Ja swoje białe poziomki z nasion wyhodowałam. Po 4 miesiącach zakwitły. Nawet nie zdążyłam ich przesadzić z pudełka po lodach, w którym je posiałam Ale teraz już porozsadzałam do ogródka i doniczki. Jak odżyją zrobię fotki
Masz naprawdę wyjątkowego kota ;)
Zwolniła mi się duża doniczka i pani z Centrali Ogrodniczej poradziła zasadzić poziomi, mam teraz oprócz białej dwie czerwone:Rugię i Reginę. Są wyższe od białej,choć mozliwe,ze takie wyrosły w ciemnym miejscu na rozsadniku.Mają być bezrozłogowe i owocować do późna, na razie zawiązały sporo owoców.
Ktoś pytał o obornik, można kupić suszony w Centrali Ogrodniczej.
Zazdroszczę takiego urodzaju poziomek! Ja wyhodowałam z nasionek w skrzynce ale za późno posiałam i owoce mam dopiero teraz Chciałam się zapytać, w jaki sposób zabezpieczyć poziomki w doniczkach na zimę? Pozdrawiam
Ja chcę swoje przezimować w doniczce zadołowane w ogródku,zamierzam je wsadzić tam w pierwszych dniach października. To ogródek na tyłach naszej kamienicy i pod murem jest trochę miejsca.Zioła też tam wsadzę.A na wiosnę zobaczymy?Jeśli nie przeżyją to sadzonki są po złotówce. :P
Ja balkonu nie mam, ale koleżanka podpowiada,że można na balkonie przezimować wkładając w większą donicę i owijając papierem pakunkowym i żeby przestać podlewać późną jesienią.Podaję na jej odpowiedzialność.
Dziękuję!
Ja nie mam ogródka więc owinę doniczkę. Bardzo byłoby mi żal moich poziomek bo mają znakomity smak. Taki naprawdę poziomkowy, są soczyste i słodziutkie! Miłego dnia!
Od spodu ma być podłozony kawałek drewna lub styropian,między doniczkami wsypany piasek lub kulki styropianu i calość owinięta szarym papierem.Może się uda!