Moja działka na Kaszubach
- kajko278
- 500p
- Od: 20 sty 2013, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka na Kaszubach
Oczywiście , wiem coś o mieszkaniu w bloku ,bo przemieszkałam praktycznie całe moje dotychczasowe życie. Działkę mam od trzech lat, a mieszkam dwa lata i za żadne skarby świata nie wróciłabym do miasta do bloku

KARINA:-)
Ja też mieszkałam całe życie w bloku w domu na stałe mieszkam dopiero rok. Mieszkałam też w warszawie to już w ogóle lipa nie lubię tego miasta w dodatku jest bardzo brzydkie i zaniedbane.
Nie rozumiem ludzi którzy twierdzą, że mieszkanie w bloku jest lepsze
Nie wiem w czym? To muszą byc ludzie którzy nie lubią przyrody! musisz liczyć się z sąsiadami, słychać wszystko ja nawet słyszałam u siebie w mieszkaniu jak dzwonił sąsiadki telefon
Nie wspomnę już o płaczu dziecka o 6 rano.
Nie rozumiem ludzi którzy twierdzą, że mieszkanie w bloku jest lepsze

- kajko278
- 500p
Ja miałam nad sobą wielodzietną rodzinę,szóstka dzieci-resztę sobie dopisz MASAKRA
,a dwa piętra wyżej wścibską sąsiadkę, która wiedziała co Ty zrobiłaś za zakupy niosąc je w nieprzezroczystej siatce 

- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Karinko a u mnie forsycja jeszcze w pączkach. Myślałam, że przytnę róże w ten weekend, a tu kicha
Fajny kot. Kombinuje przy płocie zupełnie jak mój Fidel, gdy planuje wypad do lasu
Jak się nazywają Twoje zwierzaki?

Fajny kot. Kombinuje przy płocie zupełnie jak mój Fidel, gdy planuje wypad do lasu

Jak się nazywają Twoje zwierzaki?
- kajko278
- 500p
Marysiu kotek to Nikodem i zawsze jak chce mu się jeść to tak fajnie mruczy, tak jakby ze mną rozmawiał, mam wtedy taki ubaw,że tak zwlekam z ty żarciem dla niego i zwlekam
, a piesek to Frugo a ten to jest taki AS że długo by pisać zawsze coś wykombinuje. Śmieszny,pocieszny i baaardzo wierny 

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Wpadam i ja w nowym tygodniu na przeszpiegi
Nowe roslinki kapitalne. Ja też choruję na hortensje..chciałam kupić na miejscu konkretne odmiany pinky winki i vanilla fraise i niestety ciężko dostać..Chyba za małe zainteresowanie, bo mają tylko kilka szt czegokolwiek z dumnie wbitym oznacznikiem hortensja
Znalazłaś sposób żeby kota nauczyć ludzkiej mowy
wystarczy troszkę przygłodzić bestie 

- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
1000m to nie tak mało, niektórzy tutaj szaleją na 300 ;)
My mieszkając w bloku mieliśmy sąsiada który urządzał libacje alkoholowe i miał zwidy pijackie kiedyś nawet biegał po klatce z nożem bo mu się przywidziało, że jego matkę ktoś chciał napaść musiała po niego policja przyjechać i wtedy trafił na kilka miesięcy do psychiatryka. Najlepsze jednak było to jak kilka lat temu siedząc na naszej wówczas działce weekendowej rozmawiałyśmy z mamą, że on pewnie długo nie pożyje bo coraz z nim gorzej. Wracamy do naszego mieszkania a tu przed blokiem widzimy jak go wynoszą w plastikowym worku
Karinko masz u siebie miejsc na jakiś sadek drzewka owocowe czy stawiasz głownie na część reprezentacyjną?

Karinko masz u siebie miejsc na jakiś sadek drzewka owocowe czy stawiasz głownie na część reprezentacyjną?
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karina siałaś Jukę ogrodową i tak ładnie wzeszła? 

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Hah! Zauroczona Twoimi zdjęciami żagwinu kupiłam sobie swój własny.
Oj ile ja bym oddała, by mieć takie 1000 metrów a na tym 13x13m... a tymczasem jak stwierdziła Żaba szaleję na 340m.
Nikodem i Frugo to istne śliczniaki.

Oj ile ja bym oddała, by mieć takie 1000 metrów a na tym 13x13m... a tymczasem jak stwierdziła Żaba szaleję na 340m.
Nikodem i Frugo to istne śliczniaki.
- kajko278
- 500p
Sabinko te hortensje to Wins's Red,Renhy-vanilie Fraise,Polar bear,Nickko Blue i Green Shadow , a kot faktycznie jak zgłodnieje to tak fajnie mi opowiada że szok
Szostani tak z jednej strony domu mam posadzone czereśnie,renklody,gruszki i nektarynki wszystko w parach bo na więcej placu nie ma,oprócz tego mam przy płocie jeżynę, maliny podwójnie owocujące,maliny żółte,cztery rządki truskawek,dwie aronie i dwa krzaczki porzeczek
Mariolciu tak kochana jukę sama wyhodowałam z siewu długo jej to szło ale wzeszła
Aniu ten na zdjęciach jest kupny,ale mam jeszcze z własnego siewu i ma trochę inny odcień fioletu,. Jak będzie kwitł to wstawię, niestety nie mam w majtkowym kolorze
żabko oczywiście masz rację, ale istnieje stara prawda,że apetyt rośnie w miarę jedzenia

Szostani tak z jednej strony domu mam posadzone czereśnie,renklody,gruszki i nektarynki wszystko w parach bo na więcej placu nie ma,oprócz tego mam przy płocie jeżynę, maliny podwójnie owocujące,maliny żółte,cztery rządki truskawek,dwie aronie i dwa krzaczki porzeczek

Mariolciu tak kochana jukę sama wyhodowałam z siewu długo jej to szło ale wzeszła

Aniu ten na zdjęciach jest kupny,ale mam jeszcze z własnego siewu i ma trochę inny odcień fioletu,. Jak będzie kwitł to wstawię, niestety nie mam w majtkowym kolorze

żabko oczywiście masz rację, ale istnieje stara prawda,że apetyt rośnie w miarę jedzenia

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Karinko zwierzaki są wspaniałe, nie wyobrażam sobie domu bez nich.
Ja mam trzy koty Mikolinę, Fidela i Bubka. Każdy ma inny charakter i każdy jest super
Ja mam trzy koty Mikolinę, Fidela i Bubka. Każdy ma inny charakter i każdy jest super

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Karinko zwierzaki pilnują żeby wszystko rosło i nabierało koloru. Zakupy bardzo ciekawe a prymulki cudne
Zasiewy Twoje imponujące
gdzie Ty to wszystko trzymasz?
Sąsiadów sie nie wybiera ale ja mam też taką osobę u mnie na wsi która chodzi i plotki rozsiewa kto z kim i dlaczego a po co i w ogóle ( jej siostra też taka sama).
A jak tam Twój skalniaczek?

Zasiewy Twoje imponujące

Sąsiadów sie nie wybiera ale ja mam też taką osobę u mnie na wsi która chodzi i plotki rozsiewa kto z kim i dlaczego a po co i w ogóle ( jej siostra też taka sama).
A jak tam Twój skalniaczek?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Fajnie, że wsadziłaś jakieś drzewka owocowe pomimo nie zbyt dużego terenu, smak swoich owoców jest bezcenny
Dla mnie nie ma piekniejszych kwiatów niż te na drzewkach owocowych, bo wiem że potem będę miała wyżerkę.
Sylwia85 ludzie na wsi to w większości tak się zachowują nie mają innych zainteresowań oprócz tego co robią inni. U mnie wielu takich ludzi mieszka. Na szczęście ja bezpośrednio sąsiaduje z łąkami haha i nie widzą co się u mnie na podwórku dzieje.

Sylwia85 ludzie na wsi to w większości tak się zachowują nie mają innych zainteresowań oprócz tego co robią inni. U mnie wielu takich ludzi mieszka. Na szczęście ja bezpośrednio sąsiaduje z łąkami haha i nie widzą co się u mnie na podwórku dzieje.
- kajko278
- 500p
Sylwuniu,Anitko myślę że wszędzie jest tak samo z tymi sąsiadami czy to na wsi,czy w mieście
A teraz mam ból i aż płakać się chce
,moje nowe Hortensje miały takie ładne listki już wypuszczone i dzisiejszy nocny przymrozek ściął te listki i wiszą takie oklapusy i boję się że już nowych nie wypuszczą 

A teraz mam ból i aż płakać się chce