Hortensje w moim ogrodzie cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Hortensje w moim ogrodzie cz. 2

Post »

Te żółte pełne tulipany są śliczne ;:167
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Już nie mogę się doczekać kiedy pokarzesz kwitnące Hortensje :wit
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Małgosiu :wit :wit Przyszłam do Ciebie za Hortensjami - a tu zdjęć hortensji nie ma tylko inne piękności ;:333
Zachorowałam na nie i na razie czytam i przeglądam wszystko na ich temat , mam już kilka u siebie , próbuje tez roznmnozyć ale zobaczymy co z tego wyjdzie .
Proszę o jakieś zdjęcia z Hortensjami , jak one u Ciebie teraz wyglądają .
Pozdrawiam i życzę miłego dnia . Teresa .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Małgoś czy Ty posiadasz hortysie z grupy everbloom bo nie pamiętam?
Moje wszystkie bukietówki i drzewiaste pięknie puszczają listeczki :D
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Natalkodziękuję ...mam więcej tych pełnych tulipanów ale tylko te na razie zakwitły .

Mariolu na kwitnące hortensje trzeba jeszcze trochę poczekać . Ogrodowe ładnie przetrwały zimę więc festiwal hortensji w tym roku również powinien być udany . A na razie dla Ciebie zeszłoroczne widoki...

Obrazek

Teresiu cieszę się ,że znalazłaś mój hortensjowy zakątek . Zuroczenie hortensjami przychodzi z nienacka i nigdy już nie przechodzi bo jak tu nie kochać tak cudnych kwiatów.Trzymam kciuki za Twoje hortensjowe maluszki...
Niestety nie mam dzisiaj aktualnych zdjęć hortensji . Może niektórych to zdziwi ale moje ogrodowe mają jeszcze domki z gałązek świerkowych . Boję się ,że przymrozki mogą zniszczyć młodziutkie listki i pączki a tym samym cały trud włożony w ich zimowe ocieplanie . Jutro jeżeli nie będzie padało zrobię zdjęcie .

Ilonko nie dziwię się ,że Twoje hortensje pięknie rosną . Przecież Ty masz czarodziejską rączkę do kwiatów . Hortensji typu everbloom niestety nie mam w swojej kolekcji . Wyobraź sobie ,że w tym sezonie nie kupiłam ani jednej nowej hortensji . W zamian kupiłam różaneczniki, azalie,japonki, lilie, ostróżki.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MAŁGOSIU......ja tez będę do Ciebie zaglądać i wyczekiwać koncertu hortensjowatego.......u mnie ogrodowe też maja się dobrze po tegorocznej zimie, ale u mnie to często ZOŚKI je rozkładały na łopatki..... :;230
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu właśnie dlatego twardo trzymam się wersji ,że ogrodowe to zmarzluchy i nie ściągam im sukienek świerkowych.
Zapraszam cieplutko do siebie....

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MAŁGOSIU...to jeszcze masz je opatulone :?: :?: ........u mnie nie miały żadnych szatek tej zimy i dobrze wygadają...to z dnia dzisiejszego a jak po Zośkach będzie zobaczymy.....
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu moje też zielenią się pięknie ale gałązki świerkowe nadal je chronią . Dmucham na zimne bo wiem ,że wystarczy jedna noc z większymi przymrozkami a możemy pożegnać się z kwiatami. Dlatego też nie ryzykuję ...zbyt dużo napracowałam się przy nich..

Wiosenne dobrenocki

Obrazek
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Małgosiu, nie wiem jak mogłam Cię zgubić, jednak najważniejsze, że zdążyłam przed otwarciem nowego hortensjowego sezonu :D Masz rację, hortensjomania przychodzi nagle (jak każda wirusówka ;:306 ) i nie sposób jej zwalczyć ;:131 Do tego ciężko ją wytłumaczyć - ja np. nie przepadam za białymi kwiatami, a gdybym miała większy ogród, posadziłabym w nim pewnie co najmniej kilkadziesiąt bukietówek. Z ogrodówkami jestem ostrożniejsza - zobaczymy, co pokażą u mnie po tej dziwnej zimie i dość ciepłym ubraniu (może wręcz przeciwnie - zaszkodziłam im włókniną...).. :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Ale kwitnąco u Ciebie ;:oj .Serduszka już kwitnie ;:oj .Moje jeszcze daleko w tyle ;:174 .Mam do niej ogromny sentyment,bo u mojej babci rosły ogromne krzaki...Babcia zmarła ,a ja kupiłam sobie serduszkę.I zawsze mi się z nią kojarzy ;:167

Moje hiacynty jeszcze w pąkach ;:224
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu przepiękny ten kremowo-zielony hiacynt..... no i te pełne tulipanki....cudeńka..... one chyba są niziutkie, prawda??? Pamiętasz może ich nazwę???
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko cieszę się ,że odnalazłaś mój zakątek ;:138 . Jeszcze trochę i wspólnie będziemy przyglądać się jak rozkwitają nasze ulubienice. Wiesz ,że ja też wolę barwy w ogrodzie . Zresztą można to u mnie zauważyć . Czasami w porównaniu ze stonowanymi ogrodami mój wygląda jak paleta malarza - zamieszanie kolorów. Ale właśnie tak lubię...eksplozję i kontrast kolorów. Chociaż muszę przyznać ,że widok białej ANABELKI lub MISIA POLARNEGO wywołuje szybsze bicie serca . Milenko ja również mam dylemat z ogrodowymi . Ta dziwna w tym roku zima , potem szybka wiosna sprawiają ,że nie wiadomo co z nimi robić. Ciągle obawiam się przymrozków i dlatego nadal zabezpieczone są gałązkami świerkowymi. W zasadzie mają przewiew i światło więc myślę,że nie zaszkodzi im to.

Jolu witaj kochana . Serduszka kwitnie ale właśnie jakaś taka mizerna . Myślę,że nie ma odpowiedniego miejsca . Marzy mi się taki ogromny, dostojny krzaczek. Hiacynty już niestety przekwitły ...zapach był nieziemski... ;:108

Aguś dziękuję ;:168 . Tulipany są faktycznie słodziutkie...niestety nie znam nazwy. Co do wysokości to z roku na rok są niższe. Myślę ,że nornice transportują je bliżej swojego domku. Buszują jak oszalałe i jedzą co na ich drodze...wstręciuchy...

Skoro podobają Wam się hiacynty...dla Was dziewczęta... :heja

Obrazek
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Małgosiu jak Twoja hortensja ogrodowa? Ta ode mnie? niebieska niby?
Moja właśnie padła :shock:
Fakt,że wysłałam Ci tę ładniejszą,mocniejszą,ale nie wiem dlaczego moja padła,zapowiadała się dobrze.
Dodam,że padła w domu.
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu hortensja jest po oprysku na pajęczaki. Zadomowiły się na niej na całego i liście w oczach marniały. Opryskałam preparatem na te paskudztwa...zobaczymy czy pomoże. Wszystkie moje małe sadzonki nocują już na tarasie .Jak tam pysznogłówka ...żyje?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”