Prędzej jest to jakaś forma Mammillaria spinosissima ale równie dobrze może to być mieszaniec jeśli pochodzi z marketu. Ma bowiem kilka cech różnych mammillarii...
Na pewno jest to rodzaj Mammillaria. Zaczyna się trochę wyciągać z niedoboru światła.Eliszja pisze:Jeszcze tego bym prosiła bo mam pewne wahania co to może być ale nic mi nie pasuje do końca. Proszę go zidentyfikować.
Mi przypomina hybrydę trzech gatunków spinosissima x bocasana x bombycina. Moja M. bocasana jest jeszcze bardziej okłaczona. Ale czy któraś spinosissima ma zagięte ciernie?hen_s pisze:Jedno jest pewne: nie jest to Mammillaria bocasana.![]()
Prędzej jest to jakaś forma Mammillaria spinosissima ale równie dobrze może to być mieszaniec jeśli pochodzi z marketu. Ma bowiem kilka cech różnych mammillarii...
Harvi pisze:Moim zdaniem jest to Aichryson laxum.
A nie będzie to mammillaria zeilmanniana? a drugi cereus peruvianus monstrosus ? Patrząc na wuja google to bardziej na to bym stawiała. No ale dziękuję za naprowadzenie .blabla pisze:Pierwsza roślinka to rodzaj Mammillaria, możliwe iż jest to Mammillaria backebergiana ale 100% pewności nie mam, bo na mamilarkach się nie znam. Dwójka to Cereus jamacaru monstrosa.