Petunia z nasion cz.3

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p
Od: 19 sty 2014, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Petunia z nasion cz.3

Post »

Moje właśnie też takie mają pączki. :;230 Wszystko byłoby ok ale zaskoczyło mnie że moje mikrusy dostają pączków gdyby to były te większe sztuki to ok ale mikrusy??? :;230 :;230 :;230 Pomyliłam nawozy i mam skutek zamiast nawóz na wzrost zapodałam im nawóz na wytwarzanie kwiatów. ;:223 ;:223 ;:223
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07

Post »

Petunia, która była uszczknięta tylko raz, już puściła pączka. Pozostałe rosną wolniej i na razie nie widać pączków.

Obrazek
Awatar użytkownika
Anija1982
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 cze 2013, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zauwżylam, że w tym roku wyjątkowo sa wszędzie ładne, duże zdrowe surfinie, czy petunie. Ta krótka słoneczna zima na pewno sie do tego przyczyniła. Aż patrzeć sie chce na tak zdrowe roślinki ;:138
Awatar użytkownika
Julka-11
100p
100p
Od: 24 sie 2010, o 15:05

Post »

baxiowa pisze:.......Pomyliłam nawozy i mam skutek zamiast nawóz na wzrost zapodałam im nawóz na wytwarzanie kwiatów. ......
Aniu, a jaki nawóz na wytwarzanie kwiatów stosowałaś?
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p

Post »

Peters professional. :wit
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek A to maje mikrusy. :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

baxiowa pisze:...
Aniu piękne Twoje petunie , tylko tak się zastanawiam patrze na liście... to są dwa rodzaje petunii ?
Moje są inne ...

Obrazek

ale mam też takie , to są małe kwiatuszki i mają nazwę Milion bells niebieska i różowa pełnokwiatowa

Obrazek

Czyli to też są petunie ? ;:202
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p

Post »

Na tej paletce mam petunie z własnych nasion zebranych z jednej rośliny. :wit
Awatar użytkownika
Julka-11
100p
100p

Post »

baxiowa pisze:Peters professional. :wit
Oj, to ty Aniu takich dla profesjonalistów używasz ? ;:oj Ja tylko takich pospolitych dostępnych w każdym ogrodniczym :( Też bym chciała żeby moje już kwitły ale one się jeszcze nie szykują :(
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p

Post »

Uwierz mi że warto zainwestować w taki nawóz porównaj sobie sam skład nawozu do tego jest bardzo wydajny ja swój mam już trzeci sezon. :wit
Awatar użytkownika
Julka-11
100p
100p

Post »

baxiowa pisze:Uwierz mi że warto zainwestować w taki nawóz porównaj sobie sam skład nawozu do tego jest bardzo wydajny ja swój mam już trzeci sezon. :wit
Właśnie dokonałam zakupu tego nawozu :heja, znalzałam na all, ale musiałam najpierw poczytać który ( było sporo rodzajów). Teraz czekam na przesyłkę i podpędzę troszkę moją hodowlę ;:108 .
Dzięki Aniu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p

Post »

Polecam się na przyszłość. :wit
Fabienka
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 kwie 2014, o 14:16

Post »

Witam:) Jestem poczatkująca ogroniczką:) Własnie posadziłam petunie do rabatki tzn prawie dwa tygodnie temu. Mieszkam w Anglii i tutaj sadzimy je troche wczesniej. Trzy dni temu dojrzałam cos wystajacego żółtego spod listka i był to pączek:) dzis juz sa dwa kwiatuszki:) Strasznie sie cieszę:) jednak martwię sie o inne sadzonki gdyz obgryzaja je mrowki i slimaki. Podpowiedzcie mi kochani co zrobic aby nie było takich szkód...okropnie mnie złosc bierze juz na to.. Nie wiem czy dwoch sadzonek nie będę musiała po prostu wykopac bo nie rosną i maja coraz mnie listków:(czytałam ze sypie sie na ziemie listki kory. Czy to cos pomoze?? Czy specyfiki przeciwko mrowkom i slimakom nie zaszkodzą roslinkom??Załączam fotkę kwiatuszka:)
http://imageshack.com/a/img132/1981/5imk.jpg

Ok własnie znalazłam na jedenej stronce srodek przeciwko slimakom organiczny bezpieczny dla dzieci i kwiatów. Troszke sie zdziwiłam :):) Widac jeszcze musze sie sporo nauczyć, ale to sama przyjemnosc:)
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Masz rację, to sama przyjemność. A na zdjęciu to na pewno petunia? Wygląda jak kroplik...
Fabienka
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 kwie 2014, o 14:16

Post »

Być moze jest to jakas odmiana? Faktycznie pamietam ze sadziłam po srodku dalej inne kwiaty a wczesniej petunie.. mialam rozne sadzonki i chcialam zeby nie było monotonnie...kurcze wyrzuciłam etykiety...te pierwsze to na pewno petunie..hm..zaraz poszukam w sklepie w ktorym kupowalismy:) Moze znajde angielska nazwe:)

Edycja:

Faktycznie:):) Super że napisałas:):) Zapomniałam nazwe tego kwiatku a widziałam ze ma on inne liscie niz petunia i myslalam ze to jakis jej gatunek:) Dziekuje bardzo:) Teraz wiem dlaczego one tak ładnie sie oswoiły, ze tak powiem lubia polcien i wilgotne powietrze a u nas wlasnie tak jest hehe:)
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”