Felu zapraszam kiedy tylko masz czas , chęć i możliwość i ochotę
Ja zawsze tym szafirkom z długimi listkami - ścinałam listki zanim zaczęły kwitnąć , wtedy ładnie wyglądały , tylko w tym roku się nie wyrobiłam Aniu witam a ja myślałam że o mnie zapomniałaś
Dziękuję Ci i zapraszam częściej Aniu Byłam w Kielcach na targu na targi brakło czasu .
A Ty byłaś ??? jakieś zakupy ??? Dzidziu byłam na targu ( przyjechała moja studentka i chciała się trochę kopić - bo zaczęła pracę i na tygodniu nie ma czasu ) - ale i tak trochę zielonego kopiłam : lilie i liliowca , trytomę Beatko Długo brykałam ale po targu Nie byłam na Targach a i tak na krzaki wydałam trochę kasy
Pozdrawiam Was serdecznie
Cześć Tereniu piszesz, że ścinasz szafirkom liście? napisz proszę dokładnie o co chodzi
Jakie krzaki kupiłaś ? pochwal się
Miłego niedzielnego wieczoru
Teraz dopiero widzę ,ze szafirki są nie tylko takie którym liście rosną jesienią ,bo ja mam właśnie takie .Dlatego wiosną ścinam im krótko te liściory, bo mnie drażnią i nie wyglądają za efektownie jak się ścielą po ziemi Jesienią kupiłam inne szafirki takie mianowane ,ale jeszcze nie pokazały kwiatu .Może miejsce im nie odpowiada ,ze tak długo sie zbierają Widzisz jak wszystko ładnie kwitnie .
Marysiu są szafirki którym liście wyrastają jesienią i na wiosnę i tym co wyrastają jesienią , wiosną trzeba ściąć liście bo są długie brzydkie natomiast te z wiosny są ładne wyprostowane .
tym wyrastają na wiosnę
tym wyrastają jesienią - w tym roku nie zdążyłam ściąć i są brzydkie
Jadziu co to za szafirki mianowane ???
Te z listkami z wiosny też jeszcze nie w pełni rozwinięte - jakoś później ruszają .
Marysiu , Jadziu Dziękuję Wam serdecznie
Tereniu nie była na targach bo bawiłam u wnusia a szkoda bo pewnie nowinki jakieś były
a o szfirkach dobrze,że napisałaś nie miałam pojęcia czemu moje tak sie pokładają
człowiek uczy się całe życie
Tereniu a byłam z mężem na targach, kupiłam prymula Balerina kolor bordowy ale były też inne kolory, psi ząb "Pagoda" , dwa KUKLIK MAI TAI, Geum Fireball, więc zbytnio się nie obkupiłam bo jak to twierdzi mój mąż to ja wszystko mam a tak na serio to niektóre rośliny były tak małe że nie opłacało się kupować za taką cenę, miałam wrażenie że dzielone były dzień wcześniej. Oczywiście nie do wszystkich się to tyczy:) były też wyszukane np. obuwniki i ciekawe zawilce ale to już górna półka w cenach. Było to stoisko z liliami co kiedyś kupowałaś dla siebie te lilie:) jednym z wystawców był sklep bylinowyraj.pl i od nich mam tą prymule.
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania Ogród Ani
Witaj Tereniu
Pięknie i wiosennie u Ciebie
Masz duzo kwitnących.U mnie coś w tym roku rośliny się zbuntowały.
Nawet tulupany nie zakwitają .
Leje od rana ,więc siedzę w domku
Tereniu, dopiero teraz znalazłam nową odsłonę Twojego wątku
Cudowne masz te szafirki - bardzo je lubię i widzę, że dopiero w takiej ilości, jak u Ciebie, wyglądają dobrze; muszę koniecznie jeszcze dokupić.
Ja na Targach też nie byłam; nawet mieliśmy taki pomysł, ale w końcu nie chciało nam się jechać
Dzidziu Teraz to wszędzie można spotkać nowinki - nie trzeba na targi jechać , jeśli mamy pieniążki to w sklepach można kupić wszystko Jadziu czekam na zdjęcia i nazwy Marysiu szafirki te z prostymi listkami są fajne - nie pokładają się Aniu no to poszalałaś Szkoda że nie dałam rady być - było by fajne spotkanie
He , he , skąd ja to znam - mój Mąż też tak zawsze mówi - przecież Ty masz wszystko Lilie muszę najpierw opisać - nazwać dopiero będę kupować , bo dokupuje te co już mam Jadziu witaj cieplutko
Dzięki , u mnie tulipany też jeszcze nie kwitną , ale u mnie było bardzo sucho , myślę że po tym deszczyku dzisiejszym wszystko szybciej ruszy i będziemy cieszyć nasze oczy jak ja czekam na porządny deszcz a tu troszkę porosi i koniec Ewuniu witam
Wszystkie kwiatki w dużych kępach ładnie wyglądają Ja planowałam na targi pojechać ale się nie wyrobiłam - nie wiem co się ze mną dzieje , z niczym nie mogę się wyrobić