Na wsi u maakity cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

maakita pisze:
saaga pisze: faktycznie mieszkam w pięknej okolicy,
Oj..Ojej.....na prawdę pięknie Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Witaj Madziu.
Przechadzałam się dzisiaj po Twoim ogrodzie. Mieszkasz w pieknej okolicy. Prosimy o więcej fotek takich widoków.
Masz duże pole do popisu. Zazdroszczę Ci tego terenu do zagospodarowania. Ile ciekawych drzew, krzewów i pieknych kwiatów można posadzić....
A te duże drzewa przy domu to zawsze możesz przyciąć od dołu żeby prześwietlić albo od góry, żeby nie zasłaniały widoku. Popatrz w Kamiennym ogrodzie Grzegorza.

Pozdrawiam
Pozdrawiam i zapraszam
Ogródek TAJGI 2008 2009 2010/2011
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Tak jest!!! Bardzo prosimy o więcej zdjęć :D
p.s. Cód, miód i orzeszki :D
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

hal1959 pisze:Madziu,ale widok :shock: :shock: :shock: :shock: ,cudnie :!: :!: :!: .Dawaj więcej fotek,przecież masz co pokazywać,nie każdy może mieszkać w tak pięknej okolicy :cry: :lol: ,pa,pa.
Chciałam dokładnie to samo napisać.
Zazdroszczę ci tego widoku.Ja z jednej strony mam wieżowce
a z drugiej budynek policji z antenami. :evil: :evil:
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Magdo !!!
Pięknie mieszkasz , śliczny domek i jego otoczenie . Okolica wspaniała . Ja chwilami mam już dość mieszkania w mieście :!: Teraz to moja działka jest odskocznią , miejscem wyciszenia i spokoju . Proszę o więcj fotek z ogródka i okolicy . Miło jest popatrzeć :lol:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Witaj Magdo,
wpadłam z rewizytą. Kawał roboty w te 3 lata. Bardzo mi się ostatnio podobają rabaty kwiatowe, Twoje także. Modrzewie marzyły mi się zawsze, ale u nas sarny i zające szaleją zimą, a modrzewie to ich przysmak. Po jednej próbie taty, kiedy jeszcze była to tylko działka rekreacyjna, poddaliśmy się. Jednak chyba trzeba zmienić nastawienie i po prostu na pierwsze lata je osłonić.
Widoki faktycznie piękne, choć ja nie mogę na nasze narzekać.

Miłego wieczoru i do zobaczenia :wit
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Magdo :D :D :D ślicznie u Ciebie i tak bajecznie .
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Witam wszystkich i dziękuje za odwiedziny. Niestety u mnie z czasem ostatnio nie najlepiej - nie mogę złapać zakrętu: pracy w ogrodzie jak zwykle multum, dwójka dzieci w domu, a do tego przygotowuje dom do chrzcin. Do komputera siadam tyle co małego karmie.

hal1959 pisze:Madziu,ale widok :shock: :shock: :shock: :shock: ,cudnie :!: :!: :!: .Dawaj więcej fotek,przecież masz co pokazywać,nie każdy może mieszkać w tak pięknej okolicy :cry: :lol: ,pa,pa.
Jak tylko będę miała miała chwilę idę na spacer porobię zdjęcia ładnych widoczków z mojej okolicy.

BarWo pisze:Oj..Ojej.....na prawdę pięknie
Dziękuje, za to Ty zrobiłaś prawdziwy Eden wśród bloków, to jest prawdziwy wyczyn.
Tajga 2008 pisze:Masz duże pole do popisu. Zazdroszczę Ci tego terenu do zagospodarowania. Ile ciekawych drzew, krzewów i pieknych kwiatów można posadzić....
A te duże drzewa przy domu to zawsze możesz przyciąć od dołu żeby prześwietlić albo od góry, żeby nie zasłaniały widoku. Popatrz w Kamiennym ogrodzie Grzegorza.
Oj duże pole....Nawet mnie ten ogrom trochę przytłacza - ja z tych co prowadzą ogród bez męskiej ręki.
Na razie drzewa mi nie przeszkadzają, tylko jodełkę na dole w jednym miejscu przytnę (bo jest problem z przejściem, a gałązki oczywiście wykorzystam na okrycie wrażliwych na mróz roślinek
:)
Raczek pisze:Zazdroszczę ci tego widoku.Ja z jednej strony mam wierzowce
a z drugiej budynek policji z antenami. Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Oj biedna Ty jesteś, za to ogród masz dopieszczony (z tego co pamiętam mieszkasz w kamienicy i zajmujesz się częścią ogrodu koło niej dobrze pamiętam?) Zrobił na mnie niesamowite wrażenie podczas spaceru po ogrodach.
ewkapaw pisze:Teraz to moja działka jest odskocznią , miejscem wyciszenia i spokoju
Witaj Ewka. Taka działka to faktycznie dobra odskocznia, i często jest to układ wygodniejszy niż mieszkanie poza miastem. Korzystasz i z dogodności mieszkania w mieście (wszystko na miejscu) i uroków posiadania własnego ogrodu.
kubanki pisze:Modrzewie marzyły mi się zawsze, ale u nas sarny i zające szaleją zimą, a modrzewie to ich przysmak. Po jednej próbie taty, kiedy jeszcze była to tylko działka rekreacyjna, poddaliśmy się. Jednak chyba trzeba zmienić nastawienie i po prostu na pierwsze lata je osłonić.
Witaj Aniu, u mnie też sarny i zające szaleją, ale u mnie najbardziej obgryzają forsycję - nie wiem skąd ta preferencja? I też nie wiem co mam zrobić aby mieć pod domem pospolitą żółtą forsycję. A najdziwniejsze jest, że mam dom ogrodzony, a te małpy i tak włażą.

Rivedndel Tego co nie wkleję teraz nadrobię zimą i wszyscy też w tedy będą mieli więcej czasu aby wszystko dokładniej obejrzeć.

Witaj
jollla 500
to prawda miejsce w którym mieszkam jest trochę jak z bajki, żal mi się stąd gdziekolwiek ruszać (nawet na urlop).
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Magdo! Rozumiem Cię, tym bardziej, że teraz z urlopem można trafić z różne miejsca, niekiedy za drogie pieniądze sobie "pogorszyć" sytuacje urlopową...w stosunku do tej, którą ma się na co dzień, jeśli mieszka się w tak pięknym miejscu jak Ty.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie lubię się powtarzać,ale chyba nie mam innego wyjścia - mieszkasz w cudownym miejscu i świetnie sobie radzisz z "oswajaniem" ogrodu.
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agape pisze:Magdo! Rozumiem Cię, tym bardziej, że teraz z urlopem można trafić z różne miejsca, niekiedy za drogie pieniądze sobie "pogorszyć" sytuacje urlopową...w stosunku do tej, którą ma się na co dzień, jeśli mieszka się w tak pięknym miejscu jak Ty.
Dokładnie, a w dodatku tu zawsze tyle roboty...
tu.ja pisze:Nie lubię się powtarzać,ale chyba nie mam innego wyjścia - mieszkasz w cudownym miejscu i świetnie sobie radzisz z "oswajaniem" ogrodu.
Cieszę się, że Ci się podoba. Jak pisałam wcześniej muszę porobić trochę fotek mojej okolicy.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój warzywniak jakieś dwa tygodnie temu

Obrazek\\

Obrazek Obrazek
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Magda,czym masz wyłożone podłoże na ostatnim zdjęciu?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Według mnie agrotkanina, ale do końca nie wiem bo pani w ogrodniczym kompletnie się na tym nie znała i nie potrafiła mi do końca powiedzieć, mówiła na to włóknina i mówiła tak na wszystko nawet na folie. Namawiała mnie jeszcze aby nie robić sobie dziurek tylko wyłożyć to w międzyrzędach - całe szczęście, że jej nie posłuchałam. W każdym razie to coś przepuszcza wodę i oddycha.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Madziu ja też mam tak wyłożone truskawki już 2 lata i jestem bardzo zadowolona :lol: z chwastami koniec :twisted: Widzę wózek na działaczce czyżby maleństwo było napisz coś więcej :lol: Ja też powtórzę za Wszystkimi mieszkasz w pięknym miejscu .Życzę miłego dnia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”