Witajcie w moim skromnym ogrodzie
- chinanit
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witajcie w moim skromnym ogrodzie
Sadownicze marzenie powoli się krystalizuje. 

Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię

W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Paulu jakoś umknął mi temat sadu   jakie drzewka planujesz posadzić???
  jakie drzewka planujesz posadzić???
Cudnie wyglądają te rabatki w towarzystwie jaśniutkiego żwirku

jakie drzewka planujesz posadzić???
  jakie drzewka planujesz posadzić???Cudnie wyglądają te rabatki w towarzystwie jaśniutkiego żwirku

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Czy drzewka bedziesz cięła, czy pozwolisz się im rozratsać.
Ostatnio oglądałam jak tną drzewka w Anglii. Można napraw miec niewielką powierzchnię, żeby mieć dużo owoców.

Ostatnio oglądałam jak tną drzewka w Anglii. Można napraw miec niewielką powierzchnię, żeby mieć dużo owoców.
- kwiaty_poli
- 500p 
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Marysiu no powolutku... czekam na dokończenie ogrodzenia i zaczynam działać
Agnieszko no w sumie to jeszcze nie wiem jakie odmiany będą najlepsze. Chciała bym kilka jabłoni może ze 6 sztuki, gruszę, śliwę renklodę, może węgierkę i czereśnie. Zobaczymy co znajdę. W zeszłym roku sadziłam w ogrodzie tym z przodu dwie jabłonie Champion i Globster za którymi akurat nie przepadam, więc teraz wybiorę coś pod mój gust heh 

Gosiu przyznam się szczerze, że nie wiele wiem o obcinaniu drzew owocowych, trochę lektur mi zostało do przestudiowania Ale raczej chciała bym aby drzewa nie były w formie miniaturowej. Powierzchnia wyznaczona na moją zachciankę jest duża i myślę, że duże drzewa prezentowały by się pięknie, ale wszystko zobaczymy jak się za to zabiorę. Może znów mnie poniesie i nakupię jak głupia i będę musiała ciachać aby wszystko się pomieściło
 Ale raczej chciała bym aby drzewa nie były w formie miniaturowej. Powierzchnia wyznaczona na moją zachciankę jest duża i myślę, że duże drzewa prezentowały by się pięknie, ale wszystko zobaczymy jak się za to zabiorę. Może znów mnie poniesie i nakupię jak głupia i będę musiała ciachać aby wszystko się pomieściło   

U Was też tak dziś zimno? brrrr.. 

Agnieszko no w sumie to jeszcze nie wiem jakie odmiany będą najlepsze. Chciała bym kilka jabłoni może ze 6 sztuki, gruszę, śliwę renklodę, może węgierkę i czereśnie. Zobaczymy co znajdę. W zeszłym roku sadziłam w ogrodzie tym z przodu dwie jabłonie Champion i Globster za którymi akurat nie przepadam, więc teraz wybiorę coś pod mój gust heh

Gosiu przyznam się szczerze, że nie wiele wiem o obcinaniu drzew owocowych, trochę lektur mi zostało do przestudiowania
 Ale raczej chciała bym aby drzewa nie były w formie miniaturowej. Powierzchnia wyznaczona na moją zachciankę jest duża i myślę, że duże drzewa prezentowały by się pięknie, ale wszystko zobaczymy jak się za to zabiorę. Może znów mnie poniesie i nakupię jak głupia i będę musiała ciachać aby wszystko się pomieściło

U Was też tak dziś zimno? brrrr..

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Paulinko robisz piękne zdjęcia, takie wyraziste, podziwiam  ...  a łany prymulek cudne.
...  a łany prymulek cudne.
Zdjęcia wśród kwitnących jabłoni...świetna sprawa, popieram

...  a łany prymulek cudne.
...  a łany prymulek cudne.Zdjęcia wśród kwitnących jabłoni...świetna sprawa, popieram

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
 Pięknie się wszystko rozrosło ,a Twoje prace bardzo posunęły się do przodu
 Pięknie się wszystko rozrosło ,a Twoje prace bardzo posunęły się do przodu  

Piękna sosenka ,rh i azalki

- kwiaty_poli
- 500p 
Aniu te prymulki muszę gdzieś przetransportować, na ich miejsce wsadziłabym jakiegoś ładnego rododendrona. 
Asiu no zobaczymy jak te rh i azalie będą kwitły Nowe nabytki, kwiatów nie widziałam, tylko na etykietach
  Nowe nabytki, kwiatów nie widziałam, tylko na etykietach   

Idę trochę poszperać w Waszych ogrodach

Asiu no zobaczymy jak te rh i azalie będą kwitły
 Idę trochę poszperać w Waszych ogrodach

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Paulinko  

Ładnie te prymulki w takiej ilości wyglądają ,takie różów duże place 

Rabatki żwirkowe bardzo ładne, 

I miodunka teraz czaruje

Ładnie te prymulki w takiej ilości wyglądają ,takie różów duże place

Rabatki żwirkowe bardzo ładne,

I miodunka teraz czaruje

- Lady-r
- Przyjaciel Forum 
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Widzę,że masz podobne obwódki z kostki jak ja.  

pozdrawiam Ania  jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba  ;) 
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie

Mój ogródek cz.1
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ciąć i tak będziesz musiała, bo inaczej będzie mało owoców  

Ja stweirdziłam, że nie potrzebuje zbyt wysokiego drzewa, bo kto bedzie się tam wspinał.
obcięłam czubek. I tak ma ze 3 m. Ale fakt, że pozwoliłam mu najpierw urosnąć

Ja stweirdziłam, że nie potrzebuje zbyt wysokiego drzewa, bo kto bedzie się tam wspinał.
obcięłam czubek. I tak ma ze 3 m. Ale fakt, że pozwoliłam mu najpierw urosnąć
- kwiaty_poli
- 500p 
Aniu czaruje miodunka, ale ja tam wolę ją później jak tworzy kępy z samych liści
Aniu co tam moja "kostka" do Twojej. U Ciebie pięknie prościutko położona, kolorowa, śliczna 

Gosiu wiem, wiem, że trzeba przycinać, już wczoraj mi Pan ze szkółki wszystko wytłumaczył. Mniej więcej wiem co i jak, ale będę musiała na pewno zaglądać do informacji bo z moją pamięcią ostatnio jest różnie 

Co do sadu, to dziś będę sadzić drzewa. Wczoraj na ostatni dzwonek kupiłam chyba z 17 różnych drzewek. Jak posadzę, to napiszę co kupiłam bo karteczki dyndają na drzewkach a właśnie nie pamiętam wszystkiego Trzymajcie kciuki abym nie popełniła żadnego błędu a wszystko pięknie się przyjęło
  Trzymajcie kciuki abym nie popełniła żadnego błędu a wszystko pięknie się przyjęło   

Aniu co tam moja "kostka" do Twojej. U Ciebie pięknie prościutko położona, kolorowa, śliczna

Gosiu wiem, wiem, że trzeba przycinać, już wczoraj mi Pan ze szkółki wszystko wytłumaczył. Mniej więcej wiem co i jak, ale będę musiała na pewno zaglądać do informacji bo z moją pamięcią ostatnio jest różnie

Co do sadu, to dziś będę sadzić drzewa. Wczoraj na ostatni dzwonek kupiłam chyba z 17 różnych drzewek. Jak posadzę, to napiszę co kupiłam bo karteczki dyndają na drzewkach a właśnie nie pamiętam wszystkiego
 Trzymajcie kciuki abym nie popełniła żadnego błędu a wszystko pięknie się przyjęło

- kwiaty_poli
- 500p 
Więc tak, drzewka posadzone. Na zdjęciu nie widać nic, tylko małe patyczki, więc poczekam aż chociaż jakiegoś liścia wypuszczą aby cokolwiek było widać. Już piszę co kupiłam, a raczej co doradzono mi w szkółce, bo jak wiecie w kwestii drzew owocowych to jestem laik, a więc jabłonie: Cortland, Eliza, Szampion, Ligol, Antonówka, Delikates ( rok temu sadziłam już Globster i Golden Delicius), Wiśnie: Łótówka, Groniasta, śliwy: Renkloda, President, W. Dąbrowicz, Grusze: Konferencja, Faworytka, czereśnia: Vega, Regina, 2 porzeczki czarne szczepione na drzewka, i 2 agresty czerwony i żółty też szczepione. Osobno dokupiłam u kogoś innego brzoskwinię i nektarynkę, ale nazw nie spisałam, wiszą kartki więc zobaczę. Posadzone, podlane, przycięte, gałęzie wygięte, czekam aż się przyjmą. Opryski kupione, które zapisał mi Pan, czekam na ładną pogodę i trzymam kciuki abym nic nie pokićkała...
Pogoda Nam się trochę popsuła, ale korzystając ostatnio z okazji zrobiłam kilka zdjęć. Póki co u mnie dominują białe tulipany, które zawsze kwitną jako pierwsze, na resztę barw muszę troszeczkę sobie poczekać 

Pogoda Nam się trochę popsuła, ale korzystając ostatnio z okazji zrobiłam kilka zdjęć. Póki co u mnie dominują białe tulipany, które zawsze kwitną jako pierwsze, na resztę barw muszę troszeczkę sobie poczekać

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przedostatnie zdjęcie  -perspektywa bardzo mi sie podoba.Chociaż częściowo oddaje charakter całości
 -perspektywa bardzo mi sie podoba.Chociaż częściowo oddaje charakter całości  
Koszenie trawnika to niezła zabawa

Koszenie trawnika to niezła zabawa

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Polu ogródek zadbany, czyściutki.... jednego chwasta nie widać... ślicznie jest   i tulipanki tak pięknie kwitną
  i tulipanki tak pięknie kwitną   

Widzę, że masz fajnych pomocników ogrodowych, którzy nie odchodzą od Ciebie na krok

Widzę, że masz fajnych pomocników ogrodowych, którzy nie odchodzą od Ciebie na krok

- Lady-r
- Przyjaciel Forum 
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Świetnie wygląda ta ścieżka przy płotku.   Muszę coś podobnego wykombinować.
 Muszę coś podobnego wykombinować.  

pozdrawiam Ania  jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba  ;) 
Mój ogródek cz.1

Mój ogródek cz.1