Kolorowy Ogród Geni 2014r
Re: Kolorowy Ogród Geni 2014r
Piękne kolory sasanek...czy pełne można rozmnażać z nasion...gatunkowo będą takie same 
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Geniu śliczne ,masz kolory sasanek, a z tej ostatniej to mogłabyś nie ścinać kwiatostanów i zebrać nasionka, nawet gdyby nie powtórzyła cech papageno to może kolorek byłby taki sam. Jak coś to piszę się na nasionka. Wyobraź sobie że moja cieszynianka od Ciebie nie przetrwała, a taką ładną sadzoneczkę mi przysłałaś
teraz niecierpliwie czekam na kwitnięcie irysków od Ciebie.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
123katex dziękuję
Aniu, Iwonko nie mam pojęcia nigdy nie siałam sasanek , zawsze kwiatostany ścinam , kiedyś dostałam nasiona tej żółtej to mi nic nie wyszło, ale zostawię , zobaczymy co będzie .
Aniu, Iwonko nie mam pojęcia nigdy nie siałam sasanek , zawsze kwiatostany ścinam , kiedyś dostałam nasiona tej żółtej to mi nic nie wyszło, ale zostawię , zobaczymy co będzie .
witaj Geniu
sto lat!!! Mam nadzieję, ze mnie pamiętasz. Ja miło wspominam twoją wizytę u nas w ogrodzie. Pomału wracam do "życia" po rozmaitych bojach profesjonalnych i zaglądnąłem na forum bo muszę uzupełnić zestaw żurawek u Igi i natknąłem się na twoje sasanki.
Ale śliczności!!!! miałem czerwoną i zwykłą ale wrony wyrwały je w styczniu a ja nie zauważyłem i wsadziłem dopiero teraz - i niestety tylko jedna przeżyła słabiutka. Ale twoje na fotkach oczy cieszą.
Przepiękny także ten miłek z zieloną kryzką w środku. Jak się nazywa? Spróbuję sobie zafundować bo mi się podoba niezwykle.
pozdrawiam
sto lat!!! Mam nadzieję, ze mnie pamiętasz. Ja miło wspominam twoją wizytę u nas w ogrodzie. Pomału wracam do "życia" po rozmaitych bojach profesjonalnych i zaglądnąłem na forum bo muszę uzupełnić zestaw żurawek u Igi i natknąłem się na twoje sasanki.
Ale śliczności!!!! miałem czerwoną i zwykłą ale wrony wyrwały je w styczniu a ja nie zauważyłem i wsadziłem dopiero teraz - i niestety tylko jedna przeżyła słabiutka. Ale twoje na fotkach oczy cieszą.
Przepiękny także ten miłek z zieloną kryzką w środku. Jak się nazywa? Spróbuję sobie zafundować bo mi się podoba niezwykle.
pozdrawiam
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- e-genia

Witaj Piotrze jak miło że w końcu jesteś ? jak Twoje irysy odbudowały się?, pamiętaj że obiecałam jak tylko będziesz chciał to możesz liczyć na moje .
Sasanki w tym roku rzeczywiście pięknie kwitną , zamówiłam jeszcze kilka sasanka papageno w Gospodarstwo Ogrodnicze Bylinowy Raj
Ten miłek toAdonis amurensis Sandanzaki
Genia
Sasanki w tym roku rzeczywiście pięknie kwitną , zamówiłam jeszcze kilka sasanka papageno w Gospodarstwo Ogrodnicze Bylinowy Raj
Ten miłek toAdonis amurensis Sandanzaki
Genia
Geniu ach te milusie SASANKI
a te kolory!
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ależ piękne te sasanki
a ta z ostatniego zdjęcia 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Geniu,ta jasna sasanka przepiękna.One u mnie marnie rosną,a czerwona kupuję co roku w ogrodniczym i ginie mi w ziemi.
- patusia336
- 1000p

- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne sasanki, jak dużo kolorów, super 
- e-genia

Januszu, Tesiu, Małgosiu, Pati dziękuję , u mnie sasanki rosną dobrze, sama się dziwię
Ale słyszałam że one po 4-5 latach giną , trzeba zrobić sadzonki ,lub zbierać siewki.
Ale słyszałam że one po 4-5 latach giną , trzeba zrobić sadzonki ,lub zbierać siewki.
- patusia336
- 1000p

- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie na działce , była właścicielka mówiła ,że to co są to już 10 lat rosną, zasadziła dwie sztuki, a już jest ich chyba z 15 sztuk. Niestety tylko u mnie przyjęły się fioletowe, reszta zginęła 
- e-genia

Pati ja też mam niektóre dłużej niż 5 lat
Kochani czy u kogoś kwitną jeszcze krokusy u mnie tak , kupione z wyprzedaży .

a te żonkile jeszcze zakwitną

Kochani czy u kogoś kwitną jeszcze krokusy u mnie tak , kupione z wyprzedaży .

a te żonkile jeszcze zakwitną

- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
U mnie krokusy już dawno przekwitły. Bardzo ładne u Ciebie.
Ze swoich czekam tylko na narcyzy, bo hiacynty już kwitną.
Gdy patrzę tak na żonkile, to aż przychodzi chęć zakupu takich na drugi rok. Śliczne są.
Ze swoich czekam tylko na narcyzy, bo hiacynty już kwitną.
Gdy patrzę tak na żonkile, to aż przychodzi chęć zakupu takich na drugi rok. Śliczne są.
Pozdrawiam, Robert.