Mój ogród - Józef cz.1
-
- 500p
- Od: 31 sie 2006, o 13:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jak dla mnie to czarna magia... Zupełnie nie znam się na takich roślinach! Są naprawdę dekoracyjne i pięknie masz to wszystko zrobione jozefie.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Już znalazłam wszystko o Twoim pająku Józefie
nazywa się Dawalia.
W tropiokach porasta drzewa i skały.U gatunku występującego na W.Kanaryjskich rozłogi są wyjątkowo okazałedo 2cm srednicy i 0,5 m długości i przypominają noigi wielkiego pająka.
Jest to paproc,która nie lubi ostrego słońca.Latem odpowiada mu temperatura pokojowa,zimą nieco niższa.Potrzebuje regularnego podlewania i zraszania ale zalanie korzeni jest dla niej zgubne.
Roslina jest średniej wielkości -kepy lisci mają ok.30cm wysokości.
Zdjęcie w czasopiśmie przedstawia okazałą roslinę.
A jak się ma Twój pająk Józefie,tak w ogóle?

- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
dzięki Ewelinko za uznanie..faktycznie moja działka jest zbyt mała..nawet jak komuś coś wysyłam i ten ktoś proponuje mi coś na wymianę to odmawiam bo już nie mam gdzie sadzić,a nie chciałbym jej (tej mojej działki)przeładować..w domu też już pełno a jeszcze po wczorajszej wizycie na wystawie w Sosnowcu moje parapety i gablotka skurczyły się..wróciłem z wystawy chory..no cóż ..trzeba by mieć "wolny" tysiąc i można jechać i kupić to co by sie chciało mieć...Ewelina pisze:Józefie, obejrzałam Twoją kolekcje roślin ogrodowych i domowych- widać ,że masz rękę i serce do kwiatkówDziałka ładna choć malutka , a Ty byś pewnie dał radę zagospodarować 2xwięcej
Zaprezentuj nam , co się dzieje teraz w Twoim ogródku.
Pozdrawiam E.
KaRo..a moje modliszki są już po piątej wylince i dwie (starsze )mają już ok 4 cm,trzy mniejsze mają ok 3 cm..a kiedy je kupiłem były wielkości komara..najpierw zjadały muszki owocówki..teraz potrafią skonsumować świerszcza..
Józefie...
Bardzo dziękuję za możliwość zwiedzanie Twojej działki w realu!
Było mi bardzo miło!! ;-)
Wszystkie roślinki które dziś dostałam są już posadzone ;-) Chyba zapomniałam zabrać Hosty
Proszę sprawdź czy przypadkiem nie zostały gdzieś (np. w bagażniku). Szkoda by było gdyby się zmarnowały zapomniane...
A działka wcale nie jest taka mała ;-)
Bardzo dziękuję za możliwość zwiedzanie Twojej działki w realu!
Było mi bardzo miło!! ;-)
Wszystkie roślinki które dziś dostałam są już posadzone ;-) Chyba zapomniałam zabrać Hosty

A działka wcale nie jest taka mała ;-)