Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz2
Re: Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz2
A może jakieś wieści, że o fotkach nie wspomnę, z liliowcowego frontu?
Pozdrawiam. Krystyna.
- tadeo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Krysiu
Akurat przeglądałem zamówienia i Twoje też.W wtorek rano jade do Keukenhof to wysyłki zrobię po powrocie.
Atak ogólnie to OK.
Akurat przeglądałem zamówienia i Twoje też.W wtorek rano jade do Keukenhof to wysyłki zrobię po powrocie.
Atak ogólnie to OK.
Uśmiechnij się jutro będzie lepiej. Tadeo
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
A więc ciekawy i pracowity tydzień przed tobą TADEUSZU ,ja też czekam na te cuda od ciebie i miło przeczytać że są plany .Nowe siewki już też pewno posadzone w gruncie u ciebie, czy nadal w rozsadniku ? Oglądając zdjęcia w twoim wątku widać wielką pasję i chciała by się wiele ,ale z drugiej strony ty naprawdę się napracujesz przy roślinkach i to co przez te lata osiągnąłeś pozwala wierzyć że można jak się chcę wiele nawet mając te zwyklejsze liliowce z zapylania zawsze coś tam może wyjść ciekawego .I ja na to liczę tylko to czekanie na pierwszy kwiat to prawdziwą siłę charakteru w nas wyrabia ,albo i cierpliwości . Pozdrawiam milutko JUSTYNA
Justyś i jej kwiatki :sprzedam ,poszukuję
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;

Proszę jeszcze o rozliczenie kosztów aby mogły bez przeszkód zamieszkać w moim ogródku.
Pozdrawiam. Krystyna.
Liliowce posadzone (zielonym do góry
), a ja już się napuszam z myślą o ich kwitnieniu
. Pozdrowionka.

Pozdrawiam. Krystyna.
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tadku po raz pierwszy zwiedziłam twój ogród ponad rok temu...i nie wpisałam się ,bo speszyły mnie liliowce przepiękne i ogród doskonały
Dźiś zebrałam się na odwagę ,bo tak sobie pomyślałam ,że chciałabym w tym sezonie na bierząco śledzić twoje kwitnienia 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozdrawiam. Krystyna.
- tadeo
Witam serdecznie.Krysiu poczta pantoflowa dobrze podała że już kwitną.Niestety ogrom pracy z sadzeniem do gruntu siewek nie pozwala czasowo na wklejanie fotek.Wczoraj skończyłem sadzenie siewek ale jeszcze musiałem wszystko wieczorem podlać przed tym upałem.Zatem tylko kila fotek ale myślę że ciekawych.
1.BUTTERFLY SHORES-PIERCE 2014

2.SARAH STARCHAK-PIERCE 2013

3.RED BLOODED-PIERCE 2014

4.SWEET COTTON CANDY-PIERCE 2014

5.MYSTIC IMAGE-PIERCE 2011

6.SIEWKA .

7.SIEWKA BI COLOR-

Pierwszy kwiat siewki bi color z ubiegłego roku wydaje mi sie że będzie to ciekawa sadzonka
Pozdrawiam Tadeusz
1.BUTTERFLY SHORES-PIERCE 2014

2.SARAH STARCHAK-PIERCE 2013

3.RED BLOODED-PIERCE 2014

4.SWEET COTTON CANDY-PIERCE 2014

5.MYSTIC IMAGE-PIERCE 2011

6.SIEWKA .

7.SIEWKA BI COLOR-

Pierwszy kwiat siewki bi color z ubiegłego roku wydaje mi sie że będzie to ciekawa sadzonka
Pozdrawiam Tadeusz
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37

- tadeo
Witaj Aniu.
Nie licz na PP.Ostatnio miałem bardzo nie przyjemną sytuację z PP.Z Belgii wysłano mi sadzonki liliowców 15 maja,nie wiedząc o tym opiepszałem Belga że czekam na przesyłkę a przesyłka leżała na poczcie w mojej dzielnicy od 22 maja uszkodzona.panie z poczty znają mnie ale nie stety nawet nie pofatygowały się poinformować mnie że taka przesyłka jest.kiedy Belg napisał mi nr listu i że paczka leży na poczcie w mojej dzielnicy pojechałem tam.Panie były bardzo zdziwione ze nie dostałem awiza a paczka z uszkodzonym opakowaniem i napisanym protokołem uszkodzenia że są tam sadzonki roślin leżała w kącie magazynu.Niestety sadzonki z pędami kwiatowymi ledwo uratowałem.ale prawdopodobnie stracę sezon na zapylenie.była tam sadzonka Midnight Caleidoscope piękna odmiana.Byłem taki naładowany ze nawet nie pisałem reklamacji bo mnie szlak trafiał jak widzę taki bajzel.Kiedy powiedziałem że straciłem 300 euro to na twarzy Pań z PP ale też klientów widać było wielkie zdziwienie i w myśl -jakiś wariat za takie badylki suche chce 300 euro.Pozdrawiam Tadeusz
Nie licz na PP.Ostatnio miałem bardzo nie przyjemną sytuację z PP.Z Belgii wysłano mi sadzonki liliowców 15 maja,nie wiedząc o tym opiepszałem Belga że czekam na przesyłkę a przesyłka leżała na poczcie w mojej dzielnicy od 22 maja uszkodzona.panie z poczty znają mnie ale nie stety nawet nie pofatygowały się poinformować mnie że taka przesyłka jest.kiedy Belg napisał mi nr listu i że paczka leży na poczcie w mojej dzielnicy pojechałem tam.Panie były bardzo zdziwione ze nie dostałem awiza a paczka z uszkodzonym opakowaniem i napisanym protokołem uszkodzenia że są tam sadzonki roślin leżała w kącie magazynu.Niestety sadzonki z pędami kwiatowymi ledwo uratowałem.ale prawdopodobnie stracę sezon na zapylenie.była tam sadzonka Midnight Caleidoscope piękna odmiana.Byłem taki naładowany ze nawet nie pisałem reklamacji bo mnie szlak trafiał jak widzę taki bajzel.Kiedy powiedziałem że straciłem 300 euro to na twarzy Pań z PP ale też klientów widać było wielkie zdziwienie i w myśl -jakiś wariat za takie badylki suche chce 300 euro.Pozdrawiam Tadeusz
- sweety
Z uszkodzą przesyłką miałam dokładnie tak samo, ale tam były książki i syropy owocowe, więc... Żadnego awiza, nic
Najgorsze, że wyjeżdżam na tydzień. Więc musze opóźnić wyjazd o kilka godzin. Ale jak jutro nie dotrze na pocztę, to dłużej czekać nie mogę. Coś mnie trafi... A jak przyjdzie, to czeka mnie wybór jak je zabezpieczyć, by przetrwały ten tydzień. szykują się upadły więc nie. Chyba wsadzę je do wody i zostawię. Jak myślisz?

- tadeo
Aniu myślę że siewki przyjdą w doniczkach,daj je na podstawkę nalej do niej wody to podciągną sobie ile trzeba,jeżeli gołe korzonki to tydzień w wodzie to długo.siewki maja jeszcze słabe korzonki,w wodzie przez dłuższy czas mogą zagniwać.
- sweety
Oby były w doniczkach, a jak nie, to wsadzę w cos niedużego i zrobię tak, jak radzisz 

- tadeo
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Tadeuszu ogromne to poletko z siewkami już się nie mogę doczekać co z nich wyrośnie , dobrze że masz gdzie sadzić.