jeśli umieszczam temat nie w tym dziale, z góry przepraszam
 wydał mi się optymalny.
 wydał mi się optymalny.Czy znacie jakieś sposoby na pająki na balkonie? Mam na myśli odstraszenie od zamieszkiwania, bo jest ich sporo i wypasione są, więc trochę utrudniają życie
 a powszechnie przyjęte metody eksterminacji też już męczące są... Wolałabym nie pryskać chemią toksyczną dla zwierząt bo mam wychodzącego Kota... Pająki owe zadomawiają się w szczelinach między cegłami klinkierowymi, za doniczkami itp. i są dość agresywne, na dodatek do domu zaczynają się pchać.
 a powszechnie przyjęte metody eksterminacji też już męczące są... Wolałabym nie pryskać chemią toksyczną dla zwierząt bo mam wychodzącego Kota... Pająki owe zadomawiają się w szczelinach między cegłami klinkierowymi, za doniczkami itp. i są dość agresywne, na dodatek do domu zaczynają się pchać. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi

Pozdrawiam,
Nat

.
 .

)
 )
 Proszę o pomoc - jak ograniczyć ich ilość w moim ogrodzie ... ???
 Proszę o pomoc - jak ograniczyć ich ilość w moim ogrodzie ... ???

Mnie w ogrodzie nie przeszkadzają, za to okropnie na tarasie pod szklanym dachem jak spuszczają się wieczorem na długich nitkach.No i te ich odchody, na meblach i parapecie pełno plam, nie mówiąc o pajęczynach
 Mnie w ogrodzie nie przeszkadzają, za to okropnie na tarasie pod szklanym dachem jak spuszczają się wieczorem na długich nitkach.No i te ich odchody, na meblach i parapecie pełno plam, nie mówiąc o pajęczynach  Jest jakaś rada?
  Jest jakaś rada?