Moja działka na Kaszubach

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka na Kaszubach

Post »

Oczywiście , wiem coś o mieszkaniu w bloku ,bo przemieszkałam praktycznie całe moje dotychczasowe życie. Działkę mam od trzech lat, a mieszkam dwa lata i za żadne skarby świata nie wróciłabym do miasta do blokuObrazek
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też mieszkałam całe życie w bloku w domu na stałe mieszkam dopiero rok. Mieszkałam też w warszawie to już w ogóle lipa nie lubię tego miasta w dodatku jest bardzo brzydkie i zaniedbane.
Nie rozumiem ludzi którzy twierdzą, że mieszkanie w bloku jest lepsze :shock: Nie wiem w czym? To muszą byc ludzie którzy nie lubią przyrody! musisz liczyć się z sąsiadami, słychać wszystko ja nawet słyszałam u siebie w mieszkaniu jak dzwonił sąsiadki telefon :shock: Nie wspomnę już o płaczu dziecka o 6 rano.
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

Ja miałam nad sobą wielodzietną rodzinę,szóstka dzieci-resztę sobie dopisz MASAKRA ;:202,a dwa piętra wyżej wścibską sąsiadkę, która wiedziała co Ty zrobiłaś za zakupy niosąc je w nieprzezroczystej siatce ;:306
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Karinko a u mnie forsycja jeszcze w pączkach. Myślałam, że przytnę róże w ten weekend, a tu kicha :(
Fajny kot. Kombinuje przy płocie zupełnie jak mój Fidel, gdy planuje wypad do lasu ;:306
Jak się nazywają Twoje zwierzaki?
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

Marysiu kotek to Nikodem i zawsze jak chce mu się jeść to tak fajnie mruczy, tak jakby ze mną rozmawiał, mam wtedy taki ubaw,że tak zwlekam z ty żarciem dla niego i zwlekam ;:224 , a piesek to Frugo a ten to jest taki AS że długo by pisać zawsze coś wykombinuje. Śmieszny,pocieszny i baaardzo wierny ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Wpadam i ja w nowym tygodniu na przeszpiegi :lol: Nowe roslinki kapitalne. Ja też choruję na hortensje..chciałam kupić na miejscu konkretne odmiany pinky winki i vanilla fraise i niestety ciężko dostać..Chyba za małe zainteresowanie, bo mają tylko kilka szt czegokolwiek z dumnie wbitym oznacznikiem hortensja :roll: Znalazłaś sposób żeby kota nauczyć ludzkiej mowy ;:306 wystarczy troszkę przygłodzić bestie :;230
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

1000m to nie tak mało, niektórzy tutaj szaleją na 300 ;)
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
x-sz-i
---

Post »

My mieszkając w bloku mieliśmy sąsiada który urządzał libacje alkoholowe i miał zwidy pijackie kiedyś nawet biegał po klatce z nożem bo mu się przywidziało, że jego matkę ktoś chciał napaść musiała po niego policja przyjechać i wtedy trafił na kilka miesięcy do psychiatryka. Najlepsze jednak było to jak kilka lat temu siedząc na naszej wówczas działce weekendowej rozmawiałyśmy z mamą, że on pewnie długo nie pożyje bo coraz z nim gorzej. Wracamy do naszego mieszkania a tu przed blokiem widzimy jak go wynoszą w plastikowym worku :shock:
Karinko masz u siebie miejsc na jakiś sadek drzewka owocowe czy stawiasz głownie na część reprezentacyjną?
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karina siałaś Jukę ogrodową i tak ładnie wzeszła? ;:oj
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Hah! Zauroczona Twoimi zdjęciami żagwinu kupiłam sobie swój własny. :heja
Oj ile ja bym oddała, by mieć takie 1000 metrów a na tym 13x13m... a tymczasem jak stwierdziła Żaba szaleję na 340m.
Nikodem i Frugo to istne śliczniaki.
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

Sabinko te hortensje to Wins's Red,Renhy-vanilie Fraise,Polar bear,Nickko Blue i Green Shadow , a kot faktycznie jak zgłodnieje to tak fajnie mi opowiada że szok ;:306
Szostani tak z jednej strony domu mam posadzone czereśnie,renklody,gruszki i nektarynki wszystko w parach bo na więcej placu nie ma,oprócz tego mam przy płocie jeżynę, maliny podwójnie owocujące,maliny żółte,cztery rządki truskawek,dwie aronie i dwa krzaczki porzeczek :tan
Mariolciu tak kochana jukę sama wyhodowałam z siewu długo jej to szło ale wzeszła ;:172
Aniu ten na zdjęciach jest kupny,ale mam jeszcze z własnego siewu i ma trochę inny odcień fioletu,. Jak będzie kwitł to wstawię, niestety nie mam w majtkowym kolorze ;:306
żabko oczywiście masz rację, ale istnieje stara prawda,że apetyt rośnie w miarę jedzenia ;:204
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Karinko zwierzaki są wspaniałe, nie wyobrażam sobie domu bez nich.
Ja mam trzy koty Mikolinę, Fidela i Bubka. Każdy ma inny charakter i każdy jest super :lol:
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Karinko zwierzaki pilnują żeby wszystko rosło i nabierało koloru. Zakupy bardzo ciekawe a prymulki cudne :)
Zasiewy Twoje imponujące ;:oj gdzie Ty to wszystko trzymasz?
Sąsiadów sie nie wybiera ale ja mam też taką osobę u mnie na wsi która chodzi i plotki rozsiewa kto z kim i dlaczego a po co i w ogóle ( jej siostra też taka sama).
A jak tam Twój skalniaczek?
x-sz-i
---

Post »

Fajnie, że wsadziłaś jakieś drzewka owocowe pomimo nie zbyt dużego terenu, smak swoich owoców jest bezcenny :D Dla mnie nie ma piekniejszych kwiatów niż te na drzewkach owocowych, bo wiem że potem będę miała wyżerkę.
Sylwia85 ludzie na wsi to w większości tak się zachowują nie mają innych zainteresowań oprócz tego co robią inni. U mnie wielu takich ludzi mieszka. Na szczęście ja bezpośrednio sąsiaduje z łąkami haha i nie widzą co się u mnie na podwórku dzieje.
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

Sylwuniu,Anitko myślę że wszędzie jest tak samo z tymi sąsiadami czy to na wsi,czy w mieście ;:162
A teraz mam ból i aż płakać się chce ;:145 ,moje nowe Hortensje miały takie ładne listki już wypuszczone i dzisiejszy nocny przymrozek ściął te listki i wiszą takie oklapusy i boję się że już nowych nie wypuszczą ;:185
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”