Sadzonki od Adriana są poprzycinane w celu lepszego rozkrzewiania się, w takim stanie do mnie dotarły. Jednak nie sądzę, by stanowiło to jakiś większy problem, bo na sadzonkach są boczne odrosty, które z pewnością bez problemu się ukorzenią. Zaraz pogrzebię i odnajdę nazwy odmian, które otrzymałam. Też się chętnie nimi podzielę, jakby co.
Balkonowe zielonych palców poczynania
- arameic
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 kwie 2012, o 21:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Balkonowe zielonych palców poczynania
Aniu, dziękuję za propozycję podzielenia się sadzonkami, ale ja podobnie do Ciebie poluję na te fuksje, których jeszcze nie mam. A obie mamy te same, jak widać ze zdjęć
. Na pewno jednak zamówiłaś coś oryginalnego u Adriana, więc pozwolę sobie przypomnieć się wtedy, gdy będziesz robiła sadzoneczki z tych fuksjohybrydowych, dobrze?
Sadzonki od Adriana są poprzycinane w celu lepszego rozkrzewiania się, w takim stanie do mnie dotarły. Jednak nie sądzę, by stanowiło to jakiś większy problem, bo na sadzonkach są boczne odrosty, które z pewnością bez problemu się ukorzenią. Zaraz pogrzebię i odnajdę nazwy odmian, które otrzymałam. Też się chętnie nimi podzielę, jakby co.
- arameic

fuksje, które otrzymałam ze sklepu Adriana:
fuksja Fanfare,
fuksja Erika Koth,
fuksja John Maynard Scales,
fuksja Blue Eyes,
fuksja Erika Frohman,
fuksja Rose Ampel,
Nie ukrywam, że najwięcej nadziei pokładam w John Maynard Scales
fuksja Fanfare,
fuksja Erika Koth,
fuksja John Maynard Scales,
fuksja Blue Eyes,
fuksja Erika Frohman,
fuksja Rose Ampel,
Nie ukrywam, że najwięcej nadziei pokładam w John Maynard Scales
-
ANNA2006
- 200p

- Od: 17 maja 2013, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu nie ma sprawy ,wymienimy się póżniej sadzonkami. Z tego co pamiętam to zamawiałam inne .Zamawiałam razem z Alenką i też mamy się wymienić
Mam jeszcze sadzonkę Blacky ,ale za małą jeszcze do cięcia ,oraz małą bezimienną którą jakoś odratowałam.
Dziś przeglądałam wątek sprzedażowy Aleny i kusiły mnie kolejne
ale mam nadzieję że nie ulegnę.
Mam za gorącą wystawę balkonu i prawdę mówiąc najlepiej mi kwitły we wrześniu/pażdzierniku ,ale jednak sobie poradziły więc nie rezygnuję z fuksji.
Niech Ci pięknie rosną
Dziś przeglądałam wątek sprzedażowy Aleny i kusiły mnie kolejne
Niech Ci pięknie rosną
- arameic

Świetnie
. Zatem układ stoi
.
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ale duża psianka 
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Podziwiam za udane ukorzenianie fuksji. Mi się to ani razu nie udało. W ogóle fuksje słabo u mnie kwitną, choć warunki mają odpowiednie - w miarę jasne stanowisko ale bez bezpośredniego słońca. Taki zachodni cień
A tak je lubię... Na szczęście udało mi się przezimować moją zeszłoroczną fuksję, i musze powiedzieć, ze bardzo ładnie odbiła. Może w tym roku obdarzy mnie większą ilością kwiatów 
- arameic

Natalko, szkoda, że nie mieszkasz bliżej...
Czytałam w Twoim wątku, że poszukujesz sadzonek tej psianki, a ja chętnie oddałabym te ukorzenione badylki, które dwa tygodnie temu odcięłam z mojego drzewka. Ukorzeniają się bardzo łatwo i wszystkie są już gotowe, by je do ziemi wsadzić.
- arameic

Madziu, wszystkie fuksje ukorzeniają się u mnie bez najmniejszego problemu. Obrywam odrosty z moich drzewek i wkładam je do słoika z wodą, a po kilku dniach mają już korzenie. Sama nie wiem, po co mi tyle tych sadzonek, po prostu żal wyrzucić, skoro z każdej z nich może być nowa roślina. Obdzielam wszystkie koleżanki i nawet zakolegowane ekspedientki z osiedlowego sklepiku
.
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
- arameic

passi, zaglądaj, kiedy tylko przyjdzie Ci ochota
. Owszem, interesują mnie ciekawostki, mam kilka egzotyków, a przeważająca ilość moich roślin pochodzi spod mojej własnej ręki - sadzenia lub wysiewania. 'Passi' to zapewne skrót od passiflory, czyżbyś była posiadaczką tej cudnej rośliny? 
Nie, nick niezamierzony ale poluję na sadzonkę i trafić nie mogę, gdy już dotrę do sklepu to śladu po niej nie ma.
Pozdrawiam Ania.
- arameic

Mam trzy passiflory - dwie z maleńkich sadzoneczek: caerulea i alata oraz wysiewaną zeszłej wiosny edulis. Mam nadzieję, że doczekam się kwitnienia którejkolwiek
.
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Trochę spóźniona odpowiedźarameic pisze:Natalko, szkoda, że nie mieszkasz bliżej...Czytałam w Twoim wątku, że poszukujesz sadzonek tej psianki, a ja chętnie oddałabym te ukorzenione badylki, które dwa tygodnie temu odcięłam z mojego drzewka. Ukorzeniają się bardzo łatwo i wszystkie są już gotowe, by je do ziemi wsadzić.
-
daria11715
- 200p

- Od: 1 mar 2012, o 14:18
Widziałam jak tak przeglądałam u ciebie Arameic że masz drzewko truskawkowe. Masz je z nasionka? Ładne jest, ja siałam chyba z 3 razy i żadne mi nie wzeszło.
Mam pecha chyba do tego drzewka heh:)
- arameic

Natalio, chęci były, ale co do umiejętnosci pakowania takich przesyłek i zabepieczania roslin, to nie mam pojęcia, bo nigdy tego nie robiłam
. Nie wiem, czy rosliny przeżyłyby takową podróż
.