Zaczynam od początku - Elka
Re: Zaczynam od początku - Elka
Uwielbiam ogrody skalne, tak więc jestem zachwycony nową realizacją. Masz bardzo dużą powierzchnię na nowe nasadzenia. Rośliny skalne to pełna wspaniałości grupa roślin. Nowe nabytki świetnie. Serdecznie gratuluję tak udanej metamorfozy ogrodu 

Grzesiu, trzymaj kciuki, przydadzą się. Nie ma tam już wiele miejsca po ostatnich nasadzeniach.Oto kilka posadzonych skalnic :

Próbuję trochę go zacieniować, bo tu niestety południowa wystawa (prawie).Dosadziłam irgę na pniu i dwa inne iglaczki, ale to i tak za mało.Muszę kombinować dalej.
Zamówiłam naparstnicę purpurową "Gloxiniaeflora" (Digitalis purpurea). Jest ona przeznaczona na wystawę słoneczną i planuję ją również dosadzić.Jest krótkowieczna, ale być może daje duży samosiew??
Czy ktoś wie coś na jej temat, bo w polskojęzycznym necie nie znalazłam wiele.

Próbuję trochę go zacieniować, bo tu niestety południowa wystawa (prawie).Dosadziłam irgę na pniu i dwa inne iglaczki, ale to i tak za mało.Muszę kombinować dalej.
Zamówiłam naparstnicę purpurową "Gloxiniaeflora" (Digitalis purpurea). Jest ona przeznaczona na wystawę słoneczną i planuję ją również dosadzić.Jest krótkowieczna, ale być może daje duży samosiew??
Czy ktoś wie coś na jej temat, bo w polskojęzycznym necie nie znalazłam wiele.
- baasik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne te maleństwa - oby dobrze się czuły na Twoim skalniaku 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
-
- 50p
- Od: 2 mar 2014, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój ogródek niema szans przy Twoim ... rewelacja
Świetnie roślinki komponują się na tle kamieni ... ciekawe i praktyczne rozwiązanie.
No i widać, że Masz rękę do zdjęć.
Pozdrawiam

Świetnie roślinki komponują się na tle kamieni ... ciekawe i praktyczne rozwiązanie.
No i widać, że Masz rękę do zdjęć.
Pozdrawiam

Basiu, Piotrze,dziękuję za dobre słowo.
- kajko278
- 500p
- Od: 20 sty 2013, o 17:32
Eluś piękne te maluszki, a powiedz mi one się szybko rozrastają?
Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
KARINA:-)
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne te maluszki, ale na pewno trzeba dbać o nie.
Nie mam skalniaka, więc podziwiam u Ciebie.
Ja tam wolę większe rośliny.......kocham buszowatość.
Nie mam skalniaka, więc podziwiam u Ciebie.
Ja tam wolę większe rośliny.......kocham buszowatość.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Buszowatość też lubię, ale gdy takie maleństwo milimetrowe wyda kwiat- to klękajcie narody, jest albo dwa razy większy od roślinki, albo kwiatów ma moc. No i jeszcze ta płożąca się poduchowatość, okrywająca co raz większe obszary.Albo wciska się takie źdźbło w tak niedostępną szczelinę i bach - rośnie jak na drożdżach. Uwielbiam.
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Eleka - masz rację - te kwitnące poduch wymiatają
Robią wrażenie takie już rozrośnięte 

Dziś chyba wszyscy korzystamy z pięknej pogody.Porządki na rabatach, pielenie, kombinowanie, co i gdzie upchnąć, przemeblować, a tymczasem wiosna rozgościła się na dobre.
Trochę mojego kwiecia

I troszkę nowych obiecanek:

I może dla równowagi niszczycielski Aston, wygrzewający się pod zachodnią ścianą:

Trochę mojego kwiecia

I troszkę nowych obiecanek:

I może dla równowagi niszczycielski Aston, wygrzewający się pod zachodnią ścianą:

Urocze są te wiosenne kwiatuszki. Bardzo brakuje mi kolorku na działce o tej porze.
Za to Aston budzi respekt.
Za to Aston budzi respekt.
- Nikus
- 200p
- Od: 15 sty 2013, o 22:35
Dzisiaj bardzo piękna pogoda była. Widzę u Ciebie pracowita. Takiego stróża to jest dobrze mieć. Kolory ach te kolory 

Aniu, wiosną nawet mlecz jest godny pożądania
Pierwsze kwiaty, te najbardziej wyczekane po zimie, są zapowiedzią tego co za chwilę się zacznie.Już wkrótce każdy będzie miał masę kwiatów i kolorków na swoich włościach
.
Co do Astona to masz rację, bała bym się takiego psa i nie wiem jak udaje mi się namówić osoby, żeby weszły na podwórko.Mnie by siłą nikt nie zaciągnął jak bym zobaczyła GO.
-- So 29 mar 2014 21:52 --
Witaj Weroniko, tak dziś był piękny dzionek. A co do kolorków....to nie ma szału.Trochę tu, troszkę tam, powoli się natura rozkręca.

Co do Astona to masz rację, bała bym się takiego psa i nie wiem jak udaje mi się namówić osoby, żeby weszły na podwórko.Mnie by siłą nikt nie zaciągnął jak bym zobaczyła GO.
-- So 29 mar 2014 21:52 --
Witaj Weroniko, tak dziś był piękny dzionek. A co do kolorków....to nie ma szału.Trochę tu, troszkę tam, powoli się natura rozkręca.
- Nikus
- 200p
- Od: 15 sty 2013, o 22:35
Moja natura coś ospale się rozkręca