Mój Raj część III
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój Raj część III
Pierwsze rzodkieweczki, no że nie ma uśmieszku z cieknacą ślinką
..u mnie dopiero posiane. Hiacyntami mnie zadziwiłaś. Kiedy już myślę że widziałam wszystkie kolory to ktoś na forum skutecznie pozbawi mnie złudzeń..czekam na ich zdjęcie w pełnym kwitnieniu 
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Narobiłaś smaka na taką świeżą rzodkiewkę. 
- MamciaTerenia
- 1000p

- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale niezła kolekcja żurawek
A rzodkiewką narobiłaś mi smaka!
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Nikus
- 200p

- Od: 15 sty 2013, o 22:35
Grażynko już rzodkiewki możesz wcinać..mmm...
Piękna kolekcja żurawek.
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Dzień wolny , dzień pracowity na działce ,bardzo przyjemny, przyjemny też teraz ból pleców i palców,
wszystkie prace zaplanowane wykonane i nawet deszczyk na zawołanie popadał na świeżo posadzone pory ,cebulkę i posianą marchewkę, cudownie
wykopałam jeszcze dołki na hortensje,dwie przesadziłam ogrodówki a trzy bukietówki jutro dotrą ,
będę miała dylemat czy wysadzić je od razu do gruntu czy jeszcze poczekać a wy kochane koleżanki jak mi radzicie
rzodkieweczka - pierwsza nowalijka w naszym ogrodzie wszystkim smakuje wyśmienicie,
słoneczko dzisiaj bardzo przydało się do prac polowych
no cóż moja piękna magnolia właśnie obsypuje się już z płatków,na trawniku pięknie wyglądają,
zastanawiałam się gdzie się podziała jedna rzodkieweczka,a to ty ją schrupałaś
wszystkie prace zaplanowane wykonane i nawet deszczyk na zawołanie popadał na świeżo posadzone pory ,cebulkę i posianą marchewkę, cudownie
wykopałam jeszcze dołki na hortensje,dwie przesadziłam ogrodówki a trzy bukietówki jutro dotrą ,
będę miała dylemat czy wysadzić je od razu do gruntu czy jeszcze poczekać a wy kochane koleżanki jak mi radzicie
Aniu nasza magnolia rośnie pośrodku trawnika,jest nieosłonięta ,trzy lata trwało zahartowanie mam nadzieję że teraz już co roku tak będzie ukwiecona,zauważyłam że żurawki są mało kłopotliwe i za to i za kolory bardzo je lubięanym pisze:Grażynko żurawkowy zawrót głowywszystkie dorodne i magnolia zasługuje na wielkie brawa
Na moim wygwizdowie boję się jej sadzić
no cóż nie można mieć wszystkiego.
Wnusio taki milusi
Martusiu żuraweczki mam w półcieniu i tam im jest dobrze,rosną bez problemu,koziorozec pisze:Witaj Grażynko wypasione masz te żurawki a i rzodkieweczka taka smaczna,miłego dnia i pięknego słoneczka życzę![]()
![]()
rzodkieweczka - pierwsza nowalijka w naszym ogrodzie wszystkim smakuje wyśmienicie,
słoneczko dzisiaj bardzo przydało się do prac polowych
Ewuniu powiększa mi się kolekcja żurawek ,czekam na zamówione trzy od Igi ,ale jeszcze chyba nie wysyłają , nowalijki wiadomo już chce się jeśćewunia7 pisze:![]()
Niezła kolekcja żurawek![]()
A na rzodkiewki- ślinka leci
Małgosiu u Ciebie to tak jak u mnie ,nie wiedziałam z początku co posadzić w miejscach cienistych,lecz towarzystwo z Forum rozwiało moje wątpliwości i żuraweczki znalazły swoje miejsce,PEPSI pisze:Rzodkieweczki jak malowaneA żurawki są piękne, też mnie na nie wzięło od jakiegoś czasu. Tym bardziej, że są niewymagające i mogą rosnąć w cieniu, a u mnie kilka takich miejsc jest trudnych. I one sobie tam świetnie poradziły.
Kasiula dzięki za słoneczko ,było i grzało mnie dzisiaj w schylone nad grządkami plecy,Kasiula17 pisze:Witam.![]()
Magnolia cudowna ale te żurawki jakie piękne, ślicznie puszczają.
Narobiłaś mi smak na rzodkiewki, mniam.zjadłam jedną.
Pięknie i wiosennie i oby było u Ciebie dużo słoneczka.
Pozdrawiam Kasia.
no cóż moja piękna magnolia właśnie obsypuje się już z płatków,na trawniku pięknie wyglądają,
zastanawiałam się gdzie się podziała jedna rzodkieweczka,a to ty ją schrupałaś
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Grażynko - ja swoje dzidziusie hortensjowe już posadziłam do gruntu,nawet wypuszczają nowe listka. 
- gracha
- 1000p

Andziu żurawki prawie o każdej porze roku są ładne ,porządek robię z nimi na wiosnę,dosypuję papu i cały sezon spokój,fajnie bo zagłuszają chwasty 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Była smaczna i apetyczna więc nie mogłam się nie skusić. 
Niezła kolekcja żurawek
Aż mi w brzuchu zaburczało jak zobaczyłam te rzodkiewki, zostało coś jeszcze?
- gracha
- 1000p

Iwonko dzięki za pochwałę żuraweczek a na rzodkieweczkę możesz wpaść ,nie masz daleko ,zapraszamiwona0042 pisze:No żuraweczki śliczne, ale rzodkieweczka, ojej ale mi ślinka poleciała
Marysiu cieszę się że rzodkieweczka smakowała,tak jak Ci mówiłam musisz postraszyć swoją magnolię ,nawet trzonkiem od siekieryMariaWy pisze:A ja właśnie z moją wnusią degustowałyśmy rzodkieweczkę od Grażynki , dziękujemy , pycha.![]()
Piękna ta Twoja magnolia , moja pewnie dostanie eksmisję.
Asiu ,dzięki ,żurawki tak jakoś dobrze się u nas czują i oby tak dalej ,rzodkiewki wysiałam na początku lutego do namiotu, koperek i sałata też niedługo będą do konsumpcjiasta6265 pisze:Piękna kolekcja żurawkowa i takie rzodkiewygratulacje
Teresko dzięki za pochwałę żuraweczek ,smaczne te nasze pierwsze nowalijkitesia39 pisze:Już masz swoje rzodkiewkiale mi smaka na nie narobiłaś
![]()
Żurawki masz wspaniałe
Alu pierwsze zawsze smakują najlepiejalicjad31 pisze:Grażynko takie rzodkiewki muszą świetnie smakować .Pozdrawiam
Marysiu na razie nie okrywam niczego ,niech się warzywka hartują i tak jak piszesz chwasty też szybciej rosną pod włókniną,więc raczej nie chcę nieproszonych gościMaska pisze:Grażynko, ale wypielęgnowane grządki, żurawki śliczne i żadnego chwastarzodkiewki moje już też są, ale malutkie bo 3 tygodnie radziły sobie bez wody. Grażynko okryłam włókniną rzodkiewki w polu, bo pchełki ich nie atakują i mam ochotę w skrzyni przykryć, żeby szybciej wzeszło. Pod włókniną również chwasty szybciej wschodzą
Aurelko ja już następne rzodkiewki posiałam z pietruszką i z marchewką,nifredil pisze:Pierwsze rzodkieweczki, no że nie ma uśmieszku z cieknacą ślinką..u mnie dopiero posiane. Hiacyntami mnie zadziwiłaś. Kiedy już myślę że widziałam wszystkie kolory to ktoś na forum skutecznie pozbawi mnie złudzeń..czekam na ich zdjęcie w pełnym kwitnieniu
Krystianie świeża ,zdrowa i własna smakuje najlepiejKriss1515 pisze:Narobiłaś smaka na taką świeżą rzodkiewkę.
Teresko kolekcję mam sporą lecz z ich nazwami to chyba się nigdy nie rozpoznam,niektóre na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo ,dopiero jak się lepiej wpatrzę widzę różnicęMamciaTerenia pisze:Ale niezła kolekcja żurawek![]()
Pozdrawiam.
Nikusku już wcinamy rzodkieweczki ,a za niedługo własną sałatę i koperekNikus pisze:Grażynko już rzodkiewki możesz wcinać..mmm...Piękna kolekcja żurawek.
Smakowicie z rzodkiewkami ( a przez chwilę chciałam napisać z żurawkami
). Tych drugich niezła kolekcja. Fajne zdjęcia
.
Co do sadzenia - sadzić ;-)
Co do sadzenia - sadzić ;-)
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Grażynko dzisiaj do mnie między innymi dotarła hortensja bukietowa i w sobotę wsadzam ją do gruntu, a ma już liście.
Żurawki od Igi, myślę, że będą w maju, też mam 5 upatrzonych,
- gracha
- 1000p

Jadziu skoro Twoje już wysadzone to i ja tak zrobięe-babcia pisze:Grażynko - ja swoje dzidziusie hortensjowe już posadziłam do gruntu,nawet wypuszczają nowe listka.
Kasiulka na zdrowieKasiula17 pisze:Była smaczna i apetyczna więc nie mogłam się nie skusić.
Aniu rzodkieweczki dopiero zaczęły się więc starczy dla każdego,zapraszam do siebieRudominka pisze:Niezła kolekcja żurawekAż mi w brzuchu zaburczało jak zobaczyłam te rzodkiewki, zostało coś jeszcze?
Moje bratkowo

- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Grażynko, do rzodkiewek mam ogólnego pecha, rosną długie i bardzo wąskie zamiast się wyokrąglać. tak naprawdę to z takiej paczuszki wysianej wprost do gruntu, zjem może z dwa pęczki ładnej rzodkiewki, a reszta jakaś taka dziwna, może należy ją przerywać??...jeszcze tak cichuteńko podpowiem..Sabina, nie Aurelka 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grażynko
piękne bratki ja w tym roku zapomniałam o nich ,ale jakbym jeszcze posiała do pojemniczków to miałabym je później 
Pozdrawiam Alicja