Aniu ja chcę popracować w czwartek, ma już nie padać! A pracy na działce mam jeszcze trochę
Aleja Różana 33 cz. 2
- MamciaTerenia
- 1000p

- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Aleja Różana 33 cz. 2
Januszu dziękuję za zdjęcie. Napiszę jeszcze raz to samo co u Ciebie, jest bajecznie pięknie!!!
Aniu ja chcę popracować w czwartek, ma już nie padać! A pracy na działce mam jeszcze trochę
zresztą zawsze jest coś do zrobienia 
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Teresko pomidorasy,jak ta lala
Powiadasz,że ścieżki robisz przy pomocy deseczki ? Świetny pomysł
Ja zawsze robię na oko 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tereniu, na działce masz idealny porządek, w domu wręcz sterylnie, zasiewy modelowe
Prawdziwa z Ciebie perfekcyjna pani domu 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Jakie dorodne pomidory
Ja się dopiero przymierzam do pikowania
Sadzonki wilczomlecza
Ciekawe czy go w tym roku dostanę
- MamciaTerenia
- 1000p

Lucy
w imieniu pomidorków a deseczka niezawodna
Aniu dziękuję za pochwały
aż się zarumieniłam
Staram się ...a do perfekcyjnej pani domu trochę mi brakuje
Ewuś
parapety zawalone, okna pochlapane od zraszania siewek, ale co tam....roślinki najważniejsze
A wilczomlecz co dzień coraz większy, muszę go niedługo trochę obciąć żeby się zagęścił
Aniu dziękuję za pochwały
Ewuś
A wilczomlecz co dzień coraz większy, muszę go niedługo trochę obciąć żeby się zagęścił
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Tereniu mam opóźnienia ale już nadrabiam , chyba w jednej szkole uczyliście się z moim eMem robienia takich równiutkich grządek
on też taki perfekcjonista
pomidorki to pewnie niedługo już będą u Ciebie kwitły,moje dopiero z ziemi wychodzą
pomidorki to pewnie niedługo już będą u Ciebie kwitły,moje dopiero z ziemi wychodzą
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
O matulu, jakie już piękne pomidoraski masz 
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Mamciu, miłego dnia 
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- MamciaTerenia
- 1000p

Grażynko chyba tak
jak widziałam ścieżki zrobione przez Twojego M. pomyślałam tak: oooooooo, ale perfekcja
Ja inaczej nie umiem, robię tak od czasu jak mam działkę, czyli baaaaardzo długo
A pomidorki ładnie wystartowały, dostały sporą dawkę słońca
Iwonko
no powiem że teraz sporo śmignęły
Małgosiu
dziękuję, był bardzo miły bo spędzony na działce...od rana do 18-tej...
Była piękna pogoda, M. wymienia szyby w szklarni i robi nowy murek z zewnątrz i wewnątrz szklarni (trochę się wykruszyły bo były robione ok. 20 lat temu
). W najbliższym czasie czeka go jeszcze postawienie płotu od strony siąsiada, który powinien postawić go dawno, ale..... Ja z kolei nie mogę już patrzeć na to coś i namówiłam M. żeby go postawił, trochę kasy na to pójdzie ale moja działka zyska na wyglądzie.
Jutro dalszy ciąg pracy na działce, jakieś zdjęcia pokażę w późniejszym terminie, dzisiaj padam na twarz
Miłego weekendu
Ja inaczej nie umiem, robię tak od czasu jak mam działkę, czyli baaaaardzo długo
A pomidorki ładnie wystartowały, dostały sporą dawkę słońca
Iwonko
Małgosiu
Była piękna pogoda, M. wymienia szyby w szklarni i robi nowy murek z zewnątrz i wewnątrz szklarni (trochę się wykruszyły bo były robione ok. 20 lat temu
Jutro dalszy ciąg pracy na działce, jakieś zdjęcia pokażę w późniejszym terminie, dzisiaj padam na twarz
Miłego weekendu
- MamciaTerenia
- 1000p

Tak jak pisałam wcześniej czas na jakieś zdjęcia z naszego ostatniego pobytu na działce. Pogoda popisała tylko wczoraj pod koniec dnia zaczął popadywać deszczyk. Ciesze się że M. miał wolne i zaplanowane prace na ten sezon do wykoniania przez niego mogły być realizowane trochę wcześniej. Jedna połówka w szklarni prawie gotowa...przygotowane podłoże (wymiana ziemi i dorzucenie kompostu) pod pomidorki...Kupiliśmy nowe, drewniane kratki i pergolę do róży pnącej... zagoniłam M. do malowania, sory, sam się zgłosił na ochotnika...wolał malowanie niż grzebanie w ziemi

- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Mamciu perfekcyjny porządek na działeczce
Prymulki i ciemierniki cudowne
Prymulki i ciemierniki cudowne
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Ale ładnie ci prymulki kwitną - widać że dane ze szczerego serca
Biedny tatulek
Biedny tatulek
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Tereniu, podziwiam Twoje pomidorki. Dasz je do gruntu, czy masz folię?Moje dopiero powschodziły, są malusie. I idą do gruntu...
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Tereniu..śliczne prymulki, takie pozwijane w kłębuszki z których rozwijają się cudowne różyczki.
. Ciemierniki także bardzo ładne..u mnie jak na razie tylko biały kwitnie. Miałam także zielonego, czyżby popłynął z wodą.
. U mnie deszczyk popaduje już od soboty a ja cierpliwie czekam na
. Pochwal się jaką pergolę kupiłaś, ja od zeszłego roku także planuję i na planach się kończy. Może jednak w tym roku...
. Pozdrawiam. 
- MamciaTerenia
- 1000p

Wioluś dziękuję
A prymulki tak mi się spodobały że zamówiłam z Moniką jeszcze kilka...te pokazane na zdjęciach dostałam od niej w zeszłym roku i w tym roku popłynęłam
będą następne
A porządek, no cóż, staram się
Tak, Moniś dane ze szczerego serca
jak wszystkie zakwitną to będzie cudny widok
Małgosiu pomidorki (malinowy olbrzym) będą sadzone w szklarni, mieści się w niej tak ok. 40 krzaczków.
Zeniu prawda że ładne? mnie też się podobają te pełne prymulki. Wysiał mi się ciemiernik Red Hybrids (specjalnie nie pieliłam) i nie dawno zauważyłam małe siewki, mogę później dorzucić do pozostałych roślinek.
Pergola jest drewniana, łukowa...M. zaczął ją malować. Po zainstalowaniu na pewno zrobię jej fotkę
Kupiliśmy również kratki do pnączy i kantówki do zainstalowania w miejscu spożywania naszych posiłków...czyli tam gdzie jest stół i ławki...muszę to miejsce trochę zacienić
Sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądać po wykonaniu całości.
Pozdrawiam i życzę
Dzisiejsza pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie, samopoczucie do kitu, rano padał śnieg, teraz deszcz, temp. 5 st.
Mam nadzieję że pod koniec tygodnia będzie cieplej, tak zapowiadają, oby!
A porządek, no cóż, staram się
Tak, Moniś dane ze szczerego serca
Małgosiu pomidorki (malinowy olbrzym) będą sadzone w szklarni, mieści się w niej tak ok. 40 krzaczków.
Zeniu prawda że ładne? mnie też się podobają te pełne prymulki. Wysiał mi się ciemiernik Red Hybrids (specjalnie nie pieliłam) i nie dawno zauważyłam małe siewki, mogę później dorzucić do pozostałych roślinek.
Pergola jest drewniana, łukowa...M. zaczął ją malować. Po zainstalowaniu na pewno zrobię jej fotkę
Pozdrawiam i życzę
Dzisiejsza pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie, samopoczucie do kitu, rano padał śnieg, teraz deszcz, temp. 5 st.
Mam nadzieję że pod koniec tygodnia będzie cieplej, tak zapowiadają, oby!