciebie słonce świeci, a nad moim ogrodem wisi dużo deszczowych chmur, zimno, wietrznie, może jutro się ociepli.
Wczoraj zauważyłam, że grad podziurkował mi folię, na razie większe dziurki połatałam, folia za rok na pewno do wymiany. Coś nie możemy trafić na tę folię mocną na 4 sezony.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko!...życzę Ci dużo słoneczka na Zagórku oraz wspaniałych, radosnych Świąt ;:168
Dorotko!...my kupujemy zawsze tę dwu sezonową ...a najczęściej wytrzymuje 3 sezony. To zależy...jak długo leżakowała ;:306 w magazynach. Znajomy ogrodnik nam polecił ...i faktycznie większy pożytek z tej niby mniej trwałej...a i tańsza.
Słoneczko na przemian świeci ...i chowa się....ale jest ciepło.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Bogusiu Jakie szczęście , że ten grad nie był w maju kiedy rośliny są bardziej rozwinięte. Gradu u mnie nie było choć u rodziców - 3 km dalej - był, miałem za to piękne burze i deszczu też trochę spadło. Dziś zimno jak na kole podbiegunowym. Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No u mnie gradu nie było i to mnie cieszy ale szkoda że zimno i mokro bo tulipany kwitną i nawet pocieszyć się nimi nie ma jak i pewnie dzisiaj przymrozek będzie ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michale!...u mnie deszczu spadło wiele/ niemal przez dwa tygodnie...dzień i noc z niewielkimi przerwami/.Trawa rośnie jak szalona! Dzisiaj piękny słoneczny dzień...pozdrawiam!
Elu!...nieciekawy był widok padającego gradu...obijający moje ukochane magnolie. Dobrze ,ze poważniejszych strat nie było.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu współczuję gradu ale deszczyku zazdroszczę ;:108 ;:306 Mimo wszystko u Ciebie zawsze jest cudnie - kolorowo , ze smakiem ;:333
U mnie jeszcze zimno - jutro ma być już cieplej , może coś porobię na działaczce .
Bogusiu pozdrawiam serdecznie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”