W moim ogródeczku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W moim ogródeczku

Post »

Przepiękna jest ta rabata wrzosowa ;:167
Reniu, jak Ci minął dzień?
Posadziłaś wrzośce?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Orliki miałaś wyjątkowo piękne. Wysokie i w dużych kępach. Czy u ciebie także co roku rozkwitają inne kolory-niespodzianki?
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Renatko zakupy wrzośców super sprawa. Wspomnienia bardzo kolorowe i piekne. Zatrzymałam sie dłużej by popatrzyć na Twój ogród. Widzę że nasadzenia są przemyślane al Twoja rabatka wrzoścowa bardzo mi się podoba ;:108 Czy wrzośce okrywasz na zime?
Ciekawa jestem jak Ci zleciał weekend i jaką pogode miałaś?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wrzosowisko prześliczne. Pięknie i kolorowo u Ciebie. Krokusowe niespodzianki są takie przyjemne :) Zwłaszcza teraz. Gdy każde kwitnienie było tak bardzo wyczekiwane.
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Reniu, cudne zakupy ! Byłaś na Piechocińskiej ? I jaka piękna wiosna już u Ciebie ;:3
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Wrzosowisko rzeczywiście imponujące, też kiedyś marzyłam o podobnym, nasadziłam ich nawet dość sporo, niestety pomimo wielu zabiegów niewiele mi pozostało, jak dla mnie są dość wymagające, no chyba, że ja coś źle robiłam albo też miejsce im nie służyło, teraz nawet gdybym chciała to miejsca już brak. Bardzo mi się podobają, więc będę syciła oczęta oglądając je u Ciebie.
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p
Od: 28 sie 2013, o 14:16

Post »

Danusiu, Kajko, Aniu, ;:180 za odwiedziny i miłe słowa ;:167 .
Piotrze,i tak Ci zazdroszczę, bo ja muszę czekać do soboty. W pozostałe dni niestety nie mam nawet czasu przejść się po ogrodzie ;:185 .
Aguś, u mnie dzisiaj zimno i deszczowo. Na szczęście w sobotę była wspaniała pogoda i wrzośce są już na swoim miejscu :tan .Niestety nie mam fotek, bo chciałam jak najwięcej zrobić w ogrodzie i zastała mnie noc, ale obiecuję poprawę :roll: .
Wandziu, orliki też robią mi niespodzianki nie tylko swoimi kolorami. Lubią pojawiać się w różnych zakątkach, chociaż ich tam nie siałam, ani nie sadziłam ;:306 .
Sylwuś, czas w weekend płynie zdecydowanie za szybko, ale co nieco udało mi się zrobić. Posadziłam dalie w doniczkach zasiliłam cebulowe, trochę powalczyłam z chwastami, wsadziłam oczywiście wrzośce, przycięłam część wrzosów i skończyło mi się ;:3 . Wrzosów i wrzośców nie przykrywam na zimę. Wystarcza im śniegowa kołderka :D .
Madziu, miło mi Cię ponownie gościć. Rzeczywiście takie niespodzianki są zawsze mile widziane :tan .
Agatko, byłam na Płochocińskiej. Tam właśnie zakupiłam wrzośce. Miałam znacznie większe pokusy, ale przypadkiem spotkałam tam... mojego M, który ;:124 chciejstwa.
Ilonko, wrzosy nie lubią suszy. Może miały za dużo słońca, a za mało wilgoci? Zapraszam Cię do mnie. Zaglądaj tak często, jak tylko chcesz, bo ja zamierzam Ci się narzucać :;230 . Uwielbiam spacerować po Twoim ogrodzie.

A to fotka z soboty. Udało mi się w tzw. międzyczasie upiec chlebki.
Obrazek
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Widzę, że wrzoścowa rabatka, którą już chwaliłam będzie jeszcze piękniejsza - super ;:333
Bardzo podobają mi się Twoje orliki - to takie stare odmiany o kolorach przypominających mi dzieciństwo. Gdybyś miała jakieś zbędne siewki lub nasionka, chętnie bym je przyjęła ;:224
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p

Post »

Basiu, chętnie podzielę się z Tobą orlikami, tylko że ja nigdy nie wysyłałam roślin. W tym temacie jestem całkiem zielona :? . Liczę, że mi podpowiesz, jak to zrobić, żeby roślinki dotarły do Ciebie całe i zdrowe.
:wit
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No no.. wspaniała ogrodniczka, dobra kucharka. Reniu jakie jeszcze masz wielkie zalety? Chlebki mniam, mniam :) Ja idę na łatwiznę i puszczam maszynę.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

W sobotę łakomym okiem patrzyłam na wrzośce w pewnej szkółce. Narobiłaś mi smaka, następnym razem się skuszę. Tym bardziej, że kilka tych pięknych krzewinek rośnie u mnie w ogrodzie i doskonale sobie radzi.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p

Post »

Udało mi się zrobić dzisiaj trochę fotek ogrodu. Nie wszystkie niestety wyszły, bo zapadał już zmrok.

Dalie, Obrazek azalie, Obrazek
łubin,gdzie on wyrósł? Obrazek Chabry, Obrazek kocimiętka, Obrazek orliki dla Basi, Obrazek
sasanki, Obrazek lilie, Obrazek
hosty, Obrazekwierzba.Obrazek
A to moi pomocnicy. Z góry ponoć ładniejsze widoki ;:306 . Obrazek Obrazek
Na zwieńczenie zimnego, mokrego dnia zza chmur wyjrzało na chwilkę ;:3 . Obrazek
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p

Post »

Madziu MID 2006, ja też mam maszynę, ale przestała współpracować, więc teraz ja robię za maszynę ;:306 .
Madziu Madziagos, polecam. Kwitną chyba najwcześniej ze wszystkich wiosennych, mają żywe kolory i ładnie się rozrastają.
Oto moje sobotnie nasadzenia. Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Dziękuję Reniu, instrukcję wyślę na pw.
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

Reniu jakie Wy wszystkie kobietki jesteście uzdolnione, gdzie nie wejdę na wątek ,to jedna Pani piecze torty,Ty chleb, no ja cię nie mogę. Mi nawet po pieczeniu biszkopt z blachy wypływa ;:306,a zakalce takie wychodzą że mogą robić jako mur obronny :;230. Wiosenka u Ciebie superowa i przez Ciebie chyba też się skuszę na kilka wrzośców ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”