Gdyby nie klatka, to pewnie tez i moja by teraz nadal byla kolkiem.
W przyszlym roku będę zmieniala mieszkanie i zobaczymy jaka bedzie jej reakcja.

Ale poniewaz nie jestem z nia specjalnie zwiazana, to mozemy sie rozstac.
Nie będę rozpaczala.

Musi mieć już bardzo wiele lat, chciałabym doczekać czasu, aż moje maleństwo będzie choć w połowie takie dorodne! Szczerze Ci jej gratuluję
  Musi mieć już bardzo wiele lat, chciałabym doczekać czasu, aż moje maleństwo będzie choć w połowie takie dorodne! Szczerze Ci jej gratuluję 

Akurat ja ją uwielbiam i ciężko byłoby mi się rozstać. Moja też chorowała, a była prawie tak duża, jak Twoja. Straciła chyba połowę liści, ale już nadrabia i liczę, że będzie dobrze.
  Akurat ja ją uwielbiam i ciężko byłoby mi się rozstać. Moja też chorowała, a była prawie tak duża, jak Twoja. Straciła chyba połowę liści, ale już nadrabia i liczę, że będzie dobrze. 

... jejku, dziekuje Wam wszystkim za takie mile slowa....
 ... jejku, dziekuje Wam wszystkim za takie mile slowa....

Nie ma nic lepszego niż kawka z widokiem na ulubieńców.
 Nie ma nic lepszego niż kawka z widokiem na ulubieńców.  

- o tak, takNie ma nic lepszego jak kawka z takimi widokami.......
 , wspaniała propozycja, chociaż "kawkę" w moim przypadku zmuszony jestem zamienić na dobry napój owocowy lub herbatkę ziołową
, wspaniała propozycja, chociaż "kawkę" w moim przypadku zmuszony jestem zamienić na dobry napój owocowy lub herbatkę ziołową   . Bardzo przytulne miejsce.
  . Bardzo przytulne miejsce. 

Moje baldianum jest niezawodne w zasuszaniu pąków. A u Ciebie już tak duże. Jeszcze parę tyg i będą kwiatki.
  Moje baldianum jest niezawodne w zasuszaniu pąków. A u Ciebie już tak duże. Jeszcze parę tyg i będą kwiatki.