Nie kumata jakoś jestem!
Mój kawałek raju ... cz.5
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek raju ... cz.5
Nie kumata jakoś jestem!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
No to tylko tym EM5 poleć wszystko co rośnie na działce ale zrób tylko z połowy bo dla Ciebie 15 litrów to za dużo
a resztę ema schowaj do cienia 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Marysiu
Zrobiłem sobie przechadzkę po Twoim ogrodzie, z przyjemnością oglądając rośliny, które u mnie nie rosną, np. oczara czy magnolię. Zdrojówkę to chyba po raz pierwszy widzę
I piękne kokorycze!
a ta roślina to nie przypadkiem śnieżnik?to jest chyba cebulica
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje roślinki już też opryskane EM-ami przed deszczem .Teraz wszystko fajnie przeniknie do gruntu bo zrobiłam porządny oprysk 
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu napisz co to te EMy gdzie się to kupuje, ciekawa jestem i też bym to chciała

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja forsycja nadal nie kwitnie, więc się pocieszam, że na cięcie róż jeszcze nie pora
Twoja wiosna dużo wcześniejsza
Cieszyniankę znalazłam, ale jeszcze się nie rozwinęła, dopiero czeka na swoją chwilę.
Cieszyniankę znalazłam, ale jeszcze się nie rozwinęła, dopiero czeka na swoją chwilę.
Witam sąsiadeczkę wiosną w kolejnym wspaniałym wątku. Wciąż myślę o jakimś O-Błędnym blogu, ale jakoś tak mi schodzi.. na razie mogę śmiało stwierdzić, że większość roślin pomimo wielkości i wieku, przeprowadzkę - przeżyła, tulipany i narcyzy pięknie wzeszły, niektóre (te z Krakowskiej) już mają pąki reszta raczej jak wojsko stoi na straży i czeka na ocieplenie. Magnolia, z której cieszę się jak małe dziecko rozwija powoli pąki. Dębolistna, borówki, nasz wspólnie upolowany żylistek.. wszystko przeżyło i budzi się do życia, w starej lokalizacji było troszkę szybciej, ale tam jest kilka stopni chłodniej, dlatego Rajski kawałek świata wygląda znacznie lepiej (tak, tak wyczytałam kiedyś, czemu Rajski
). Ogarnia mnie zakupowy szał, kilka róż, porzeczki, agresty, kamczatki i kiwi na siatkę zamiast grabu, bo boję się że nie poradzę sobie z cięciem.. uff, a u Ciebie Marysiu cudownie i "Dziabągi" na każdym kroku, wiosna w pełni. Pozdrawiam Ewa.
- mar33

Jacku witam w moich skromnych progach
oczar i magnolie to moje chciejstwa z lat 90-tych ubiegłego stulecia i tak sobie powolutku rosną i cieszą wczesną wiosną kwiatami i zapachem
co do zdrojówki to też nie wiedziałam o istnieniu takowego zielska ale mam ogrodowego 'supermena' ma wszystko i dzieli się tym jeśli ktoś o sadzonki podarowane dba
jest to podobno roślina u nas już objęta ochroną
Jadziu moje będę kropione poraz drugi i jeszcze rosahumus mi został to też go wyleję na rabaty
Irenko EM-y to preperaty możesz poczytać na ich temat http://www.emgreen.pl a potem zdecydujesz co chcesz kupić i podam Ci telefon
Ewo jak forsycja nie kwitnie to cięcie można jeszcze odłożyć
nie wiedziałam o tym
Fakt wiosna u nas dużo wcześniej zawitała ale czy to tak dobrze
Ewuś witaj, czekam na ten O-Błędny blog, będzie na pewno ciekawy i zapowiadam się w okolicy maja na wycieczkę w piękne okolice
roślinki przeżyły przeprowadzkę bo mają wspaniałą opiekunkę, wiadomo dostały pod korzonki to co najlepsze dla nich, a jak z wisterią wyszło
przeprowadziła się czy została na starych śmieciach
Oj jak bym chętnie uczestniczyła w takim zakupowym szaleństwie, nic tak humoru nie poprawi kobiecie jak wizyta u fryzjera
i zakupy / niekoniecznie w salonie mody/ wiosna w pełni ale przedłużenie wiosny może być po sąsiedzku
moje przekwitną ale w ostrzejszym klimacie dopiero zaczną festiwal
Moje tulipany w tym roku strajkują, co dziesiąty ma pąki a reszta obfituje w ogromne liście
Pozdrawiam i do zobaczenia
Jadziu moje będę kropione poraz drugi i jeszcze rosahumus mi został to też go wyleję na rabaty
Irenko EM-y to preperaty możesz poczytać na ich temat http://www.emgreen.pl a potem zdecydujesz co chcesz kupić i podam Ci telefon
Ewo jak forsycja nie kwitnie to cięcie można jeszcze odłożyć
Fakt wiosna u nas dużo wcześniej zawitała ale czy to tak dobrze
Ewuś witaj, czekam na ten O-Błędny blog, będzie na pewno ciekawy i zapowiadam się w okolicy maja na wycieczkę w piękne okolice
roślinki przeżyły przeprowadzkę bo mają wspaniałą opiekunkę, wiadomo dostały pod korzonki to co najlepsze dla nich, a jak z wisterią wyszło Oj jak bym chętnie uczestniczyła w takim zakupowym szaleństwie, nic tak humoru nie poprawi kobiecie jak wizyta u fryzjera
Moje tulipany w tym roku strajkują, co dziesiąty ma pąki a reszta obfituje w ogromne liście
Pozdrawiam i do zobaczenia
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Marysiu, oglądam zdjęcia Twoich kwitnących już roślinek i dostaję dosłownie wytrzeszczu, bo tyle już ich u Ciebie kwitnie, a cieszynianka nawet przekwita, u mnie to dopiero zaczyna wyłazić z ziemi, więc na takie widoki przyjdzie mi jeszcze troszkę poczekać, ale forsycja też kwitnie
. Super ta fotka z towarzystwem czekającym na listonosza.
- mar33

Ilonko wiosna nam się przedłuży jak będziemy oglądać zdjęcia z innych regionów kraju, zastanawiam się co mi w maju zakwitnie jak wszystko teraz szaleje
ktoś musi przywitać doręczyciela
one tolerują tylko kuriera z paczkami, wszystkie tańczą z radości i w momencie jak otworzy bramę dają nogę 
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Marysiu, w maju zakwitną Ci kwiaty z czerwca
U mnie może nie aż tak ale też wszystko przyspieszone, a w kontraście do ub. roku to wydaje się, że o miesiąc.
Zadziwiło mnie bardzo wczesne kwitnienie Twoich epimediów
Ale to też chyba wina różnicy klimatu 
U mnie może nie aż tak ale też wszystko przyspieszone, a w kontraście do ub. roku to wydaje się, że o miesiąc.
Zadziwiło mnie bardzo wczesne kwitnienie Twoich epimediów
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marysiu,jestem u Ciebie i dalej podziwiam twoją szybką wiosnę i tęsknię za moją,ale u mnie to bardziej lato widoczne,pozdrawiam i miłego dnia życzę

- mar33

Jacku dzisiaj zobaczyłam, że wszystkie epimedia zaczynają kwitnąć
jutro będą fotki
Irysy niskie mają zgrubienia jakby chciały niedługo zakwitnąć a to dopiero koniec marca
Martuś ale za to lato jest baaardzo bogate u Ciebie i wtedy dostaję takiego wytrzeszczu że hej
Irysy niskie mają zgrubienia jakby chciały niedługo zakwitnąć a to dopiero koniec marca
Martuś ale za to lato jest baaardzo bogate u Ciebie i wtedy dostaję takiego wytrzeszczu że hej
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Jutro zajrzę zobaczyć fotki.
Byłyśmy w BR. Zabrakło 1 ostróżki i to dla mnie.
W tym zamieszaniu 1 nie dali. Ale nie ma sprawy. Super ludzie.
Warto do nich pojechać. Mają duży wybór.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
Heh, kochana już zapraszam, choć jak odrobinę się ociepli, będzie cudniej, zakwitną narcyzy i tulipanki. Wisteria została wykopana, ale ma kruche korzenie i się bidula wyłamała.. została mimo to wsadzona, czy coś z niej będzie nie wiadomo, dostała swoją szansę, ale wyglądała trochę opłakanie, więc na dwoje babka wróżyła. W środy mam teraz wolne i nie przyjeżdżam do Będzina, cały dzień latam po ogródku i czuję się szczęśliwa. Zadziwiają mnie czasem gapowicze, którzy się zabrali na nowe włości z sadzonkami i nie mam na myśli wyłącznie podagrycznika i ślimaków, ale jakieś drobinki roślin, które wyrastają przy zabranych krzaczkach. Na wizytę czekam z niecierpliwością, może coś doradzisz, masz wielkie doświadczenie, powiem, że po prostu w ogrodzie jesteś moim GURU