Wszystko o pomidorach cz. 7 (13.11.11)
- KASIA
- 200p 
- Od: 4 cze 2005, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wszystko o pomidorach cz. 7 (13.11.11)
Podobno te co plywywaja na powierzchni sa martwe... Wyczytalam to tutaj na forum

Primum non nocere

- anabelka23
- 200p 
- Od: 7 maja 2013, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu, a gdzie to znalazłaś? Nigdy nie moczyłam nasion pomidora, ale one są lekkie same w sobie i nie wiem, czy ma to jakikolwiek związek z tym, czy są "martwe", czy też nie.
Edit. Wydaje mi się, że to, co znalazłaś dotyczy nasion wybranych ze świeżych pomidorów, które wyjmuje się, żeby je przygotować na nowy sezon i wysuszyć.

Edit. Wydaje mi się, że to, co znalazłaś dotyczy nasion wybranych ze świeżych pomidorów, które wyjmuje się, żeby je przygotować na nowy sezon i wysuszyć.
Mam na imię Ilona...

- KASIA
- 200p 
- Od: 4 cze 2005, o 16:22
- Kontakt:
No wlasnie ja mam z pomidorow tesco-wych... Niektore kielkuja

Primum non nocere

- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Dzisiaj rozsadziłem 70 pomidorów  jutro kolejna część
 jutro kolejna część  tylko gdzie to pomieścić
 tylko gdzie to pomieścić 
Ps Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy różowa nóżka u odmiany Indygo Blue jest normalna?

jutro kolejna część
 jutro kolejna część  tylko gdzie to pomieścić
 tylko gdzie to pomieścić 
Ps Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy różowa nóżka u odmiany Indygo Blue jest normalna?
Czy Twoje rozsadziłem, to to samo co popikowałem? Jeśli tak, to bardzo Cię proszę, byś posługiwał się językiem ogólnie zrozumiałym dla wszystkich i pisał o pikowaniu.BobejGS pisze:Dzisiaj rozsadziłem 70 pomidorówjutro kolejna część
tylko gdzie to pomieścić

Rózowa to nie, ale może fioletowa? Bo zasadniczo nóżki pomidorów właśnie takie się stają w pewnych okolicznościach.
U mnie Indygo Blue ma normalne nóżki, filotetowe po nocce, gdy obniżam sadzonkom temperaturę, w dzień powraca zieleń, gdy słońce świeci na sadzonki.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Mi też zjeżdżały dopóki nie nauczyłam się wykorzystywać kolanka bambusa i sznurki wiążę nad kolankiem.maalpunia pisze:Tego, że mi sznurki będą zjeżdżać nie wzięłam pod uwagęCzłowiek się uczy całe życie
. Dziękuję za rady

- Iochroma
- 500p 
- Od: 6 sty 2012, o 17:23
Bobej Indygo ma taki odcień łodygi.

Udanych plonów.
Magda

Magda
- BobejGS
- Kontakt:
Slawgos Przyjmuje do wiadomości i postaram się używać tego "właściwego" słowa  Ta nóżka mnie zaciekawiła właśnie bo gdy słońce świeci to jest właśnie różowiutka
 Ta nóżka mnie zaciekawiła właśnie bo gdy słońce świeci to jest właśnie różowiutka  Dwie roślinki tak mają identycznie
 Dwie roślinki tak mają identycznie  Obok stojące, pikowane w tym samym czasie Perły Małopolski, mają normalne zieloniutkie nóżki. Iochroma dziękuje
 Obok stojące, pikowane w tym samym czasie Perły Małopolski, mają normalne zieloniutkie nóżki. Iochroma dziękuje 

Ta nóżka mnie zaciekawiła właśnie bo gdy słońce świeci to jest właśnie różowiutka
 Ta nóżka mnie zaciekawiła właśnie bo gdy słońce świeci to jest właśnie różowiutka  Dwie roślinki tak mają identycznie
 Dwie roślinki tak mają identycznie  Obok stojące, pikowane w tym samym czasie Perły Małopolski, mają normalne zieloniutkie nóżki. Iochroma dziękuje
 Obok stojące, pikowane w tym samym czasie Perły Małopolski, mają normalne zieloniutkie nóżki. Iochroma dziękuje 
Błażej
Tak, że nie stresuj się przyjacielu, kiedy Ci ktoś mąci w głowie

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pikowanie_ro%C5%9BlinPikowanie roślin ? jeden z etapów rozmanażania roślin, poprzedzony wysiewem i kiełkowaniem. Polega on na rozdzieleniu razem rosnących siewek i przesadzeniu ich
Tak, że nie stresuj się przyjacielu, kiedy Ci ktoś mąci w głowie

- 
				gladiator_86
- 10p - Początkujący 
- Od: 11 lut 2014, o 22:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- BobejGS
- Kontakt:
forumowicz Wręcz przeciwnie, przyjąłem to z pokorą  Rozumiem fakt poprawnego nazewnictwa, a "postaram się" oznaczało walkę z moim przyzwyczajeniem
 Rozumiem fakt poprawnego nazewnictwa, a "postaram się" oznaczało walkę z moim przyzwyczajeniem 

Rozumiem fakt poprawnego nazewnictwa, a "postaram się" oznaczało walkę z moim przyzwyczajeniem
To teraz już wiesz, na wieki wieków, że tego się  nie robi. Nagły wzrost transpiracji / słońce + wiatr/ tak się  kończy  albo jeszcze gorzej.
Jeśli roślinki nie zwiędły na amen, coś z nich będzie
Błażej
Twoje "rozsadzenie" jest nawet bliższe prawdy niż przesadzenie. Dodanie przedrostka " roz" oznacza zwiększenie odległości, a przecież o to chodzi przy pikowaniu.

Jeśli roślinki nie zwiędły na amen, coś z nich będzie
Błażej
Twoje "rozsadzenie" jest nawet bliższe prawdy niż przesadzenie. Dodanie przedrostka " roz" oznacza zwiększenie odległości, a przecież o to chodzi przy pikowaniu.
Uważam że bardziej pasuje - fioletowa.BobejGS pisze:Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy różowa nóżka u odmiany Indygo Blue jest normalna?
Nawet w szczycie sezonu łodygi, ogonki liściowe są fioletowe.
A jeszcze bardziej fioletowy jest chiński C055.
Jest sens jeszcze wysiewać czy już za późno?

Re: Opisy odmian pomidorów +foto-wybieramy na następny sezon
Witam
To mój pierwszy wpis na Państwa forum i nie wiem czy dobrze się umieści.
Mam pytanie dotyczące odmiany pomidora HUBAL.
Czy ktoś go już uprawiał i -może ważniejsze,czy to jest odmiana modyfikowana genetycznie w tym złym sensie?

To mój pierwszy wpis na Państwa forum i nie wiem czy dobrze się umieści.
Mam pytanie dotyczące odmiany pomidora HUBAL.
Czy ktoś go już uprawiał i -może ważniejsze,czy to jest odmiana modyfikowana genetycznie w tym złym sensie?