Działka w Maksie III
Re: Działka w Maksie III
Mireczko
warzywnik też już mam przygotowany do siania warzyw...mechanicznie jest uprawiony...nie musiałam kopać. Pod maliny tylko siałam wapno, wiadro było dosyć ciężkie...rączki też bolą. Będzie sesja z działki

- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeszcze nie, zapomniałam o zdjęciach tak byłam wypompowana 
- any57
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
i ja się skusiłem - poczytałem i ... kupięMirabela pisze:proponuję posadzić świdośliwę
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirka
Może jednak zostaw tę różę tam , gdzie rośnie ?
Ja tak przesadziłam New Dawn i niestety padła. Coś jest w powiedzeniu, że starych drzew się nie przesadza.

Ja tak przesadziłam New Dawn i niestety padła. Coś jest w powiedzeniu, że starych drzew się nie przesadza.
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Świdośliwę zakupiłam w zeszłym roku, późnym latem , ciekawe czy w tym roku zaszczyci mnie chociaż kilkoma owocami?
- Mirabela
- 1000p

Ewo, po trzech latach powinny pojawić się owocki.
Krysiu, nie mam wyjścia. Trzy lata temu podmarzła , była ścięta i dała radę odbić. Trudno mówi się, ale i tak musimy to zrobić. I właśnie teraz póki nie ma listków i jest związana będzie łatwiej nam do zrobić.
Jędrku, próbowałam te owocki i mi smakowały. I nie jest to duża roślinka. Ja wyprowadzę jako drzewko.
Dzisiaj pogoda bez zmian. Pochmurno i wietrznie, całą noc padało. Popołudniu odbieram zamówione maliny.
Ale od czwartku u p a ł - 17 - 18 * C. Jutro zabieram się za pikowanie do doniczek pomidorki. Miłego i spokojnego dnia życzę.
Krysiu, nie mam wyjścia. Trzy lata temu podmarzła , była ścięta i dała radę odbić. Trudno mówi się, ale i tak musimy to zrobić. I właśnie teraz póki nie ma listków i jest związana będzie łatwiej nam do zrobić.
Jędrku, próbowałam te owocki i mi smakowały. I nie jest to duża roślinka. Ja wyprowadzę jako drzewko.
Dzisiaj pogoda bez zmian. Pochmurno i wietrznie, całą noc padało. Popołudniu odbieram zamówione maliny.
Ale od czwartku u p a ł - 17 - 18 * C. Jutro zabieram się za pikowanie do doniczek pomidorki. Miłego i spokojnego dnia życzę.
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Cześć Mireczko, dopiero zauważyłam nowy wątek. Już działasz na działeczce? Ja muszę warzywnik przekopać i zacząć siać bo rzodkiewka by się już przydała do jedzonka 
- Mirabela
- 1000p

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mirko a jak nasionka trojeści? Wysiałaś? Powschodziły?
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Witaj Mirko dobrze że zajrzałam do Ciebie zapisał już sobie instrukcję co do pelasi...
... a ja zrobiłam sadzonki jedne ukorzeniam z ukorzeniaczem a drugie z węglem medycznym te z węglem muszą być w foli zamknięte i podobno za 10-14dni mają się ukorzenić...nie zaglądam do nich tylko przed zamknięciem dobrze podlałam...ciekawe co wyjdzie...
... a ja zrobiłam sadzonki jedne ukorzeniam z ukorzeniaczem a drugie z węglem medycznym te z węglem muszą być w foli zamknięte i podobno za 10-14dni mają się ukorzenić...nie zaglądam do nich tylko przed zamknięciem dobrze podlałam...ciekawe co wyjdzie...
- Nikus
- 200p

- Od: 15 sty 2013, o 22:35
Wszystko ładne kolorowe.
Pomidorki widać rosną w siłę.
Życzę by wszystko się przyjęło i ładnie rosło oraz by cieszyło Twe oczy:)
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Mirko!...milo Ciebie widzieć
... i Wasza działeczkę w wiosennej odsłonie!
Ja dołączam do Andrzeja / any/ i oznajmiam ,ze śnieg widzę w takiej okazałości na Twojej działeczce...i w TVP...widziałam
U mnie niestety nie było jego w minionym sezonie zimowym...tylko"przyprószona" trawka...
pozdrawiam serdecznie!
Ja dołączam do Andrzeja / any/ i oznajmiam ,ze śnieg widzę w takiej okazałości na Twojej działeczce...i w TVP...widziałam
U mnie niestety nie było jego w minionym sezonie zimowym...tylko"przyprószona" trawka...
pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Mirabela
- 1000p

Alu - wzeszły , nie wszystkie . Cierpliwie czekam .
Misiu - ja do tej pory znałam jeden sposób rozmnażania pelargonii i jakoś się udawało przedłużyć im żywotność, właśnie tym sposobem co Ty zrobiłaś. Poznałam i wypraktykowałam drugi sposób, też gwarantuje przyjęcie się roślinek. Powodzenia .
Weroniko dziękuję za odwiedziny.
Bogusiu, aż nie możliwe, że tak nierówne te opady śniegu były.I nic nie wymroziło u Ciebie bez tej okrywy białej?
Mam nadzieję, że ten sezon również będzie łaskawy dla ogrodników i wszystko będzie nam rosło bujnie .
Już w niedługim czasie zakwitnie powojnik wiosenny

Misiu - ja do tej pory znałam jeden sposób rozmnażania pelargonii i jakoś się udawało przedłużyć im żywotność, właśnie tym sposobem co Ty zrobiłaś. Poznałam i wypraktykowałam drugi sposób, też gwarantuje przyjęcie się roślinek. Powodzenia .
Weroniko dziękuję za odwiedziny.
Bogusiu, aż nie możliwe, że tak nierówne te opady śniegu były.I nic nie wymroziło u Ciebie bez tej okrywy białej?
Już w niedługim czasie zakwitnie powojnik wiosenny

- Mirabela
- 1000p

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mirko już pieczesz ziemniaki? U mnie sezon jeszcze nie otwarty.