...hmmm zebym to ja jeszcze miała tulipanyAga, myślę, że za chwilę wszystko ruszy, szczególnie po tym deszczu, bo przecież tak naprawdę zimno nie jest. A jak wyjdzie słoneczko to nawet się nie obejrzymy, a juz tulipany zaczną kwitnąć
Ogród Gosi 12
- patkaza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Gosi 12
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu ja walczę z mchem zawsze na wiosnę i póżniej jesienią jak trawkę podlewam to jest ok a jak nie to jest w suche łatki więc zmiejszyłam trawnik do minimum, Twoje rabatki wyglądają super życzę wytrwałości w zakładaniu nowego trawniczka, 
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Dorotko ale piękności ogrodowe nam pokazujesz. Od razu humor się poprawia w tak ponurą i wietrzną pogodę 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
No tak, Muzykantów to miałaś rzeczywiście rewelacyjnych. Jak tak porównywałam twoje i moich, to aż na płacz mi się zbierało. Dwie miernoty miałam, a tak im dobrze dołki przygotowałam. 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, muzykanci są rewelacyjni. Jedyna wada, chociaż nie dla mnie, to, że nie pachną.
To żólte to języczka
Marto, History jest śliczna, chociaż ja mam marną sadzonkę. A to jak róża kwitnie w dużej mierze zalezy od jakości sadzonki.
Czekam niecierpliwie na ten trawnik
Evo, bardzo lubię rózowy kolor w ogrodzie i staram się go łączyć z różnymi kolorami. Fajnie, że to zestawienie przypadło Ci do gustu
Agatko, to masz sporego szkodnika
Czy grodzisz rabaty? Ja w sumie nie muszę, ale kiedy robiłam rabatę pod płotem bałam się, że Flesz bedzie właził, bo do tej pory to był jego teren. Postawiłam ażurowy płotek i pomogło. Może i Ty powinnaś o tym pomyśleć. Trzeba mieć tulipany
Asiu, stosowałaś ten nawóz antymech? Zobaczymy. Na pewno będę co roku dosiewała trawę, żeby nie dać miejsca na mech. Ja chętnie bym zmniejszyła trawnik, ale na razie się nie da.
Reniu, pogoda faktycznie nie jest fajna. Ja od paru dni ledwo żyję. Liczę, że jutro się poprawi
Wandziu, widocznie miałaś słabe sadzonki. Ziemię prawdopodobnie mamy podobną. A ja za bardzo nie dogadzam różyczkom, bo uważam, że jak ma rosnąc, to musi się przystosować do warunków. A możę to działanie mykoryzy? Podałam różom w zeszłym roku. Myślałam, że nie zadziała, bo powinno otoczyć się korzonki, a to były już posadzone róże. Po prostu wetknęłam blisko korzeni.

To żólte to języczka
Marto, History jest śliczna, chociaż ja mam marną sadzonkę. A to jak róża kwitnie w dużej mierze zalezy od jakości sadzonki.
Czekam niecierpliwie na ten trawnik
Evo, bardzo lubię rózowy kolor w ogrodzie i staram się go łączyć z różnymi kolorami. Fajnie, że to zestawienie przypadło Ci do gustu
Agatko, to masz sporego szkodnika
Asiu, stosowałaś ten nawóz antymech? Zobaczymy. Na pewno będę co roku dosiewała trawę, żeby nie dać miejsca na mech. Ja chętnie bym zmniejszyła trawnik, ale na razie się nie da.
Reniu, pogoda faktycznie nie jest fajna. Ja od paru dni ledwo żyję. Liczę, że jutro się poprawi
Wandziu, widocznie miałaś słabe sadzonki. Ziemię prawdopodobnie mamy podobną. A ja za bardzo nie dogadzam różyczkom, bo uważam, że jak ma rosnąc, to musi się przystosować do warunków. A możę to działanie mykoryzy? Podałam różom w zeszłym roku. Myślałam, że nie zadziała, bo powinno otoczyć się korzonki, a to były już posadzone róże. Po prostu wetknęłam blisko korzeni.

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Małgosiu, czy ten przetacznik na ostatnim zdjęciu jest bylinowy?Wysiałam go w zeszłym roku i urósł ogromny. Ciekawa jestem czy teraz też się pojawi? 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Margoś a te żółte kwiatki jak się zowią? Pierwszy raz widzę takie
a już myślałam, że wszystkie znam
Róże jak zwykle cudowne
Róże jak zwykle cudowne
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
To ja tez zapytam... te białe z trzeciego zdjęcia to...?
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Dokładnie podzielam Twoje zdanie w sprawie sklepów. Z parkowaniem na Kościuszki fakt mordęga, chyba, że ktoś (np ja) porusza się tzw drepcedesem
z dzieckiem w wózeczku. Wtedy miejsce parkingowe- a właściwie jego brak- nie jest żadną przeszkodą
Oglądając Twoje zdjęcia doszłam do wniosku, że połączenie różu z niebieskim jest chyba ponadczasowe. Pięknie to wygląda. Właśnie w takich barwach chce zrobić kompozycję z clematisem
Oglądając Twoje zdjęcia doszłam do wniosku, że połączenie różu z niebieskim jest chyba ponadczasowe. Pięknie to wygląda. Właśnie w takich barwach chce zrobić kompozycję z clematisem
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu czytam żeś zabrała się za trawnik, oj będziesz miała roboty ale jak dobrze teraz zrobisz to potem murawa będzie choćby na boisku
I wiosna ruszyła u Ciebie z kopyta, coraz więcej kwitnie mimo złej pogody
Wiesz może co to za roślinka, czy to jakaś cebulica
I wiosna ruszyła u Ciebie z kopyta, coraz więcej kwitnie mimo złej pogody
Wiesz może co to za roślinka, czy to jakaś cebulica
Kod: Zaznacz cały
[img]http://images61.fotosik.pl/764/f0af0d75ba03596e.jpg[/img]- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Bremer Stadtmusikanten i u mnie zaszalała
To może być też kwestia łagodnej zimy-i wieku sadzonki. Im dłużej róża rośnie, tym ładniejsza.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,piękna ta Twoja języczka,zresztą ,wszystko mi się u Ciebie podoba ,jest jakaś subtelność w Twoim ogrodzie ,jakieś wielkie wyczucie,pozdrawiam gorąco

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu ja też kupiłam mikoryzę,ale uniwersalną,bo specjalnie dla róż nie mieli
Na pewno mają wtedy lepszy start
Języczki nie znałam,spory krzaczorek...
Na pewno mają wtedy lepszy start
Języczki nie znałam,spory krzaczorek...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu prawdziwą przyjemnością jest oglądanie takich kolorowych, skąpanych w słońcu fotek.....
Ja też przed kilku laty stosowałam mikoryzę..... ale jakoś nie mam zdania, czy dało to jakiś rezultat...... mam mieszane odczucia.....
Ja też przed kilku laty stosowałam mikoryzę..... ale jakoś nie mam zdania, czy dało to jakiś rezultat...... mam mieszane odczucia.....