Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
klio
500p
500p
Od: 31 sie 2010, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz2

Post »

A może jakieś wieści, że o fotkach nie wspomnę, z liliowcowego frontu?
Pozdrawiam. Krystyna.
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 11:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Krysiu
Akurat przeglądałem zamówienia i Twoje też.W wtorek rano jade do Keukenhof to wysyłki zrobię po powrocie.
Atak ogólnie to OK.
jusbar39
50p
50p
Od: 20 paź 2012, o 09:47

Post »

A więc ciekawy i pracowity tydzień przed tobą TADEUSZU ,ja też czekam na te cuda od ciebie i miło przeczytać że są plany .Nowe siewki już też pewno posadzone w gruncie u ciebie, czy nadal w rozsadniku ? Oglądając zdjęcia w twoim wątku widać wielką pasję i chciała by się wiele ,ale z drugiej strony ty naprawdę się napracujesz przy roślinkach i to co przez te lata osiągnąłeś pozwala wierzyć że można jak się chcę wiele nawet mając te zwyklejsze liliowce z zapylania zawsze coś tam może wyjść ciekawego .I ja na to liczę tylko to czekanie na pierwszy kwiat to prawdziwą siłę charakteru w nas wyrabia ,albo i cierpliwości . Pozdrawiam milutko JUSTYNA
Justyś i jej kwiatki :sprzedam ,poszukuję
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
klio
500p
500p

Post »

:wit Liliowce właśnie dotarły :heja. Wielkie dzięki.
Proszę jeszcze o rozliczenie kosztów aby mogły bez przeszkód zamieszkać w moim ogródku.
Pozdrawiam. Krystyna.
klio
500p
500p

Post »

Liliowce posadzone (zielonym do góry :D ), a ja już się napuszam z myślą o ich kwitnieniu :tan . Pozdrowionka.
Pozdrawiam. Krystyna.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Tadku po raz pierwszy zwiedziłam twój ogród ponad rok temu...i nie wpisałam się ,bo speszyły mnie liliowce przepiękne i ogród doskonały :D Dźiś zebrałam się na odwagę ,bo tak sobie pomyślałam ,że chciałabym w tym sezonie na bierząco śledzić twoje kwitnienia :D
klio
500p
500p

Post »

:wit Podobno już kwitną Twoje liliowce. Pochwal się. Stado gapiów czeka ;:65 ;:65 ;:65 .
Pozdrawiam. Krystyna.
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie.Krysiu poczta pantoflowa dobrze podała że już kwitną.Niestety ogrom pracy z sadzeniem do gruntu siewek nie pozwala czasowo na wklejanie fotek.Wczoraj skończyłem sadzenie siewek ale jeszcze musiałem wszystko wieczorem podlać przed tym upałem.Zatem tylko kila fotek ale myślę że ciekawych.

1.BUTTERFLY SHORES-PIERCE 2014

Obrazek

2.SARAH STARCHAK-PIERCE 2013

Obrazek

3.RED BLOODED-PIERCE 2014

Obrazek

4.SWEET COTTON CANDY-PIERCE 2014

Obrazek

5.MYSTIC IMAGE-PIERCE 2011

Obrazek
6.SIEWKA .

Obrazek
7.SIEWKA BI COLOR-
Obrazek

Pierwszy kwiat siewki bi color z ubiegłego roku wydaje mi sie że będzie to ciekawa sadzonka
Pozdrawiam Tadeusz
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

;:224 ;:224 ;:224 Już kwitną? I do tego takie cudeńka. Moje w pąkach, a dodatkowo czekam na siewki od Romka. Niestety PP się nie popisała i mimo, że wysłał je w czwartek, to w piątek ich na naszej poczcie nie było. Mam nadzieję, że weekend przetrwają w paczce ;:223
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu.
Nie licz na PP.Ostatnio miałem bardzo nie przyjemną sytuację z PP.Z Belgii wysłano mi sadzonki liliowców 15 maja,nie wiedząc o tym opiepszałem Belga że czekam na przesyłkę a przesyłka leżała na poczcie w mojej dzielnicy od 22 maja uszkodzona.panie z poczty znają mnie ale nie stety nawet nie pofatygowały się poinformować mnie że taka przesyłka jest.kiedy Belg napisał mi nr listu i że paczka leży na poczcie w mojej dzielnicy pojechałem tam.Panie były bardzo zdziwione ze nie dostałem awiza a paczka z uszkodzonym opakowaniem i napisanym protokołem uszkodzenia że są tam sadzonki roślin leżała w kącie magazynu.Niestety sadzonki z pędami kwiatowymi ledwo uratowałem.ale prawdopodobnie stracę sezon na zapylenie.była tam sadzonka Midnight Caleidoscope piękna odmiana.Byłem taki naładowany ze nawet nie pisałem reklamacji bo mnie szlak trafiał jak widzę taki bajzel.Kiedy powiedziałem że straciłem 300 euro to na twarzy Pań z PP ale też klientów widać było wielkie zdziwienie i w myśl -jakiś wariat za takie badylki suche chce 300 euro.Pozdrawiam Tadeusz
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z uszkodzą przesyłką miałam dokładnie tak samo, ale tam były książki i syropy owocowe, więc... Żadnego awiza, nic
:( Najgorsze, że wyjeżdżam na tydzień. Więc musze opóźnić wyjazd o kilka godzin. Ale jak jutro nie dotrze na pocztę, to dłużej czekać nie mogę. Coś mnie trafi... A jak przyjdzie, to czeka mnie wybór jak je zabezpieczyć, by przetrwały ten tydzień. szykują się upadły więc nie. Chyba wsadzę je do wody i zostawię. Jak myślisz?
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu myślę że siewki przyjdą w doniczkach,daj je na podstawkę nalej do niej wody to podciągną sobie ile trzeba,jeżeli gołe korzonki to tydzień w wodzie to długo.siewki maja jeszcze słabe korzonki,w wodzie przez dłuższy czas mogą zagniwać.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oby były w doniczkach, a jak nie, to wsadzę w cos niedużego i zrobię tak, jak radzisz :D
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A tak wygląda moje poletko siewek.Część

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Tadeuszu ogromne to poletko z siewkami już się nie mogę doczekać co z nich wyrośnie , dobrze że masz gdzie sadzić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”