Tak czytam sobie, co piszecie o zgrzewaniu folii i myślę sobie, że chyba znam lepsze rozwiązanie?
 Gazeta też może i spoko, ale jak z mistrzem świata próbowaliśmy zgrzewać to czasami się przyklejała do folii. Pożyczyliśmy więc taśmę teflonową od zaprzyjaźnionego działkowca-pasjonata i okazało się, że zgrzewanie za pomocą żelazka jest banalnie proste; bierzesz jakąś ładną deseczkę, układasz odpowiednio folię do zgrzania, na to taśma teflonowa, żelazko na full i jedzesz z tym koksem
  Gazeta też może i spoko, ale jak z mistrzem świata próbowaliśmy zgrzewać to czasami się przyklejała do folii. Pożyczyliśmy więc taśmę teflonową od zaprzyjaźnionego działkowca-pasjonata i okazało się, że zgrzewanie za pomocą żelazka jest banalnie proste; bierzesz jakąś ładną deseczkę, układasz odpowiednio folię do zgrzania, na to taśma teflonowa, żelazko na full i jedzesz z tym koksem   Cały zgrzew miał u nas ponad 10 cm szerokości (tyle co stopa) a zakładka chyba 30 cm (coś koło tego). Do tej pory trzyma jak zespawane, a to już leci 4 rok używania tej folii.
 Cały zgrzew miał u nas ponad 10 cm szerokości (tyle co stopa) a zakładka chyba 30 cm (coś koło tego). Do tej pory trzyma jak zespawane, a to już leci 4 rok używania tej folii.  
 Pozdrawiam
Natalii

ale hydrauliczna taśma teflonowa to coś zupełnie innego
  ale hydrauliczna taśma teflonowa to coś zupełnie innego  nie z tym to się je
 nie z tym to się je  Wpisz w goooooglu "taśma teflonowa do zgrzewarek" i wyskoczy ci to co trzeba. Nam wystarczył kawałek długości troche ponad 0,5 m. szerokość to było chyba 15 cm, ale na necie teraz widziałam całe takie "ceratki" o wymiarach 1 m x 40 cm i takie coś 20 zł kosztowało. Ale są też inne wymiary, są taśmy na rolkach, ceraty... Czego dusza zapragnie, tylko trzeba patrzeć czy to do zgrzewarek! Taśmy teflonowe są różne i do różnych rzeczy się je stosuje. Na necie tego jest na prawdę dużo, ale jak się trochę rozejrzeć to można okazyjnie coś kupić
  Wpisz w goooooglu "taśma teflonowa do zgrzewarek" i wyskoczy ci to co trzeba. Nam wystarczył kawałek długości troche ponad 0,5 m. szerokość to było chyba 15 cm, ale na necie teraz widziałam całe takie "ceratki" o wymiarach 1 m x 40 cm i takie coś 20 zł kosztowało. Ale są też inne wymiary, są taśmy na rolkach, ceraty... Czego dusza zapragnie, tylko trzeba patrzeć czy to do zgrzewarek! Taśmy teflonowe są różne i do różnych rzeczy się je stosuje. Na necie tego jest na prawdę dużo, ale jak się trochę rozejrzeć to można okazyjnie coś kupić  Przepraszam, ale nie wiedziałem że coś takiego istnieje. No cóż człowiek jeszcze wiele się dowie.
 Przepraszam, ale nie wiedziałem że coś takiego istnieje. No cóż człowiek jeszcze wiele się dowie.

Na tyle na ile widzę zawiasy też super
  Na tyle na ile widzę zawiasy też super   U mnie ziemia już nawieziona, ale pracy było z tym co nie miara. Żeby w ogóle wjechać do środka taczką musiałam na korytka zakładać deski a na nie kłaść palety. Dopiero jak zbudowałam takie niby-pomosty mogłam coś robić, ale się udało, choć trochę to czasu zajęło. Tak wygląda to teraz
 U mnie ziemia już nawieziona, ale pracy było z tym co nie miara. Żeby w ogóle wjechać do środka taczką musiałam na korytka zakładać deski a na nie kłaść palety. Dopiero jak zbudowałam takie niby-pomosty mogłam coś robić, ale się udało, choć trochę to czasu zajęło. Tak wygląda to teraz  
 Mnie się to często zdarza gdy sieję kilka gatunków roślin w jednym czasie. Potem mam problem bo nie wiem co, gdzie i jak daleko było zasiane a nawet zdarza mi się posiać tam coś drugi raz zanim cokolwiek wyciągnie głowę spod ziemi. A tak mam wszystko pięknie "graficznie" zaznaczone
 Mnie się to często zdarza gdy sieję kilka gatunków roślin w jednym czasie. Potem mam problem bo nie wiem co, gdzie i jak daleko było zasiane a nawet zdarza mi się posiać tam coś drugi raz zanim cokolwiek wyciągnie głowę spod ziemi. A tak mam wszystko pięknie "graficznie" zaznaczone