Cóż.... kwiatami żadnymi nie mogę się jeszcze pochwalić, więc pokaże dwie ostatnie nowości z pierwszej tury zakupów (druga tura już w drodze ). Przyznam, że te dwie sztuki wyjątkowo mi się podobają
Oto one:
Tej akurat mamilarii nie mam, ale mam bocasanę - strach do niej w ogóle podchodzić, bo łapie się faktycznie wszystkiego, jak ten rzep!
Szymon - jak Ci ten Thelocactus zakwitnie, to dopiero będziesz się miał czym chwalić!! Nie dość, że sam w sobie nadzwyczajnie ładny, to jeszcze kwiaty ma piękne! Życzę jak najszybciej
Jak dobrze, że tutaj zajrzałam. Dzięki Twojemu wątkowi Szymonie dowiedziałam się, że kaktus który nabyłam w zeszłe lato na Węgrzech to Opuntia monacantha monstrosa Moje są jeszcze bardzo malutkie- pobrałam szczepki, ale widać się przyjmują. Forum założyłam dawno i się nie udzilałam, jedynie przeglądałam tematy, by się nieco podszkolić. Wraz z wiosną dostrzegam jednak potrzebę większego zaangażowania, zarówno na forum jak i w ogrodzie. Pozdrawiam
Dzięki wszystkim za miłe słowa
Co do Mammillari to mam nadzieję że nie będzie ryzykować i nie będzie się mnie czepiać
A w domku już kolejna porcja nowości . Już wsadzone do doniczek, już się adoptują Mam nadzieję że znajdę dziś czas by urządzić im sesje fotograficzną i wrzucić fotki na Forum
Witam bo bardzo dłuuuugiej nieobecności
Jakoś ciągle czasu mi brakowało na dłuższą obecność na Forum. Jednak w nawale zajęć dnia codziennego, nie zapomniałem o moich roślinkach, pojawiło się w mojej kolekcji kilka nowych pozycji, mam za sobą już pierwsze kwitnienia w mojej przygodzie z kaktusami, oczywiście, wszystko udokumentowałem na zdjęciach którymi stopniowo będę się z Wami dzielił
Na początek, pierwsza cześć zaległych nowości....
Roślinki są piękne Czy lobivie naprawdę rosną tak ślicznie na parapetach? Bardzo mi się podobają, a nie wiem czy mogą rosnąć na południowym parapecie .
_____________________ Pozdrawiam, Filip wielbiciel ECHINOPSISÓW