Promyczkowy przed ogródek
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Promyczkowy przed ogródek
Widzę , że na Lubelszczyźnie również wiosna.
Piękny dzień i jak miło było założyć lżejsze buty i kurtkę
Piękny dzień i jak miło było założyć lżejsze buty i kurtkę
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- marzenaruda
- 200p
- Od: 7 paź 2012, o 11:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Promyczku
Tak u mnie też już wiosna
krokusy, przebiśniegi i pierwiosnki kwitną.
Tak , że jest kwitnąco i bzzycząco, mnóstwo pszczółek zwabiają krokusiki
Tylko ciemiernik zaczął kwitnąć tuż przed mrozami a teraz stoi w miejscu, zaglądam do niego co chwilę,
bo nie wiem o co chodzi ma pełno pączków ale stoją w miejscu schowane pod liśćmi
Tak u mnie też już wiosna

Tak , że jest kwitnąco i bzzycząco, mnóstwo pszczółek zwabiają krokusiki

Tylko ciemiernik zaczął kwitnąć tuż przed mrozami a teraz stoi w miejscu, zaglądam do niego co chwilę,
bo nie wiem o co chodzi ma pełno pączków ale stoją w miejscu schowane pod liśćmi

Pozdrawiam Marzena
- promyk
- 200p
- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
Monisiu, tak do nas też już dotarła wiosna i oby już została, bo wszystko budzi się do życia. Nawet nie wiesz jak wyczekiwałam momentu kiedy będę mogła w końcu zrzucić te ciężkie okrycie i założyć coś lżejszego, a najlepiej już tylko zwiewną sukienkę, ale na to jeszcze poczekać muszę.
Marzenko cieszę się razem z Tobą z Twojej wiosenki w ogrodzie, bo ile radości sprawiają nawet najmniejsze kwiatki to wiemy tylko my ogrodoholicy, a co do tego ciemiernika to trudno powiedzieć mi co z nim, pamiętam też tak miałam pierwszego roku, a później niestety gdzieś mi zaginęły, albo je sama przypadkiem wyrwałam, no nie pamiętam już w tej chwili, ale może Twój niedługo odżyję.
Marzenko cieszę się razem z Tobą z Twojej wiosenki w ogrodzie, bo ile radości sprawiają nawet najmniejsze kwiatki to wiemy tylko my ogrodoholicy, a co do tego ciemiernika to trudno powiedzieć mi co z nim, pamiętam też tak miałam pierwszego roku, a później niestety gdzieś mi zaginęły, albo je sama przypadkiem wyrwałam, no nie pamiętam już w tej chwili, ale może Twój niedługo odżyję.
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Sylwuś piękna u Ciebie wiosenka
proszę o jeszcze 

- marzenaruda
- 200p
Promyczku
- co tam u Ciebie?
Mój ciemiernik pięknie kwitnie, krokusy już skończyły, szaleją prymulki i żąkile

Mój ciemiernik pięknie kwitnie, krokusy już skończyły, szaleją prymulki i żąkile

Pozdrawiam Marzena
- promyk
- 200p
Witajcie Kochani, a Promyczkowi zachciało się wrócić do pracy no i teraz zaczyna pomału przygasać i się przytłaczać nawałem obowiązków, a po ośmiu godz przy komputerze to w domu już nie bardzo mam siły by zasiadać przed swoim. Ale to nie znaczy że zaniedbuję ogród bo to moja ucieczka od trosk, więc chodzę planuje, przesadzam i myślę że wkrótce będę mogła pochwalić się pierwszymi efektami mojej pracy.
Wieczorkiem postaram się wstawić kilka kolejnych wiosennych zdjęć.
Wieczorkiem postaram się wstawić kilka kolejnych wiosennych zdjęć.
- promyk
- 200p
I obiecane zdjęcia, i zapachniało hiacyntowo..... i żonkilki też królują oraz tulipany szykują się do kwitnięcia.

i moja ulubiona tawułka golden princess pokazuje pierwsze listki

i moja ulubiona tawułka golden princess pokazuje pierwsze listki

- marzenaruda
- 200p

a na tej fotce między hiacyntami a żonkilami to białe

Pozdrawiam Marzena
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Sylwio masz takie dorodne kwiatostany u hiacyntów, czy to nowo posadzone cebulki czy już starsze. U mnie wypuściły w tym roku pędy kwiatowe ale są niewielkie i nie wiem czy nie trzeba ich wykopać po zaschnięciu.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Sylwuniu hiacynty masz przepiękne
ja czekam na moje trzy sztuki
ale i tak się cieszę 

- promyk
- 200p
Witajcie serdecznie, jak zwykle ostatnio z opóźnieniem odpisuję ale jakoś tak wychodzi
Marzenko cieszę się że podobają Ci się moje hiacynty... a jaki zapach się rozchodzi po całej działce.... dobrze że to odkryta przestrzeń bo w domu to chyba by ból głowy wywołał. a co do tej roślinki to niestety nie wiem, ale to jest jakaś pospolita bylinka wieloletnia bo prawie w każdym ogródku w mojej okolicy rośnie......
Jolu widzę że i Tobie spodobały się moje hiacynty, bardzo mi miło z tego powodu. Te hiacynty są u mnie drugi rok i jeszcze ładnie kwitną, ale już nie tak dorodnie niż w zeszłym roku i tak się zastanawiam czy aby je nie wykopać i przesuszyć po przekwitnięciu, albo dość dobrze pod nawozić, żeby cebulka miała zapas energii na przyszły rok.
Aniu, hiacynty są śliczne i tak pięknie i intensywnie pachną że i trzy wystarczą żeby ucieszyć oko.. i nos..... a nas zielonozakręconych to cieszy nawet jedna cebulka czy jeden kwiatuszek, pamiętam jak w zeszłym roku cieszyłam się jak odkryłam jeden kwiatek na mojej magnolce.... a w tym roku mam nadzieję będzie ich kilka.

Marzenko cieszę się że podobają Ci się moje hiacynty... a jaki zapach się rozchodzi po całej działce.... dobrze że to odkryta przestrzeń bo w domu to chyba by ból głowy wywołał. a co do tej roślinki to niestety nie wiem, ale to jest jakaś pospolita bylinka wieloletnia bo prawie w każdym ogródku w mojej okolicy rośnie......
Jolu widzę że i Tobie spodobały się moje hiacynty, bardzo mi miło z tego powodu. Te hiacynty są u mnie drugi rok i jeszcze ładnie kwitną, ale już nie tak dorodnie niż w zeszłym roku i tak się zastanawiam czy aby je nie wykopać i przesuszyć po przekwitnięciu, albo dość dobrze pod nawozić, żeby cebulka miała zapas energii na przyszły rok.
Aniu, hiacynty są śliczne i tak pięknie i intensywnie pachną że i trzy wystarczą żeby ucieszyć oko.. i nos..... a nas zielonozakręconych to cieszy nawet jedna cebulka czy jeden kwiatuszek, pamiętam jak w zeszłym roku cieszyłam się jak odkryłam jeden kwiatek na mojej magnolce.... a w tym roku mam nadzieję będzie ich kilka.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześ Sylwio
Myślałam, że Cię zgubiłam a ty w ogóle nie bywasz na forum.
Jestem ciekawa jak udało Ci się zagospodarować rabaty i czy różyczki się przyjęły.
W tym roku zakwitła mi róża od Ciebie. Mała jest ale śliczna.
Myślałam, że Cię zgubiłam a ty w ogóle nie bywasz na forum.
Jestem ciekawa jak udało Ci się zagospodarować rabaty i czy różyczki się przyjęły.
W tym roku zakwitła mi róża od Ciebie. Mała jest ale śliczna.
Pozdrawiam Monika