Witam.Poczytaj tutaj trochę,może jakiś pomysł się sprawdzi.Widocznie ,coś musisz mieć pachnącego dla pszczółek ,skoro zalatują do altanki,myśląc ,ze to taaaaaaaaaaaaaaaaki wielki ul
 .Pozdrowionka
 .Pozdrowionka  

.Pozdrowionka
 .Pozdrowionka  

Ja dziś wirowałem pierwszy raz miodek.Miodku jest ,ale nie posklepiony.Troszkę wybrałem ,ale okupione to było 3 celnymi strzałami ,jeszcze przed zaglądaniem do uli.2 w szyje i ten jak że bolesny w ucho
 Ja dziś wirowałem pierwszy raz miodek.Miodku jest ,ale nie posklepiony.Troszkę wybrałem ,ale okupione to było 3 celnymi strzałami ,jeszcze przed zaglądaniem do uli.2 w szyje i ten jak że bolesny w ucho   
   .Ale i przy okazji przeglądnąłem rodzinki w paru mateczniki ,więc zrobiłem odkłady.A wczoraj poddałem młode matule z Polski centralnej
 .Ale i przy okazji przeglądnąłem rodzinki w paru mateczniki ,więc zrobiłem odkłady.A wczoraj poddałem młode matule z Polski centralnej   .Na wiosnę miałem 13 rodzinek ,teraz już 19 ,a pszczół w kilku ulach oj jest.Oby tylko była pogoda ,to trzeba szykować beczki.Pozdrowionka
 .Na wiosnę miałem 13 rodzinek ,teraz już 19 ,a pszczół w kilku ulach oj jest.Oby tylko była pogoda ,to trzeba szykować beczki.Pozdrowionka 

.Mimo swego poważnego
 .Mimo swego poważnego   wieku cieszyłem się jak dzieciak.Bo mam MIÓD ,SWÓJ PIERWSZY PRAWDZIWY ,NAJPRAWDZIWSZY MIODEK. :mniam miodek:
 wieku cieszyłem się jak dzieciak.Bo mam MIÓD ,SWÓJ PIERWSZY PRAWDZIWY ,NAJPRAWDZIWSZY MIODEK. :mniam miodek:  

jak zechcą zwiać na drzewko
 jak zechcą zwiać na drzewko  
 a tam drogocenne krople skapują..
 a tam drogocenne krople skapują.. 
   )
 )

.Kurde ,a ja uwielbiam swojski ,prawdziwy chlebek.Ciepły z masełkiem.Pierwsza kromka  ze szczypiorkiem ,druga z żółtym serem a trzecia hm
 .Kurde ,a ja uwielbiam swojski ,prawdziwy chlebek.Ciepły z masełkiem.Pierwsza kromka  ze szczypiorkiem ,druga z żółtym serem a trzecia hm  
   chyba z MIODKIEM
 chyba z MIODKIEM   
   .Więc podumajmy nad wymianą
 .Więc podumajmy nad wymianą   

ale ciepły nie będzie..
 ale ciepły nie będzie..

.Ja ,jak zrzucałem wagę ,to piekłem chlebki ,ale nie na zakwasie.Nawet smakowało.
 .Ja ,jak zrzucałem wagę ,to piekłem chlebki ,ale nie na zakwasie.Nawet smakowało. 

Kto nie uwielbia ;)Marek Podlaskie pisze: .Kurde ,a ja uwielbiam swojski ,prawdziwy chlebek.Ciepły z masełkiem

mirek55522 pisze:Skoro jest pierwszy miód to będzie i pierwsza rójka. Życzę powodzenia. Ha,ha.

Mirek miałeś rację i dwie rodzinki zwiały.Ale miałem farta ,bo postawiłem pusty ul 40 m od moich i rójka zawitała do niego.MOJA RÓJKA ze znakowana matką
 Mirek miałeś rację i dwie rodzinki zwiały.Ale miałem farta ,bo postawiłem pusty ul 40 m od moich i rójka zawitała do niego.MOJA RÓJKA ze znakowana matką   .Lecz już zostanie w tym ulu ,jako inna rodzinka.Przez taką pogodę w innych rodzinach nastrój rojowy ,ale nie jest najgorzej.Miodek noszą ,więc na zimę zapasy jakieś będą. Ale czasami już zastanawiam się ,jak to wszystko ogarnąć ,bo roboty oj jest
 .Lecz już zostanie w tym ulu ,jako inna rodzinka.Przez taką pogodę w innych rodzinach nastrój rojowy ,ale nie jest najgorzej.Miodek noszą ,więc na zimę zapasy jakieś będą. Ale czasami już zastanawiam się ,jak to wszystko ogarnąć ,bo roboty oj jest