Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.
- piatka97
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 mar 2014, o 22:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.
Tak dokładnie ten szum traw.... rechot żab...śpiew ptaków taaaak to jest to genialny pomysł ale wiesz co bym Ci jeszcze zasugerował? że może byś pomyślała nad jakimś nawet krótkim molo z desek? fajnie by to wyglądało po za tym usiąść z nogami w wodzie, poopalac się w lecie hmm 

Serdecznie Pozdrawiam ---> :)Rafał 
"Każdy nowy dzień jest kwiatem Który zakwita w naszych rękach Tam gdzie się kocha, nigdy nie zapada noc.
Serce to cząstka człowieka, Które tęskni, kocha i czeka."

"Każdy nowy dzień jest kwiatem Który zakwita w naszych rękach Tam gdzie się kocha, nigdy nie zapada noc.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O molo już myśleliśmy. Niestety em uparł się już na takie duże. Ze schodami do wody. Także musimy na nie odłożyć fundusze. Być może z tego molo zrobimy kiedyś jakiś mostek na stronę warzywniaka. Staw jest długi więc fasonu nie powinien stracić.
- piatka97
Wiesz co nie nie nie mostek to już nie to samo co molo tak jak oczko nie to samo co staw pamiętaj^^ przynajmniej to jest moje zdanie
a myśleliscie posadzić w okolicy stawu kilka brzózek? specjalnie dla ich białej kory?

-
OOO nie... brzózek mam już dość. Podobają mi się ale tak śmiecą że jesienią i wiosną nie mam nerw na grabienie liści. Mam je w lesie kilka rządków z jednej strony ogrodzenia. I wystarczy.
- piatka97
aaaa chyba że ... to zmienia postać rzeczyyy 

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Pomysł z mostkiem - pierwsza klasa. Staw jest długi, taki podział w poprzek będzie korzystny.
-
Muszę się Wam pochwalić że spełniłam jedno ze swoich marzeń. Kupiłam magnolie Genie. Miałam poczekać aż stanieje, ale spotkałam ją dzisiaj w Obi i nie mogłam się powstrzymać. Kupiłam korę, wyszłam ze sklepu, zapakowałam ją do auta no i wróciłam po magnolię
Jutro sadzonko. Dotarła też dzisiaj upragniona Pashmina - drugie spełnione marzenie. Z Pashminą przyszła Pomponella. Zakupiłam też za radą forumki wózek. Koniec z moimi nieszczęsnymi taczkami. Będą tylko na liście.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19

O fajny zakup Madziu.Widzisz marzenie ogrodowe spełnione,
Ja mam jeszcze marzenie 2 hortensje i 1 jeżówkę

-
Aniu
no to musisz czym prędzej je spełnić
Jeżówka chyba też by mi się przydała.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Oj mostek nad Waszym stawem... poezja... marzenie... też bym każdy możliwy grosz odłożyła na realizację tego pomysłu. 

madziu ależ Ty zasuwasz z tymi pracami , a plany masz rewelacyjne .
Jak zdążyłam zauważyć tempo Twoich prac to nie zdziwię sie jak ten pomost w tym roku zobaczę
,a przyszłym bedzie już stał most
po ile magnolia?
podaj na pw linka do tego wozka
Jak zdążyłam zauważyć tempo Twoich prac to nie zdziwię sie jak ten pomost w tym roku zobaczę

po ile magnolia?
podaj na pw linka do tego wozka
Pozdrawiam. Ewa
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Madziu dzięki Tobie dowiedziałam się jaka piękna jest magnolia Genie
Cudowna
No i po co ja zaglądałam w google? Chyba zachorowałam na nią,ale za rok dopiero kupię
Ciekawe ile takie cudo kosztowało?
To dziś masz szczęśliwy dzień
Pashmina i Pomponella ...nie zapomnij o bananie 

No i po co ja zaglądałam w google? Chyba zachorowałam na nią,ale za rok dopiero kupię

Ciekawe ile takie cudo kosztowało?

To dziś masz szczęśliwy dzień

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Madziu, robota dosłownie w rękach się Wam pali, bardzo fajnie wygląda ta kosodrzewina w szyszkach, ale czy nie musiałabyś pomyśleć o większym kółeczku, bo jak się rozrośnie to nie będzie go widać. Super masz z tą "dziką fauną", choć i ja narzekać nie mogę u nas również pojawiają się sarenki i dziki na szczęście tylko za płotem. Fajny pomysł na mostek "molo" 

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu czyli spełniłaś swoje marzenie, Fajnie ze kupiłaś magnolie i różyczki przyszły. Teraz trzeba pomyśleć o kolejmych marzeniach i ich realizacji. Brzozy śmiecą na jesieni ale uwielbiam ten pień, nie wiem dlaczego ale jak przechodze koło nich to lubię dotknąć kory.
U mnie w tym roku sarenki tak często nie przychodziły. Zajaców nie widziałam. Jedynie bażant przychodzi.
U mnie w tym roku sarenki tak często nie przychodziły. Zajaców nie widziałam. Jedynie bażant przychodzi.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Aniu no fajne marzenie. Ale mega drogie.
Ewuś oj nie..za dużo wydatków w tym roku. Mam jeszcze inne swoje marzenia. Pomost kiedyś się zrobi
Genie droga. 90 zł . Ale tak na nią chorowałam... na allegro w sumie droższa. Pw wysłane 
Aniu-Annes piękna prawda? Zachorowałam na nią jak tylko ją zobaczyłam. Miała już od dawna u mnie swoje miejsce. Tylko myślałam że ją za rok kupię. A tu dzisiaj po prostu nie mogłam odjechać z pod sklepu bez niej. Kosztowała 90 zł. No właśnie zapomniałam o bananie. Muszę jutro kupić.
Ilonko pewnie powinnam zrobić większe kółko.. ale miałam lenia i mi się szyszek nie chciało więcej zbierać. Powiększę za jakiś czas. Póki co nie będę przyrostów łamać i pozwolę jej rosnąć do góry.
Sylwuś prawdopodobnie za chwilkę spełni się moje kolejne marzenie. Ale o tym może pochwalę się jutro bądź w piątek. Nie chcę zapeszać. Ja też brzozy lubię. Ale dały mi bardzo w kość swoim śmieceniem.
Ewuś oj nie..za dużo wydatków w tym roku. Mam jeszcze inne swoje marzenia. Pomost kiedyś się zrobi

Aniu-Annes piękna prawda? Zachorowałam na nią jak tylko ją zobaczyłam. Miała już od dawna u mnie swoje miejsce. Tylko myślałam że ją za rok kupię. A tu dzisiaj po prostu nie mogłam odjechać z pod sklepu bez niej. Kosztowała 90 zł. No właśnie zapomniałam o bananie. Muszę jutro kupić.
Ilonko pewnie powinnam zrobić większe kółko.. ale miałam lenia i mi się szyszek nie chciało więcej zbierać. Powiększę za jakiś czas. Póki co nie będę przyrostów łamać i pozwolę jej rosnąć do góry.
Sylwuś prawdopodobnie za chwilkę spełni się moje kolejne marzenie. Ale o tym może pochwalę się jutro bądź w piątek. Nie chcę zapeszać. Ja też brzozy lubię. Ale dały mi bardzo w kość swoim śmieceniem.