Ogródek Robaczka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.13

Post »

Pat, witaj! Miło mi, że zaglądasz ;:196
Red Riding Hood dla Ciebie ;:167

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Że zapytam... :roll: Piszesz donica. To co zrobiliście lub zrobicie z otworem w dnie? Korek?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

magnolia już zakwitła? jej super! ;:oj
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sweety, otwór zakleiłam żywicą epoksydową. Gdyby zmieniła się koncepcja, ale pomysł po prostu nie wypalił, można przewiercić zaklejone miejsce i donica znajdzie inne zastosowanie :uszy
W takim małym zbiorniku może być problem z zimowaniem, dlatego na zimę będę dawać lilie do oczka sąsiada. Miniaturkom wystarczy sadzenie na głębokość 30-40 cm, więc taka wielkość donicy jest ok dla nich. Miniatury zakrywają taflę wody do 0,5 m kw. Jedna się zmieści na pewno :D
Marta, dzisiaj zobaczyłam pierwsze kwiaty ;:138
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

O korku pomyślałam, Kasiu, bo byłoby to bardzo wygodne do spuszczenia wody. Taka lilie można tez przechować w wiadrze wody w piwnicy lub garażu :D Tak przynajmniej słyszałam...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu nie mogę się napatrzeć na Twoją przepiękną , bujną wiosnę.... Twój ogródek jest co najmniej 2....a może nawet i 3 tygodnie do przodu przed moim.... mój ciągnie się daleko w tyle..... głównie kwitną krokusy.... tulipanki nawet nie zamierzają..... mają dopiero niewielkie listeczki...a o Rh to nawet mowy nie ma :roll:
Pomysł z donicą w roli oczka rewelacyjny..... a i te dzbany z tyłu przepiękne.... coś w nich będzie rosło, czy mają funkcję typowo dekoracyjną???
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ale żeby wyciągnąć korek i spuścić wodę i tak musisz wyciągnąć donicę..więc równie dobrze można wylać :wink:
Nie wiem też na ile szczelny byłby ten korek, ale możesz próbować.
O zimowaniu w wiadrze też czytałam, ale u mnie w garażu woda zamarza, więc wolę zimować w głębokim oczku, które szczęśliwie mam za płotem ;-))
Agness, dziękuję ;:196 Wiosna pędzi jak szalona, po tych deszczach zwłaszcza. Jestem pewna, że Twój ogród szybko nadrobi :uszy Dzbany są dekoracyjne - wokół i tak za dużo się dzieje :lol:

No to jeszcze kilka zdjęć dzisiejszej wiosny i lecę zobaczyć co u Was słychać ;:65

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Faktycznie wiosna u Ciebie już pełną parą. Wiem, że zawsze miałaś kwiaty jako jedna z pierwszych
Ale jak zobaczyłam konwalie to się załamałam. U Ciebie już konwalie, a ja mam ledwo kilka kwiatków wiosennych.
Dopiero jak się dokładniej przyjrzałam zdjęciom zobaczyłam, że konwalie rosną w doniczkach.
Trochę mi ulżyło ;:209
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Śliczności Kasiuniu Ci kwitną ;:196 O migdałku to bym powiedziała,że prawie kwitnie! U mnie hiacynty i tulipanki botaniczne rozkwitły a za oknem 25 stopni w cieniu :heja
Małgoś
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Matko jedyna człowiek wyjedzie na trzy dni ,a tu już ósma strona nowego wątku ;:oj

Hejka Kasia ;:196 też dziś byłam na giełdzie :D
Niesamowite mieszkasz zaledwie 10km ode mnie ,a wszystko u Ciebie o tydzień wcześniej :D
Cudowna wiosna ;:167
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Piękna wiosna u Ciebie, Kasiu - jakie energetyczne kolorki ;:224
Zdołałaś posadzić przywrotniki? Pokaż jak wygląda ta nowa rabatka? Będzie w angielskim stylu?
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale zaspałam.. Co prawda ze wstydem i w ogonie- ale jestem! Pięknie i kolorowo u Ciebie. Ja dziś w ogrodniczym byłam po raz pierwszy w tym sezonie i sama sobą jestem zdziwiona- popatrzyłam na bratki.. i wyszłam z pustymi rękoma ;:202 Napatrzę się w forumowych wątkach na kwiaty, to nie muszę już kupować :;230
Ściskam serdecznie i z przyjemnością będę podziwiać kwitnące zakamarki Twojego pięknego ogrodu ;:196
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Rabata z cisami (to są same cisy, czy pomieszane z bukszpanem?) pod bukiem wyszła fantastycznie ;:180 Ale się napracowałaś ! Bardzo, ale to bardzo mi się podoba ;:215
Kolejne cacko, to donica - sadzawka ;:170
I jeszcze coś - elegancka kompozycja bukszpanów z białymi i fioletowymi/granatowymi bratkami. Ale, niestety, kolor skrzynki zabiera im urodę, wg.mnie. ;:209
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Juliet :wit Pod bukiem są cisy, 5 kul. Jaką skrzynkę byś widziała w tym miejscu? Z plastików jest słaby wybór - pomarańczowe, ktore słabo udają terakotę, brązowe w wersji sraczka, zielone, białe i czarne :D Wybrałam czekoladowe żeby pasowały do parapetów, najmniej inwazyjne, nic lepszego nie przyszło mi do głowy. Ciekawa jestem jak sprawdzi się ta sadzawka w terakocie - dzisiaj sprawdzę szczelność, pada!
Monika, witaj! Oparłaś się bratkom? A ja je lubię coraz bardziej! Mogłabym sadzić kolejne :D
Dziękuję za wizytę i przemiły wpis, zapraszam ;:196
Monia, przywrotniki posadziłam od razu ;:196 Są na brzegu niedoszłej ścieżki trawiastej, wciąż nad tym pracuję. To nie jest klasyczna rabata, bo w zachodnim korytarzu jest dosyć wąsko i mam tan krzewy, pęcherznice. Przywrotniki są pod nimi. Mam nadzieję, że bedzie ładnie jak dopracuję szczegóły ;-)
Oluniu, szkoda, ze się nie spotkałyśmy ;:196 Co kupowałaś? Fakt, mamy do siebie bardzo blisko, wiec to raczej nie kwestia klimatyu, ale stanowiska. U mnie najszybciej dojrzewa południowa strona ogrodu, to zrozumiałe. Jak prace nad nową rabatą na froncie? :wit
Małgoś, dzisiaj miałaś 25 stopni w cieniu? Toż to Karaiby! ;:oj u mnie było chłodno, ale pokazało się też słonko, więc pogoda na prace ogrodowe idealna ;:333
Margo, konwalie kupne, pewnie z tunelu, ale magnolia w ogrodzie :D
*moje wątki*
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Szczerze mówiąc, nie widziałabym tam plastików, niestety. Blaszane/bielone/szare, wiklinowe/bielone/szare podobnie, jak koszyczki z Gardenii.

Napisałam priv, ale poleciał w kosmos. Napiszę jutro, bo dziś podpieram się już nosem. Aaa, to już po północy, więc napiszę jednak dziś, ale później :;230
Dobranoc.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”