przynajmniej te dostępne w handlu u nas

Wrzucam filmik, czyli stare zdjęcia w nowej odsłonie
  Wrzucam filmik, czyli stare zdjęcia w nowej odsłonie   

Pręty na nowe pomysły posadzone:
  Pręty na nowe pomysły posadzone: 

wygląda jak Bonsai
  wygląda jak Bonsai 

I jak długo mogą one tak stać, żeby zostały "żywe"dresiu pisze: "Pręty na nowe pomysły posadzone"

do jesieni, w każdej chwili można coś z tego wypleść np. altanę żyworosnącą
  do jesieni, w każdej chwili można coś z tego wypleść np. altanę żyworosnącą  

Dresiu, dziękuję pięknie za odpowiedź - nie mniej jednak to mnie jeszcze ciekawi: Sadzonki są głęboko zakopane i jak wypuszczą korzenie to czy nie ma trudności z ich przesadzaniem?dresiu pisze:Pręty (sadzonki) mają 3-4 metry. Wsadzone do ziemi na 0,5m będą się ukorzeniać. Za dwa, trzy tygodnie puszczą pierwsze listki.do jesieni, w każdej chwili można coś z tego wypleść np. altanę żyworosnącą

Dla solidaryzowania się z Wami powiem, że też mi szczęka opada, jak widzę ile mi zostało jeszcze do wycięcia wierzby.
 Dla solidaryzowania się z Wami powiem, że też mi szczęka opada, jak widzę ile mi zostało jeszcze do wycięcia wierzby.   Przepraszam, że wcześniej nie powitałem nowych gości w naszym wątku: lotnik900, matdor5, niuniek_84, Katkakotka, Witam Serdecznie
 Przepraszam, że wcześniej nie powitałem nowych gości w naszym wątku: lotnik900, matdor5, niuniek_84, Katkakotka, Witam Serdecznie  
   , nie ma się czego obawiać. Dokładne instrukcje, wg mnie nie są potrzebne. Później kupiłem sobie książkę, którą już wcześniej polecałem.
 , nie ma się czego obawiać. Dokładne instrukcje, wg mnie nie są potrzebne. Później kupiłem sobie książkę, którą już wcześniej polecałem. 

. Już szukam wierzby wiciowej
 . Już szukam wierzby wiciowej  . Jak rozumiem - płot, który oddzieli mi część rekreacyjną a uprawową powinien być żywy- czyli posadzić 0,po pewnym czasie zapleść i pielęgnować.
 . Jak rozumiem - płot, który oddzieli mi część rekreacyjną a uprawową powinien być żywy- czyli posadzić 0,po pewnym czasie zapleść i pielęgnować. 

Jeśli chodzi o wskazówki dotyczące płotu, to wsadzane pręty od razu zaplatamy. Zaczynamy od lewej strony stojąc twarzą do ogrodzenia. Witki wsadzamy w prawy skos /////////. Następnie, również od lewej wsadzamy w lewy skos, jednocześnie przeplatając pręty raz przodem, raz tyłem XXXX/////. Jak skończymy całość, górę można równo przyciąć i zabezpieczyć zaciskami do kabli, lub wykonać obręb górny (owijka). Pręty powinny być posadzone na głębokość około 50cm. Podłoże powinno być odchwaszczone i spulchnione. Na koniec obficie podlewamy i już możemy rozkoszować się widokiem niecodziennego ogrodzenia.
  Jeśli chodzi o wskazówki dotyczące płotu, to wsadzane pręty od razu zaplatamy. Zaczynamy od lewej strony stojąc twarzą do ogrodzenia. Witki wsadzamy w prawy skos /////////. Następnie, również od lewej wsadzamy w lewy skos, jednocześnie przeplatając pręty raz przodem, raz tyłem XXXX/////. Jak skończymy całość, górę można równo przyciąć i zabezpieczyć zaciskami do kabli, lub wykonać obręb górny (owijka). Pręty powinny być posadzone na głębokość około 50cm. Podłoże powinno być odchwaszczone i spulchnione. Na koniec obficie podlewamy i już możemy rozkoszować się widokiem niecodziennego ogrodzenia.