Rzeczywiście cudo
Moje spełnione marzenie - ogród zimowy!!! cz.2.
- hanka101
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - ogród zimowy!!! cz.2.
Rzeczywiście cudo
Super masz rośliny, oranżerię! Moje klimaty!
Czy araukarię nawozisz specjalnym nawozem do iglaków? Pytam, bo mam od kilku miesięcy małe drzewko, a marzy mi się większe, które zimą będzie spełniało rolę choinki bożonarodzeniowej 
Popodglądałom sobie w google jak będzie rosło twe nowe aeonium i kwitło...bombastycznie jednym słowem;).
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fraszko
Hanka to fakt!
Botanik witaj w moich progach
Araukarii jakoś specjalnie do tej pory nie nawoziłam a i tak rośnie nieźle. I już grała rolę drzewka bożonarodzeniowego
Filigranowa zobaczymy, na razie to tylko "placek"
A w ogrodzie rozkwitają kolejne olki

Hanka to fakt!
Botanik witaj w moich progach
Filigranowa zobaczymy, na razie to tylko "placek"
A w ogrodzie rozkwitają kolejne olki

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- szy---

- Od: 31 sty 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne masz oleandry, trochę wiosny i tropików.
Tylko pozazdrościć. 
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Piękne oleandry widzę że dorodne , mam jednego malucha ale widzę że ma już pąki 
- UlaL

- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Basiu, ale Twoje oleandry to chyba jeszcze nie są wystawione na zewnątrz, bo noce są bardzo zimne. U nas dziś rano było - 4 st. Te piękne kwiatuszki to by pomarzły. Mam 5 oleandrów; biały, różowy podwójny, który ładnie pachnie i trzy maluchy (z tego jeden wiśniowy, a 2 jeszcze nie kwitły)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Też podziwiam oleandry
Tak jak Ci pisałem - mój wygląda nieciekawie (nie wiem, czy żyje) i o kwitnieniu nie ma mowy 
- baasik

Szymku taka namiastka tropików bardzo poprawia mi humor.
Trzynastko no trochę jednak cierpią, bo ciagle czepia się ich przędzioerk i wełnowiec
Jak tam Twój olek, zakwitł już? Jaki ma kolor?
Ula dziś jednego olka wystawiłam na dwór - ryzykuję, bo dręczy go wełnowiec i postanowiłam go umyć. Mam też nadzieję, że niższa temperatura go przepędzi.
Ja mam 4 duże - biały, kremowy, ciemno-różowy i pełny jasno-różowy. Mam jeszcze 3 nieznane maluchy.
Jacku jak tam olek? Obciąłeś go tak jak Ci radziłam?
Trzynastko no trochę jednak cierpią, bo ciagle czepia się ich przędzioerk i wełnowiec
Ula dziś jednego olka wystawiłam na dwór - ryzykuję, bo dręczy go wełnowiec i postanowiłam go umyć. Mam też nadzieję, że niższa temperatura go przepędzi.
Ja mam 4 duże - biały, kremowy, ciemno-różowy i pełny jasno-różowy. Mam jeszcze 3 nieznane maluchy.
Jacku jak tam olek? Obciąłeś go tak jak Ci radziłam?
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
BAASIK planujesz w tym roku pomidorki w OZ ?? ;P Ja byłam dziś na targu, mają super malinówki za 2,5 zł krzaczek, ale dowiedziałam się, że do gruntu z nimi jeszcze za wcześnie (przymrozki). Mają też typowe odmiany cherry do małych doniczek, ale za to obficie owocujące. Do tej pory jestem zachwycona domową/oranżeryjną uprawą pomidków
sama chyba na balkonie ze 3 krzaczki posadze.
Rozczarowanie to gniew dla mięczaków ...
- baasik

Sahe w oz pomidorki mieszkają teraz, ale kwitnąć i dojrzewać będą w gruncie. Część z pewnością trafi do mojego nowo planowanego nabytku - szklarni (tunelu)
Wysiałam kilkanaście odmian dużych i małych, jestem bardzo ciekawa co z nich wyrośnie 
- lemonka

- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Tunel! Super
To drugie z moich trzech a nawet czterech roślinnych marzeń. 
Ja póki co muszę ograniczyć się do uprawy balkonowej, dlatego planuję tylko 3-4 krzaczki w donicach. Ale u Mamy może w tym roku reaktywujemy uprawę pomidorków. Dotychczas zawsze trzymała kilka krzaczków zwłaszcza malinówek w ogródku, ale bez żadnego tunelu ani folii, stąd często te uprawy kończyły się czarniejącymi znikąd i gnijącymi owocami. Teraz już wiemy że folia jest nieodzowna.
Ja głupia
nie kupiłam sobie na tym targu ani jednego krzaczka, przecież na parapecie mógł póki co rosnąć !! Sprzedawca mnie przymrozkami odstraszył ... :/
Ja głupia
a propos odmian pomidorków, jak tylko doczekasz się zbiorów, podziel się które z nich są plenne i naprawdę smaczne. Bo ja preferuję tylko malinowe, mg mnie mają najlepszy smak i aromat, a do tego jest w nich mało soku i ziaren. Na razie mam zbyt mało miejsca na eksperymentowanie z innymi odmianami. A malinówki i Synek lubi.
P.S dziewczyny powiem Wam w tajemnicy, że mój Mąż jak usłyszał o własnych ekologicznych pomidorkach sam się ożywił, spodobał mu się ten pomysł bardzo, może się wciągnie
bo na razie to tylko słyszę że żyję kwiatkami 
Aha, BAASIK ile lat liczy Twoje Aeonium Schwarzkopf ??
P.S dziewczyny powiem Wam w tajemnicy, że mój Mąż jak usłyszał o własnych ekologicznych pomidorkach sam się ożywił, spodobał mu się ten pomysł bardzo, może się wciągnie
Aha, BAASIK ile lat liczy Twoje Aeonium Schwarzkopf ??
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Oleandry
Jak ja je lubię