Azyl Elki cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Azyl Elki cz. 2

Post »

Dziury kopałam na Dalie , a potem się okazało,że przeżyła tylko jedna z ośmiu ,zgniły to ten mój brak piwnicy , i pewnie zle je przechowywałam ;:14 .Niestety jeżdżę sama na działeczkę M jeszcze się nie przekonał do ziami mimo ,że pochodzi ze wsi ,a może dlatego ;:223
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p

Post »

Eluś ;:196 , a mina mojego M bezcenna jak wróciłam od Was , lało przez całą drogę :wit
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Mariolu wyobrażam sobie ;:306 ;:306 Kiedyś i on przekona się do działki , powoli jak zobaczy efekty będzie sam gonił na działkę i dołki będzie kopał ;:108 ;:108 ;:108
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Eluś, preparat na krety dalej skutkuje ?
Proszę , napisz mi na pw jak się nazywa :D

:wit
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Wszystko pięknie się odradza. Lubię ten początek wiosenny. Wypatruję co wzeszło, co się rozsiało. Właściwie to od dwóch lat czekam i nie wzruszam ziemi dopóki nie widzę znajomych wschodów. Za jakiś czas po rozpoznaniu usuwam chwasty. Ja nie mogę tylko do ładu dojść z mleczem, którego mam bardzo dużo. Sąsiadka obok z działki nie dba o działkę.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Elżuniu- piękna wiosna u Ciebie ;:138
Miło patrzeć ,ja nic nie stosuje na krety,ale chyba zaczne.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dziewczyny , preparat na krety działa nadal ;:138 ;:138 . Kolejny tydzień bez żadnej kretowiny ;:138 ;:138
I jeszcze jeden powód do radości ;:138 hortensja pnąca po czterech latach od posadzenia ma pąki kwiatowe ;:138 ;:138 , powojnik bylinowy też szykuje się do kwitnienia ;:138
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Boszszsz jak szczęśliwa kobitka :uszy
No to tylko foć od początku tą hortensję, nawet te pąki kwiatowe
U mnie bylinowy dopiero się wykluwa z gleby :wink:
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p

Post »

Elu hortensja już ma pąki ;:oj , gratulacje tym bardziej , że po 4 latach ;:138

Czy już mam zasilać daturę czy jeszcze poczekać ? Co dzień wystawiam ją na kilka godzin na słoneczko , a wieczorem chowam .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Witam koleżanki :wit :wit Sorki że nie odpowiedziałam od razu ale jestem po operacji ręki więc nie zaglądałam do komputera .
Ilonko jestem winna sprostowanie , myślałam o powojniku botanicznym a napisałam bylinowy, co prawda te też ładnie rosną ale do kwitnienia im jeszcze daleko . Prosiłaś o zdjęcia hortensji pnącej , proszę bardzo , udało mi się zrobić parę zdjęć choć nie myślałam że może to okazać się bolesne i być dla mnie dużym problemem . Kiepsko sobie radzę lewą ręką . Zielsko może na razie czuć się bezpieczne , nie dam rady pielić ;:161 ;:161

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Mariolu daturę zasilaj , jak Ty dajesz radę taszczyć ją na słoneczko ;:219 ;:219

Jak cudnie robi się w ogródku ;:138
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Czy u Was też już szaleją ślimaki ? U mnie doszczętnie obżarły lobelię błyskotliwą , rdest , i zabrały się za lilie ;:161 ;:161 Więc czuję się usprawiedliwiona i wypowiedziałam im wojnę chemiczną ;:148 ;:163 .
Dalszy ciąg wiosny u mnie .
Obrazek Obrazek Obrazek
A ja mogę tylko jak ten Julcio wylegiwać się i ewentualnie wydawać dyspozycje eMowi co trzeba zrobić , jak na razie znosi to spokojnie ;:306
Obrazek
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Elu ja całkiem zapomniałam, że ta operacja to już. Niech wszystko się dobrze goi ;:196
Hortysia i jej pączusie wyglądają pięknie i jak tak dalej z ciepełkiem pójdzie to pierwsza będziesz miała rozkwitnięte kwiatostany ;:215
Tak patrzyłam sobie na pewne zdjęcie i tak ładnie wygląda ten iglak przystrzyżony i rabatka przed nim :wink:
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Witam :wit Bardzo mnie cieszą pączki na tej hortensji , i cieszy mnie to że byłam cierpliwa i jest nagroda ;:138 ;:138 Zapowiada się piękny efekt . Może i milin wreszcie mi zakwitnie ;:224 .
Ilonko mówisz pewnie o moim pierwszym kliencie w zawodzie fryzjera ;:306 Tu nie będę skromna i powiem że udało mi się ;:215 Powinnam dwie gałązki przystrzyc teraz trochę krócej ale nie dam rady ;:185 ....Jak mnie męczy i wkurza ta niemoc , a chwasty sobie używają co dzień to większe ;:14

Teraz troszkę skalniaczków , o tej porze są najładniejsze .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Elu witaj kochana... ;:168 Piękna wiosna u Ciebie. Zauroczył mnie ten orginalny tulipan czerwony z żóltym , igiełkowym wykończeniem...cudny ;:oj Gratuluję pączków na hortensji . I najważniejsze ;:108 Oszczędzaj rękę ...
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Witaj Eluniu! Jak sie cieszę, że już wszystko wiosenne kwitnie. Moja hotusia pnąca jeszcze młoda i nie ma pączków. Ale ładnie przezimowała, to jest moja druga sadzonka, poprzednia zmarzła. Nie mogę doczekać się 15 maja i powynosić "mój zielony ogród" z mieszkania. Pomidorki do tunelu i maleństwa popikowane do nastepnych doniczek , do ogrodu. Jeszcze mam nowo zakupione róże w donicach na balkonie. Pomału je wywożę i sadzę na docelowe miejsca. Wyobraź sobie, ze uzbierało sie 12 szt. Ale mam miejsca dla nich. Już nie długo zabieramy się za budowe kaskady z wodospadem. Ale zabrzmiało! :D Ma po prostu płynąć woda z góry na dół. Będziesz u Igi w maju 17-go?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”