Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23
Aga i Dana oba Wasze ogrody błyszczą jednakowo
nawet mucha nie ma na czym usiąść

Iwonko, w imieniu swoim bardzo dziekuje 
Staram sie, ale te chwasty to walka z wiatrakami... Mimo to, matom przeciwchwastowym mowie NIE
Staram sie, ale te chwasty to walka z wiatrakami... Mimo to, matom przeciwchwastowym mowie NIE
Dobry wieczór Aguś.
Dawno mnie nie było, ale tylko we wpisach, starałam się śledzić zaprzyjaźnione wątki na bieżąco. Ten rok jest dla mnie jakiś pechowy, masa pracy, po której padam na twarz, trzykrotne odwiedziny dzików na działce....wyobrażasz sobie, co posprzątałam i wyrównałam rabaty, za parę dni to samo....działka wyglądała, jakby ktoś ja przekopywał......do tego wyjedzonych mnóstwo cebulowych(z ok200 tulipanów ostał mi się może 10). Trochę trwało zanim nabrałam chęci na dalsze prace. Jedyny pozytyw, to taki, ze rabatki mam na pewno dobrze wzruszone.
Aguś, jak przetrwały Twoje róże, u mnie jest dziwnie w niektórych miejscach mniej więcej w połowie krzaka, gałązki są przemarznięte, jakby w ty miejscu przeszła jakaś fala zimna.
Miłego wieczoru, ja oczywiście jeszcze w pracy.
Twój ogród jest cudowny, nawet pokazywałam go koleżance, że taki bym chciała, wzbudziłam w niej jakieś niezrozumiałe rozbawienie.
Staram się, jak mogę, a że wychodzi trochę inaczej? No przecież nie mogę Cię małpować na żywca, więc stosuję taki swoisty kamuflaż. 
Dawno mnie nie było, ale tylko we wpisach, starałam się śledzić zaprzyjaźnione wątki na bieżąco. Ten rok jest dla mnie jakiś pechowy, masa pracy, po której padam na twarz, trzykrotne odwiedziny dzików na działce....wyobrażasz sobie, co posprzątałam i wyrównałam rabaty, za parę dni to samo....działka wyglądała, jakby ktoś ja przekopywał......do tego wyjedzonych mnóstwo cebulowych(z ok200 tulipanów ostał mi się może 10). Trochę trwało zanim nabrałam chęci na dalsze prace. Jedyny pozytyw, to taki, ze rabatki mam na pewno dobrze wzruszone.
Miłego wieczoru, ja oczywiście jeszcze w pracy.
Twój ogród jest cudowny, nawet pokazywałam go koleżance, że taki bym chciała, wzbudziłam w niej jakieś niezrozumiałe rozbawienie.
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś wierzę Ci na słowo jeśli chodzi o chwasty
, ponieważ Twój ogród zawsze wygląda, jakby ogrodnik przed chwilą skończył pracę. Błyszczy.
Ja też niedawno wróciłam z ogrodu, wypieliłam wszystkie rabaty...nie potrafię już chodzić prosto
Ja też niedawno wróciłam z ogrodu, wypieliłam wszystkie rabaty...nie potrafię już chodzić prosto
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguniu witaj wieczorkiem, po pracowitym dniu
U Ciebie działania ogrodowe, u mnie domowe
Mój ogródek poszedł w odstawkę do świąt..... najpilniejsze prace już zrobione..... jeszcze tylko w poniedziałek podwiążę pnące róże do pergoli, a pozostałe zajęcia na rabatach dopiero po świętach.
Teraz generalnie pucuję domek, pomieszczenie po pomieszczeniu..... no i mam do robienia kilka wianków, jeszcze się za to nie wzięłam
Jak zawsze z zachwytem obejrzałam zdjęcia Twojego przepięknego ogrodu.... można się w nim zatracić
U Ciebie działania ogrodowe, u mnie domowe
Teraz generalnie pucuję domek, pomieszczenie po pomieszczeniu..... no i mam do robienia kilka wianków, jeszcze się za to nie wzięłam
Jak zawsze z zachwytem obejrzałam zdjęcia Twojego przepięknego ogrodu.... można się w nim zatracić
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Pięknie i wiosennie się już zrobiło. U Ciebie nie widać chwastów, pewnie z lupą trzeba ich szukać. Teraz już tylko odpoczywać i cieszyć się pięknymi roślinami.
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Agnieszko, ale błysk ... praca dobrze wykonana, pięknie wystrzyżone, tylko usiąść i się delektować. My w tym roku jesteśmy strasznie w tyle ... ale damy radę
Pozdrawiam.
Pozdrawiam - Justyna
Ogród wymaga sporo pracy i czasu ale masz go Agnieszko uporządkowany do perfekcji
Do tego dochodzi jak piszesz odszczurzanie, gotowanie, pranie... i oczywiście zadania domowe.
Czy w tej sytuacji masz w ostatnich tygodniach jeszcze czas na chodzenie z kijami?
Dzisiaj zmobilizowaliśmy się po ponad miesiącu przerwy na ogródkowe roboty wznowić chodzenie z kijami - małżonka a ja bieganie, było wspaniale
MEGA GEIL !!!
Do tego dochodzi jak piszesz odszczurzanie, gotowanie, pranie... i oczywiście zadania domowe.
Czy w tej sytuacji masz w ostatnich tygodniach jeszcze czas na chodzenie z kijami?
Dzisiaj zmobilizowaliśmy się po ponad miesiącu przerwy na ogródkowe roboty wznowić chodzenie z kijami - małżonka a ja bieganie, było wspaniale
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
jej Aguś......dawno nie było, przepraszam
ale zmian strasznie duuuużo........
zaś porządek - pierwsza klasa.......

ale zmian strasznie duuuużo........
zaś porządek - pierwsza klasa.......
Witam sobotnio- pracowity dzień za Wami.. ale gdzie Ty masz te chwasty.. ? Ja nigdy nie widziałam na żadnym zdjęciu- chociaż raz, pamiętam, specjalnie sfotografowałaś jednego- podejrzewam jednak, że został tam posadzony
Piękny ogród, jak zawsze dający wytchnienie swoim widokiem!
Udanej niedzieli
Piękny ogród, jak zawsze dający wytchnienie swoim widokiem!
Udanej niedzieli
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bo chwasty Agi są jak ufo. Nikt ich tak na prawdę nie widział
Tak na serio oczywiście wszędzie rosną, ale u Ciebie Aguniu po prostu zawsze jest nienaganny porządek.
- -Piotr-
- 200p

- Od: 2 mar 2014, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu i Agnieszko, wasze obydwa ogrody są wspaniałe, takie czyste, pełne ładu, i soczystej zieleni.
Takie naturalnie piękne w swojej prostocie, a zarazem obdarzone wieloma naturalnymi dodatkami, takie dostojne i poważne,
jakby wychodziły do nas z tego gąszczu naturalnego wdzięku.
Takie naturalnie piękne w swojej prostocie, a zarazem obdarzone wieloma naturalnymi dodatkami, takie dostojne i poważne,
jakby wychodziły do nas z tego gąszczu naturalnego wdzięku.
perfecto
czyściusieńko mucha nie siada, trawnik wygląda jak zielony dywan.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Swoje brzegi rabat wycinam pracowicie nożem do trawnika-trochę to trwa. Udało mi się wczoraj zepsuć kształt jednej różanej-takie ułatwienie przy koszeniu, że rabatę trzeba będzie mocno zmienić. Wygląda koszmarnie
Ale korekta później, kiedy zdążę z pieleniem na pozostałych rabatach. U mnie naprawdę jest dużo chwastów, a nie takie UFO 
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Aga, świetne zdjęcia pokazowych rabat w takimż ogrodzie
Jest w nich spokój i harmonia.
I ta przestrzeń
Jest w nich spokój i harmonia.
I ta przestrzeń
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...