Rudy Kot - to istna piękność( i moje niespełnione jak dotąd marzenie)! Wygłaskać, podrapać za uszkiem i wymiziać od cioci amby proszę
Kwiatki prawie wszystkie
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatki prawie wszystkie
Irminko i u mnie kwitną już krokusy( ale nie wszystkie, sporo kępek ma na razie tylko pączki) bratków jeszcze nie kupiłam, a bardzo mi ich w ogrodzie brakuje. W miniony piątek miałam wielką ochotę na bratkowe zakupy, ale w mojej wiejskiej kwiaciarni jeszcze ich nie było - a żeby jechać gdzieś dalej - to mi było szkoda czasu i pięknej pogody...
Rudy Kot - to istna piękność( i moje niespełnione jak dotąd marzenie)! Wygłaskać, podrapać za uszkiem i wymiziać od cioci amby proszę
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Irminko, po letnim weekendzie znów pogoda wiosenna wróciła, ale to i dobrze, bo nie wyrabiam się z pracami "na już" Forsycje kwitną- z dnia na dzień to zrobiły, a ja wciąż róże mam nieprzycięte.
Za to znalazłam 2 bratki samosiejki, szkoda, że nie na rabacie wa w trawie obok
Za to znalazłam 2 bratki samosiejki, szkoda, że nie na rabacie wa w trawie obok
- Pacynka
- 500p

- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Irminko Droga, być może będziemy wymieniać się uwagami, bo w tym roku i ja zamierzam stworzyć kolekcję floksów u siebie
Poszukując oczywiście najpierw tych starych odmian ;) Z daliami na razie nie będę ryzykować, najpierw upewnię się jak przezimowałam te, które mam od zeszłego roku.
Rzeczywiście połączenie białych krokusów i przebiśniegów urokliwe.
I rudy kot śliczny. nawet i ja stałam się posiadaczką rudzielca, choć bardziej płowego. Waham się jednak czy brać go na wieś ...
Rzeczywiście połączenie białych krokusów i przebiśniegów urokliwe.
I rudy kot śliczny. nawet i ja stałam się posiadaczką rudzielca, choć bardziej płowego. Waham się jednak czy brać go na wieś ...
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Piękne bratki Irminko, wcale nie dziwię się, że tyle razy biegałaś do sklepu. A, że sprzedawczynie nie rozumieją tego, to trudno, ich strata
Miałam kilka lat temu m.in. odmianę białe kwiaty z niebieskim środkiem i sobie chwaliłam, bo bardzo dobrze rozsiewały się. Niestety zalanie działki latem i zimą zniszczyło bratki i nasiona. A od tamtego czasu nie mogę znaleźć tamtych odmian w ogrodniczych, więc podobne robię sobie z bibuły ;)
A czy irys żyłkowany u Ciebie też tak obficie wyrósł jednym jedynym kwiatkiem? ;)
Ucałuj, jeśli się da, tego rudzielca w czoło
Git poza, w sam raz do fotografii. Nikt tak nie rozbroi człowieka jak dziecko czy zwierzak.
A czy irys żyłkowany u Ciebie też tak obficie wyrósł jednym jedynym kwiatkiem? ;)
Ucałuj, jeśli się da, tego rudzielca w czoło
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- agnesik12
- 200p

- Od: 31 sty 2008, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Irmino,
Kotek cudowny. Rudzielce coś jednak w sobie mają. Tak jak bratki. Ja też je uwielbiam. I o ironio jeszcze nigdy ich nie miałam w ogrodzie
Kupujesz w ogrodniczym rozumiem już sadzonki? Jak długo potem rosną?
Werbena tak jak pisałaś ładnie się rozsiewa. Znalazłam już 6 sadzonek. Czyli jednak coś samo się wysiało i urosło!

Kotek cudowny. Rudzielce coś jednak w sobie mają. Tak jak bratki. Ja też je uwielbiam. I o ironio jeszcze nigdy ich nie miałam w ogrodzie
Kupujesz w ogrodniczym rozumiem już sadzonki? Jak długo potem rosną?
Werbena tak jak pisałaś ładnie się rozsiewa. Znalazłam już 6 sadzonek. Czyli jednak coś samo się wysiało i urosło!
Agnieszka
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To się cieszę, że będziesz miała nowe dalie! Ja co prawda u Stanisława nie zamówiłam, ale będę miała z 20 nowych odmian w tym roku więc będzie pięknie! Liczę na piękne zdjęcia! Ja już się nie mogę doczekać. Ryszard posadził eksperymentalnie pierwszą partię dalii i raczej takie, z których strata by się pogodził. Jestem ciekawa, co z tego będzie. Zajrzyj na daliowy wątek, pewnie tam będzie się chwalił, co mu z tego wyszło.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Irminko, zgubiłam gdzieś ścieżkę do pastelowego
.
Nadrabiam zaległości.
Pozdrawiam wiosennie
Nadrabiam zaległości.
Pozdrawiam wiosennie
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Szkoda, że się minęłyście dziewczyny, ale nic straconego
Zapraszam nad jeziorko.
Irminko, ilość bratków masz powalającą
Rabaty, piękne, zadbane, aż trudno wierzyć, że latem robi się z nich taka łąka. Ileż tam skarbów jeszcze drzemie w ziemi
Gospodyni wykopywała niby 1 roślinę, ale jak wbiła szpadel by ją oddzielić, to jestem przekonana, że znajdę w tej kępie tak przynajmniej ze 3 różne okazy
Irminko, ilość bratków masz powalającą
Gospodyni wykopywała niby 1 roślinę, ale jak wbiła szpadel by ją oddzielić, to jestem przekonana, że znajdę w tej kępie tak przynajmniej ze 3 różne okazy
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Irminko wróciłam szczęśliwie do domu!
Bardzo dziękuję za wspaniałą gościnę. Przeżyłam niezapomniane, wspaniałe trzy dni dzięki Tobie i Małgosi......teraz zanurzam się w ogród, bo trzeba szybko roślinki posadzić
Bardzo dziękuję za wspaniałą gościnę. Przeżyłam niezapomniane, wspaniałe trzy dni dzięki Tobie i Małgosi......teraz zanurzam się w ogród, bo trzeba szybko roślinki posadzić
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Halu, to 'białe z białym' zestawiło się przypadkowo, ale faktycznie udało się nad wyraz 
Marysiu, zaszalałam w tym roku z bratkami, ale nie tylko z nimi...
Rudaska aż miauczy zadowolona z Twoich pochwał 
Marzko, ze wszystkim zdążysz, spokojnie, spokojnie... do siebie też tak mówię
Bry, bardzo chętnie, choć moje floksy to raczej nowe odmiany. Widziałam Twojego kotka, 'zdjęłaś' mu charakter i duszę, cudnie po prostu
Alanko, te iryski kupiłam w lutym okazyjnie i wsadziłam do donicy, bez nadziei na tegoroczne kwitnięcie. Ale pojawiły się kwiaty i przesadziłam je do gruntu, w różne miejsca i teraz czekam na ciąg dalszy. Masz rację z tymi zwierzaczkami, dlatego ja zawsze z aparatem... Tak właśnie najczęściej, w czoło
Agnieszko, najdłużej i najładniej rosną w ogrodzie te miniaturowe bratki, koniecznie je posadź. U mnie jak na razie werbeny ani widu ani słychu
Miłko, i mnie korci by już wsadzić dalie, a ' z ogrodnikami' przykryć...Może chociaż kilka zaryzykować...?
Justynko, a ja wpadam do Rozczochranego i wiem, co teraz czytasz
'Przepiórki...' miałam na własność, ale ktoś mi wyprowadził, o co jednak żalu nie mam, bo książkami jak kwiatami dobrze jest dzielić się 
Agnieszko, chcę jeszcze dokupić bratków, a że w sobotę i niedzielę mamy targi ogrodnicze to jest nadzieja na znalezienie dużych i pastelowych...i na tym koniec!!!
Masko, wszystko tak szybko minęło, że niewiarygodne się zdaje...

Marysiu, zaszalałam w tym roku z bratkami, ale nie tylko z nimi...
Marzko, ze wszystkim zdążysz, spokojnie, spokojnie... do siebie też tak mówię
Bry, bardzo chętnie, choć moje floksy to raczej nowe odmiany. Widziałam Twojego kotka, 'zdjęłaś' mu charakter i duszę, cudnie po prostu
Alanko, te iryski kupiłam w lutym okazyjnie i wsadziłam do donicy, bez nadziei na tegoroczne kwitnięcie. Ale pojawiły się kwiaty i przesadziłam je do gruntu, w różne miejsca i teraz czekam na ciąg dalszy. Masz rację z tymi zwierzaczkami, dlatego ja zawsze z aparatem... Tak właśnie najczęściej, w czoło
Agnieszko, najdłużej i najładniej rosną w ogrodzie te miniaturowe bratki, koniecznie je posadź. U mnie jak na razie werbeny ani widu ani słychu
Miłko, i mnie korci by już wsadzić dalie, a ' z ogrodnikami' przykryć...Może chociaż kilka zaryzykować...?
Justynko, a ja wpadam do Rozczochranego i wiem, co teraz czytasz
Agnieszko, chcę jeszcze dokupić bratków, a że w sobotę i niedzielę mamy targi ogrodnicze to jest nadzieja na znalezienie dużych i pastelowych...i na tym koniec!!!
Masko, wszystko tak szybko minęło, że niewiarygodne się zdaje...

- Maska

- Kontakt:
Ha ha ha skąd ja znam te łapki
Irminko i ja wyciągnęłam cebule i kłącza .....i tak myślę, że coś wsadzę.... w razie czego to plastikowa butlą nakryję
Irminko i ja wyciągnęłam cebule i kłącza .....i tak myślę, że coś wsadzę.... w razie czego to plastikowa butlą nakryję
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Maska

- Kontakt:
- Maska

- Kontakt:
Ale Twoje zdradza całą tajemnicę