Tolinka i róże
- agnieszka__
- 500p

- Od: 22 paź 2009, o 23:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tolinka i róże
Witaj Tolinko rabatka przy ścieżce śliczna ,też zostały mi takie beleczki trawnika po szaleństwie sadzenia
,murek z pergolami super ,bo sama się zastanawiałam jak ten murek się wkomponuje ,efekt końcowy mnie mile zaskoczył
.Takie pergole są mi też potrzebne
,gdzie je kupiłaś Tolinko ? Wszystko świetnie się komponuje gratuluję . 
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tolinka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje kochane
dziękuje Wam za wpisy
jakie to miłe kiedy ktoś chwali ,zwłaszcza że pracy było przy tym sporo
Pergolki udały mi się i to zupełnie przypadkiem
najpierw był pomysł na róże,potem na murek a pergole były kupione na zapas no i tam się przydały
Kupiłam je Agnieszko na All..ro całkiem mądra cena jak za taki produkt ,tylko nóżki-kotwy stalowe do nich ,to już trochę wiekszy wydatek ,ale za to wygląda efektownie
Nad tymi nasadzeniami muszę pomysleć
mam trochę czasu bo planuję je na jesień teraz chyba tylko pomyślę o bukszpanach,bo sporo się ich pokazało.Byłam dzisiaj w O...I i chyba z pół godziny stałam przed regałem z różami
,była kolekcja róż fioletowych Blue for You Raphosody in Blu, były Ascoty i jeszcze sporo innych ,ale zdrowy rozsądek wziął górę i wyszłam bez ani jednej róży!!! nawet tej najtańszej w balociku
Pięknie dzisiaj było
pogoda dopisała i moje clematiski już w ziemi teraz tylko będę huhać i dmuchać ,żeby mi pięknie zakwitły 
Pergolki udały mi się i to zupełnie przypadkiem
Nad tymi nasadzeniami muszę pomysleć
Pięknie dzisiaj było
- Ruda_Zaba
- 1000p

- Od: 28 cze 2012, o 19:29
Witaj Tolinko, zwiedziłam Twoje urocze zakątki
Śliczne rabaty - na pewno będzie wyglądało super 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Tolinko, czy kształt rabaty różanej przy ścieżce już ostateczny? Aż się prosi o poszerzenie.. 
Grupowe nasadzenia róż dają niesamowity efekt. Gdybym zakładała różankę od nowa, sadziłabym po min. 3 róże z odmiany
Pozdrawiam serdecznie
Grupowe nasadzenia róż dają niesamowity efekt. Gdybym zakładała różankę od nowa, sadziłabym po min. 3 róże z odmiany
Pozdrawiam serdecznie
- Tolinka

- Tolinka

Kasiu
a gdzie tam ostateczny
widziałaś Ty kiedy jakąś rabatkę różaną ostateczną ?
no wydawała mi się coś taka chudaśna
ale chyba poczekam aż ruszą róże i inne dosadzone bylinki i wtedy zobaczę o co by ją poszerzyć
miejsca sporo więc nic mnie nie ogranicza....no nie zupełnie ....M mnie ogranicza 
Kasiu czytałam u Ciebie że polecasz sadzenie kilka sztuk z jednej odmiany i tak też zrobiłam przy ścieżce
Masz sporo pięknych róż, jakie Angielki poleciłabyś mi do takich grupowych nasadzeń?Miejsce słoneczne na otwartej przestrzeni.
Kasiu czytałam u Ciebie że polecasz sadzenie kilka sztuk z jednej odmiany i tak też zrobiłam przy ścieżce
Masz sporo pięknych róż, jakie Angielki poleciłabyś mi do takich grupowych nasadzeń?Miejsce słoneczne na otwartej przestrzeni.
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Jak patrzę na Twoją wiosnę to zaczynam się obawiać czy oby zdążę zobaczyć swoje tulipany i hiacynty,mam nadzieję jednak ,
że moje nie są takie wyrywne i trochę opóźnią swoje kwitnienie do mojego powrotu

że moje nie są takie wyrywne i trochę opóźnią swoje kwitnienie do mojego powrotu
- Tolinka

Halinko rozumie jak bardzo tęsknisz do swojego ogrodu
mnie nie było tylko dwa dni,a rano jeszcze w piżamie biegłam wąchać hiacynty i sprawdzać pączki na drzewach,listki na różach....uwielbiam wiosnę!! Ale przed nami cała późna wiosna i caaałe lato!!

- Tolinka

Kolejny piękny dzień
aż nie chce się wierzyć że to dopiero pierwsze dni kwietnia
Miałam chwilkę czasu po południu i posiałam nasionka w warzywniku,cebulka i czosnek mają już niczego sobie pióropusze,a szczypiorek mam już dzisiaj do jajeczka na kolację
Niestety razem z ciepełkiem pojawiły się też muchy i inne owady przeszkadzające w przyjemności ogródkowania
Zanim słonko zaszło udało mi się jeszcze kilka zdjęć
Wygląda na to że moja Glicka zakwitnie
clematis jacqueline du pre albo Alpina jeszcze nie wiem ,który wspiął się na tuje

Błękitny Anioł

Alchymist wychyla swoje gałązki do słonka,jeszcze trochę i przerośnie pienny modrzew i takie było zamierzenie

Dobrej nocki
Miałam chwilkę czasu po południu i posiałam nasionka w warzywniku,cebulka i czosnek mają już niczego sobie pióropusze,a szczypiorek mam już dzisiaj do jajeczka na kolację
Zanim słonko zaszło udało mi się jeszcze kilka zdjęć
Wygląda na to że moja Glicka zakwitnie
clematis jacqueline du pre albo Alpina jeszcze nie wiem ,który wspiął się na tuje

Błękitny Anioł

Alchymist wychyla swoje gałązki do słonka,jeszcze trochę i przerośnie pienny modrzew i takie było zamierzenie

Dobrej nocki
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Bratki samosiejki są powalajace
Mi też zaanektowały bruk!
Kędzierzawe tulipany - miodzio!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ja też bym tę rabatkę poszerzyła, ale z czasem, jak już róże nabiorą trochę masy 
- Tolinka

Oj ruszyło Annes ruszyło
coraz piękniej w ogrodzie
Zresztą wiosna ,to moja ulubiona pora roku ,ta zieleń !! I pierwsze ciepłe promienie słońca odbijające się w zroszonych deszczem młodych listkach
Miłeczko witaj w klubie
toż mamy drogę bratkami usłaną i jak celebrytki stąpamy po kwiecistym dywanie
Aniu
też tak myślę ,poczekam i zobaczę jak to wszystko rośnie i jak się komponuje ,byc może coś trzeba będzie zmienić ,w sensie dosadzić
a poza tym mam nadzieję ,że jak się różyce rozrosną to rabatka automatycznie sama się poszerzy 
U nas dzisiaj słoneczko
,choć wiaterek przypomina ,że to kwiecień.W ogrodzie po deszczu wszystko ruszyło z "kopyta ",wiekszość roślinek wypuściła już nowe pędy i pozieleniała ,drzewa nie straszą już gołymi badylami ....kwitną niezapominajki,bratki,fiołki ,tulipany,szafirki ,trawa buja zielenią gotowa do koszenia
z czego mój M wcale się nie cieszy
tak więc korzystając z tego pięknego słonka biegnę posadzić przylaszczki i wyplewić chwasty ,które rosną szybciej niż roślinki 
Miłeczko witaj w klubie
Aniu
U nas dzisiaj słoneczko
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Tylko uważaj i się nie pomyl, ja posiałam jednoroczne, a później zapomniałam gdzie
. Teraz nie wiem czy to chwast czy nie chwast i trochę intuicyjnie oczyszczam grunt.