Pikowanie pomidorów cz.2

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Pabblo_Pl

Re: Pikowanie pomidorów cz.2

Post »

Bardziej napisałem informacyjnie gdyż zasugerowałem się postem kol. tysonka iż nie jest to brandywine pink..

Zawsze jakieś nasionko może się zaplątać i co to naprawdę jest dowiemy się jak zaowocuje ;d

To takie moje zdanie :D oczywiście możemy/może mieć jakieś przypuszczenia..
Awatar użytkownika
yareka
50p
50p
Od: 26 lip 2010, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Powiedzcie Jabłonki Rosji jest samokrocząca czy wysoka ?
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie takie ziemniaczane liście ma właśnie Japanese black triefele i jeszcze Stupice ,tak pisało na paczuszkach ,raczej się nie pomyliłam przy sianiu ,bo brałam 1 torebkę zasypałam i dopiero 2.

Pozdrawiam,Teresa :wit
Pabblo_Pl

Post »

yareka pisze:Powiedzcie Jabłonki Rosji jest samokrocząca czy wysoka ?
z tego co znalazłem na forum to samokończąca..

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wanderka
200p
200p
Od: 26 cze 2008, o 22:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czy ktos z Wroclawia mialby moze do oddania jedna sadzonke Red Currant?
Mialam dwa ostatnie nasiona, bo przegapilam i nie zostawilam z zeszlorocznych i żadne nie wzeszlo :(
tysonka
500p
500p
Od: 20 lut 2012, o 13:17

Post »

Kurczę, przepraszam, mój błąd :oops: pink brandywine chyba faktycznie mial liście ziemniaczane, w tym roku go nie mam, stąd moja pomyłka, już nie pamiętam :oops:
Co do pozostałych odmian wymienionych w moim poście, to mogę potwierdzić, że nie mają ziemniaczanych liści, jeszcze zerknęłam na wszelki wypadek na parapet :wink:
przepraszam jeszcze raz za wprowadzenie w błąd :oops:
Awatar użytkownika
Rusalka
1000p
1000p
Od: 10 sty 2011, o 14:24

Post »

Z tego co się orientuje tp Pink red yellow i Black brandywine mają ziemniaczane liście
To znak szczególny odmiany ;-)
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
pomidoro
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 11 kwie 2014, o 15:12

Post »

Witam
Mam problem,który moze ktos pomoze mi rozwiazac.Mianowicie mialem dziś zabrac sie za pikowanie pomidorow.W jednej wielkiej donicy zasadzilem trzy odmiany: malinowki,bawole serca i koralik.Do tej pory trzymalem je gdzies indziej zeby podrosly.Wczoraj przywiozlem je do domu i postawilem na parapecie w kuchni.Dzis kiedy wszedlem do kuchni okazalo sie ze moj kot zwalil donice na ziemie i wszystko sie wymieszalo.Udalo mi sie spikowac okolo 150 sadzonek,jednak nie wiem ktora jest ktora.Dlatego prosze o pomoc bardziej doswiadczonych ogrodnikow zeby jakos pomogli mi je rozroznic
Awatar użytkownika
grazka100
500p
500p
Od: 25 paź 2010, o 10:39

Post »

hi hi, a to Ci psotnik.
Ja mogę "sfocić" bawole serca i malinówki, ale czy Twoje takie same???
Malinówkę mam już gotową, bo kilka dni temu wstawiałam jako pomidorka z liśćmi ziemniaczanymi.
Oto on:
Obrazek

a tu bawole serce

Obrazek
pomidoro
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 11 kwie 2014, o 15:12

Post »

grazka100 dziekuje bardzo,widze ze nie bedzie problemu z odroznieniem bo roznia sie od siebie bardzo,ale jeszcze te koraliki gdyby ktos mial zdjecie albo przynajmniej jakos je opisal to będę bardzo wdzieczny
Awatar użytkownika
grazka100
500p
500p
Od: 25 paź 2010, o 10:39

Post »

Koralik ma drobniejsze liście i jest krzaczkiem bardziej "wyciągniętym", rozkrzewionym.
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
sjs_wa
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 18 sty 2014, o 19:18

Post »

Zakończyłem dzisiaj pikowanie pomidorów. Może kogoś, tak jak ja początkującego ogrodnika zainteresuje opis "eksperymentu". Zastosowałem różne pomysły przeczytane tu i tam, zobaczymy jakie będą rezultaty. Miałem trzy rodzaje pojemników, kubki po jogurtach ok. 0,4 l, wysokie przezroczyste kubki do napojów 0.5 l oraz plastikowe czarne wielodoniczki różnych wymiarów. Najprzyjemniej pikowało się w wysokich przezroczystych kubkach, praktycznie w dołkach mieściła się cała sadzonka po właściwe liście, liścienie uszczknąłem. W kubkach po jogurtach pomidorki dosyć wyraźnie wystają liścieniami kilka centymetrów powyżej powierzchni ziemi. Jeszcze gorsza sytuacja była w wielodoniczkach które są płytsze. Postanowiłem więc zagiąć sadzonkę w literę U. Po napełnieniu prostokątnych doniczek ziemią wykonałem podłużny dołek po przekątnej. Najlepsza byłaby pewnie deseczka, ja zrobiłem tym co miałem pod ręką czyli drewnianym trzonkiem. Sadzonki bardzo ładnie się układały, korzonki na górze, potem łodyżka w dół, po dnie pojemnika i do góry. Zgubiłem w ziemi ponad dziesięć centymetrów łodygi. Liścienie oderwałem, po przysypaniu ziemią pomidorki wyglądały zupełnie normalnie ale głęboko w ziemi po właściwe liście. Aha, razem było tego 180 sztuk, więc sporo roboty i sprzątania na balkonie :D. Nasiona to mniej więcej pół na pół Krakus i Bawole serce.
Awatar użytkownika
Maraga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2011, o 13:05

Post »

Przydałyby się zdjęcia.Tak przykładowo po każdym kubku i odmianie.I za jakieś dwa tygodnie znowu powtórzenie tych sadzonek.Mielibyśmy obraz jak rosną w tych kubkach.W którym najszybciej a w którym najwolniej.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”