Do chwili obecnej na naszej działce nie widać skutków nocnych przymrozków, może nas omijają ?
Ogród Zenka cz. 5
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka cz. 5
Witaj Tajka dziękuje za odwiedziny , ciepłe i
dni przyspieszają wegetację i na rabatach zaczyna robić się kolorowo.
Do chwili obecnej na naszej działce nie widać skutków nocnych przymrozków, może nas omijają ?
Pozdrawiam Zenek
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zenku moja działka przy bagnach i mrozy są zawsze większe, jak nawet w najbliższej okolicy.
Co wrażliwsze rośliny przykryłam włókniną, najbardziej boję się o rozkwitające korony cesarskie i nowe nabytki tegoroczne.
Już drugi tydzień nie byłam na działce.
Miłego dnia.
Co wrażliwsze rośliny przykryłam włókniną, najbardziej boję się o rozkwitające korony cesarskie i nowe nabytki tegoroczne.
Już drugi tydzień nie byłam na działce.
Miłego dnia.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zenku śliczne kolorowe kwiatuszki..... tulipanki już tak pięknie kwitną.... prymulki to kwintesencja wiosny.... nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu
U mnie przymrozki każdej nocy.... na razie jeszcze nie ma żadnych szkód, ale obawiam się co będzie dalej, jeśli nie miną..... dnie ciepłe, słoneczne, coraz więcej kwiatów się rozwija......
U mnie przymrozki każdej nocy.... na razie jeszcze nie ma żadnych szkód, ale obawiam się co będzie dalej, jeśli nie miną..... dnie ciepłe, słoneczne, coraz więcej kwiatów się rozwija......
- ZENOBIUSZ

Witaj Tajka
właśnie wróciłem z działki dzień był ciepły i
więc można było popracować , wziąłem się wreszcie za czyszczenie zywopłotu z tuj /koszmar/ część zostawiłem na dzień jutrzejszy. Mam nadzieję że do maja uporam się z tym.
Agnieszko dziękuje za odwiedziny po ostatnich opadach deszczu na rabatach pojawia się coraz więcej koloru.
Pogoda taka jak w dniu dzisiejszym mogłaby już pozostać, więcej czasu można by było spędzać na działce.
właśnie wróciłem z działki dzień był ciepły i
Agnieszko dziękuje za odwiedziny po ostatnich opadach deszczu na rabatach pojawia się coraz więcej koloru.
Pogoda taka jak w dniu dzisiejszym mogłaby już pozostać, więcej czasu można by było spędzać na działce.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ

W dniu dzisiejszym pomimo nienajlepszej pogody / przelotne opady deszczu / wybrałem się na działkę, i po jej przekroczeniu zobaczyłem ślady osób obcych / złodziei / którzy przeczesali rabatki mojej M.
Nigdy nie podejrzewałem że tak drobne i groszowe rośliny mogą paść łupem złodzieja,który więcej się napracował niż zyskał.

Nigdy nie podejrzewałem że tak drobne i groszowe rośliny mogą paść łupem złodzieja,który więcej się napracował niż zyskał.

Pozdrawiam Zenek
Zenku bardzo przykro czytać takie wieści.
Niestety takich s... wszędzie pełno. Mnie najbardziej wkurza fakt, że to przecież ktoś znajomy, ktoś kogo mijamy i mówimy "dzień dobry". A przecież jakby poprosił o sadzonkę to by dostał.
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Czytam że bardzo przykra niespodzianka czekała dziś na Ciebie na działce, to bardzo przykre, ale mam nadzieję że ten ktoś nie narobił Wam większych szkód na działce?
- ZENOBIUSZ

Aniu w zupełności zgadzam się z Twoją wypowiedzią.anka_ pisze:Zenku bardzo przykro czytać takie wieści.Niestety takich s... wszędzie pełno. Mnie najbardziej wkurza fakt, że to przecież ktoś znajomy, ktoś kogo mijamy i mówimy "dzień dobry". A przecież jakby poprosił o sadzonkę to by dostał.
Pozdrawiam Zenek
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
To prawdaanka_ pisze:Zenku bardzo przykro czytać takie wieści.Niestety takich s... wszędzie pełno. Mnie najbardziej wkurza fakt, że to przecież ktoś znajomy, ktoś kogo mijamy i mówimy "dzień dobry". A przecież jakby poprosił o sadzonkę to by dostał.
Dobrze,że jak piszesz straty nie są wielkie
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Witajcie,
jak przykro czytać takie rzeczy, a co dopiero stykać się z takim problemem we własnym ogrodzie. Trzeba może pospacerować po okolicy i pozaglądać co kwitnie? Pewna jestem, że z daleka nikt nie przyszedł
Widziałam kiedyś wątek z podobnym problemem, sama myślę o kamerkach, poczytaj Zenku tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=70523
jak przykro czytać takie rzeczy, a co dopiero stykać się z takim problemem we własnym ogrodzie. Trzeba może pospacerować po okolicy i pozaglądać co kwitnie? Pewna jestem, że z daleka nikt nie przyszedł
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=70523
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zenku z przykrością przeczytałam o amatorach cudzej własności w Twoim ogródku..... tak jak mówisz wolą parać ręce kradzieżą, niż wydać dosłownie kilka złotych i coś kupić..... brak słów....
Każdej roślinki szkoda, bo dbamy o nie , pielęgnujemy.... a ktoś przyjdzie i wykopie
Mam nadzieję, ze to była jednorazowa wizyta i więcej się nie powtórzy....
Każdej roślinki szkoda, bo dbamy o nie , pielęgnujemy.... a ktoś przyjdzie i wykopie
Mam nadzieję, ze to była jednorazowa wizyta i więcej się nie powtórzy....
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Zenku bardzo Ci współczuję, oraz Twojej Żonie kradzieży na działce.
Jak taka kradziona roślina może później kogoś cieszyć, gdy na nią patrzy. Dla mnie to nie wyobrażalne.
Pozdrawiam serdecznie .
Jak taka kradziona roślina może później kogoś cieszyć, gdy na nią patrzy. Dla mnie to nie wyobrażalne.
Pozdrawiam serdecznie .
- ZENOBIUSZ

po pobycie /kolekcjonera/ nie ma śladu ,większość roślin przekwitła a ubytki w rabatach zostały wypełnione.
Takie to właśnie są uroki działki niezamieszkałej.
Pozdrawiam Zenek